1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    јас гледав една епизода кога фикрет ќе го напушти таксин , џеврие многу жалеше и плачеше и ја молеше на фикрет да се врати дома, и таа прифати само заради бебето... така да нема џеврие и фикрет да се во лоши односи како сега, па мислам дека нема да ја убие...

2. budalce.budalo.malo

budalce.budalo.malo Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Аххх мислам дека нема да биде намерно.... незнам точно како ќе биде али дефинитивно Фикрет ќе лежи у затвор ради Џеврие... :(

3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.288
    Да да.
    Несреќен случај, ама сепак Фикрет ќе е обвинета.
    Па нели она раскажува на почеток и крај од серијата, всушност она од затвор раскажува за семејството и неговата приказна.
    А 5тата сезона се снима моментално и се прикажува. Мислам дека е последна сезона.
    Абе уште 100 глумци ќе се сменат до крај.
    Којзнае како ќе заврши.

4. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Да да, Фикрет
    ќе ја убие Џеврие, ќе ја турне несакајќи. Приказната ја раскажува од затвор, тоа е сигурно
    . Петтата сезона се уште се снимала, така пишуваше.

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Левент и Ферхунде, многу ми личат :wasntme:

6. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    ОМГ несакам да биде така ... :|

7. marijana..maca

marijana..maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    лелее се наежив за дада Фикрет .....

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.357
    Допаѓања:
    22.300
    Ја пропуштив денешната епизода. Доцна си дојдов дома. Ај ако сака некој да ми ја раскаже :)

9. MeLL

MeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    85
    епа еве накратко :D :
    Јан не и даде пари на лејла за да го платат долгот и лејла се јави дома. Разговараше со Фикрет и и кажа дека Јан не и дал пари а Фикрет дома им рече дека Јан сеуште не бил дојден на работа и му се јави на Таксин и го замоли да го плати долгот со парите на Џеврие но таа да не знае(потоа полека полека да ѓи враќаат), а Таксин предтоа се скара со Џеврие и и ги врати парите. Потоа отиде и се извини и рече дека некој од работниците имал долг. Некако ја убеди, Џеврие му ги даде парите и отиде во банка да го плати долгот.
    Цело семејство отиде кај Шефкет. Одејќи му на посета од затворот излезе Ферхунде. Хајрие и Ферхунде се скараа и Ферхунде рече дека нема да са разведе од Шефкет. И Катиљ имаше посета-мајка му. Додека Неџла и семејството му кажуваа на Шефкет дека Неџла ќе се мажи, Катиљ слушна и го кажа тоа на затворениците па така и Огуст слушна и почна да плаче :lol:
    Бившата свршеница на Левент ја покани Ферхунде на забава кај Левент. Ферхунде зборуваше со мајка и на телефон и Левент слушна кога и рече дека нема да се разведе. Потоа Ферхунде отиде до купатилото и кога излезе Левент ја чекаше надвор. Ја прашуваше зошто не се разведува и таман да се бакнат дојде бившата свршеница на Левент и го викна надвор да се поздрави со некои гости кои си одат.
    Семејството Текин откако излегоа од затвор отидоа на чај. Фикрет реши да му се јави на Таксин за да не биде загрижен. А Таксин пак за да не го чуе Џеврие што зборува излезе надвор. А децата и покажаа како да пушти звучник на телефонот и баш тогаш Фикрет кажа за парите. Џеврие ќе го убиеше Таксин :D

10. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    арно не те мрзеше да пишуваш :D иначе фала за трудот :*

11. MeLL

MeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    85
    па пред крајот и ме фати мрза.. ама ај си реков да го довршам кога веќе започнав :D

12. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    ипак си за пофалба :*

13. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Неможам да сватам како успеаа сите да и простат на Неџла... тешко тешко, јас не верувам дека би простила! Па уште ми се смешни Хајрие кога ќе кажат зошто не ја сакале мајка му и татко му на Џем хахаха, таа отиде да живее со сопругот на сестра и, го маткаше Џем колку да има некој крај неа(па му го спопика)... и сега пу пу неважи се каам за се, ај простете ми хахаха смешки.

14. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    На Фикрет утре ќе и пукне филм, како ќе и се развика на Џеврие.. едвај чекам да гледам :D

15. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    и јас интересно ке биде :D

16. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    богами незнам како издржа до сега да ја трпи џав,џав над глав цело време забелешки и критики, јас уште првот ден ќе и рипнам а не после 1 година, утре ќе биде жешко :lol:

17. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    tаква свекрва да трпиш треба воловски живци да имаш ама и тие ке ти пукнат по некое време..
    ама многу ми е смешна,,ко ке и речат нешто децата и она-аха,сега доага влечката :D

18. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122

Не ја следев серијава се до пред некое време ама фатив нешто од првите епизоди и ко што ми текнува Огуст и беше дечко на Неџла прво, па незнам како на крај Лејла заврши со него. Ако глеаме така на Лејла не би требало да и се прости, а и ме нервира многу паталец улога има ]:)

19. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    213
    потполно си во право.Мене веќе Лејла почна да ме нервира,вчера ко божем не била љубоморна а всушност беше љубоморна на Неџла :@ :^)

20. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    118
    Неџла беше најмалку виновна. Лејла знаеше дека Огус ја сака Неџла и дека тие се забавуваат, но и покрај тоа таа се омажи за него и најмногу страда поради тоа. Ако гледаме така Лејла е прва што и го превзеде. Најголема вина во ова има и Ферхунде што го доведе Огус заедно со Јаман и Џејда во куќата уште во првите епизоди тоа беше кога ги покани дома на вечера. Од тој момент Огус и фрли око и на Лејла и така започнаа интригите. Тогаш требаше Алириза да им објасни зошто тој човек е негов непријател и е забранет за нив а не да крие. Тој само им напомена дека тој човек е замерен со него а не им објасни зошто го мрази од дното на душата. Девојките не беа свесни што прават. Нивната наивност ги доведе до тој степен. Џем во случајов од нигде никаде си го однесе. Работите се одвиваа премногу брзо тој не дозволи да се роди љубов помеѓу нив. Кога почнаа да учат заедно и кога Џем почна да доаѓа кај Неџла настана една ситуација еуфорична, каде ја искористија слабоста на Неџла и таа тоа неможеше да го издржи и се резултира на тоа што се случи. Незнам колку ја имаш следено од почеток серијата но лесно да се обвини пред вистински да се пресуди. Неџла проба да си го среди животот но кога неможе по кај некој што го сака се случи тоа што никој не го посакуваше. Лејла не беше среќна по крај Огус. Тој ја претураше со пари за таа да молчи. Уште пред да се земат со Лејла тој отиде на Факултет и и призна на Неџла дека ја сака. Неџла беше повредена од него и не му веруваше на зборовите а и не сакаше да страда нејзината сестра, но неможеше против чувствата и не мислејќи на последиците го повреди семејството. Таа се каеше многу за тоа помина низ тежок период и успеа да застане не свои нозе и сега повторно сака да си го среди животот и токму тогаш пак се појавува Џем.(како на филм :lol: ) Тој повторно не дозволи и не остави простор да се роди љубов така наеднаш и предложи брак. Таа го прифати бидејќи сака да сврти нова страница во животот и да го заборави минатото и да ги исправи оние грешки кои ги направила. На семејството не им преостана ништо освен да и прости и таа им е чедо ги боли и за неа. За родтелите сите деца се исти неможат едното да го сакаат повеќе од другото и за двете ги боли под еднакво. Така да и на Неџла не и беше лесно :)

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.