Многу интересна и поучна серија,ја имам гледано на турски канал па сега почна и новата сезона. Еве што ќе се случи: Spoiler Фикрет ќе се омажи за вдовец со 3 деца,Неџла прво ќе замине од дома ќе се караат со татко и и Лејла,па после ќе се смират,па ќе се омажи за Џем,после некое време Џем ќе умре од срцев удар,па потоа Неџла ќе се гледа со еден друг.До тогаш Ферхунде ќе ја истерат од куќата,па ќе биде заедно со 4-5 мажи мислам.Али Риза ќе и ја продаде куќата на еден богат човек (Митат)и ќе се преселат во стан,па Ферхунде за да им се одмазди на нив ќе се омажи за Митат само за да остане во куќата...итн.итн.
Серијава како и сите е досадна и затупувачка ама изгледа полесно е да живееме со фиктивните проблеми на семејствата од тв отколку со сопствените. Инаку Индија почнува во недела и таа е иста боза како и сите други ама има добра фотографија.
Премногу ми се допаѓа серијата..прватасезона не ја гледав често..ама оваа втората...сезона не ја пропуштам...сцените се од секојдневниот живот..предобра е серијата..
Неџла избега со Огус.. Лејла доживеа нервен шок и ја однесоа во болница (поради тоа што пред да излезе Неџла од дома со куферот да оди кај Огус и призна све на Лејла (дека го сакала Огус и дека Огус цело време неа ја сакал).. Сите дома паднаа у депресијаа.. Фикрет (најверојатно) се омажи со тој (незнам како се викаше ) И тоа беше тоа главното.. а да, и Шефкет отиде на аеродром (баш кога Неџла и Огус сакаа да си отидат) и го растепа Огус
во принцип не сум љубител на овие „сапуници“ ама навистина тоа е дел од денот кога човек не мисли на проблемите и затоа ја гледам. Ми се допаѓа серијата,а на you tube ја гледав на турски и ништо не разбрав во последната епизода зошто има толкава гужва?
премногу солзи пролеани во денешната епизода,што понатаму...? уште колку солзи ке се пролеат ?многу тажно
Дали некој знае дали некаде има да се прочита содржината на епизодите. Убаво ми е така, не морам да бидам „прикована“ за телевизорот
Не можам...почнав да ја гледам,ама не можам...саат и пол ми убива,баш во продуктивно време,а и стануваш роб,плус...не се согласувам со повеќето и се нервирам.Едни викаат,семејство,традиционални вредности,почит,јас викам заостанатост...да татково бил малку поотворен,ќерките немало да западнат во вакви проблеми едноставно нееелиии затоа што немале да му имаат страв и ќе биле искрени,па ќе бил во тек со случувањата.И малце е чукнато родител да живее за другите и јавниот срам,да ги мажи со сила и да се откажува од нив...Лисјата паѓаат,гранки се сушат,кога стеблото е труло,тачка.
Серијата е прекрасна, многу ми се допаѓа, само колку солзи пролеав во последните епизоди Ја обожавам и единствено неа и Грдата Бети ги гледам! друго ништо!
ајде кој ќе раскажува што се случи во последната епизода не ја гледав бев излеззена, ја даваат во незгодно време
па тоа е и поентата во филмот,баш тоа што таткото е традиционален ајде да кажеме заостанат,и каде може да го доведе тоа.мене ми се допаѓа филмот,реален е,емоционален и ете пример како може едно семејство да се растури.приказната со фикрет како најстара ќерка дава пример како поголемите деца секогаш се по строго воспитувани,додека како идат на ред 2 или 3 дете,верувајте секогаш има отстапувања...морее на денешната младина само строгост оти од што се толку отворени и модерни родителите видете каде одат младите,ама модерниот начин на живот си го прави своето,па затоа и семејството на али риза,така традиционално воспитувано се губи во канџите на модерниот свет,и затоа и се распаѓа....