Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Discussion in 'Серии и емисии' started by Barbica, Aug 31, 2010.

1. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Леле крајов...
    Ејјј тапа,што ќе ја гледам,на крај све со плачки ќе заврши. Има некој среќен на крај?

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Девојки ве молам кога коментирате за крајот да ставате спојлери. Не секој сака да знае каков ќе биде крајот, дали ќе биде среќен или тажен... :)

3. interesna

interesna Популарен член

леле колку е
    тажееен крајот
    аууу ми се наполни душава... незнам каков беше на Касандра...

4. savana

savana Популарен член

Ако може некој нека стави линк од првата епизода од серијава :)

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

http://www.ddizi.com/izle/1326/Yaprak-Dokumu-1.-Bolum.htm

Овде можеш да ја гледаш првата епизода ама на турски. Како и целата серија од почеток до крај.

А ако сакаш синхронизирано на бугарски ја имаш на http://листопад.blogspot.com но не е цела туку фалат последните 15 епизоди (5тата сезона која се даваше сега во Турција). :) а Бугарија ќе ја дава во 2011 година.

6. nedzma

nedzma Истакнат член

И на крај ќе сфатам дека залудно сум си го трошела времето додека сум ја гледала серијава.. тапа крај

Springy likes this.
  7. praski4e

praski4e Популарен член

Мене оваа серија многу ми се допаѓа дека е многу реална.Прикажани се проблемите во денешно време на едно просечно семејство.Интересно и многу поучно.

8. fighter

fighter Популарен член

реален крај......

9. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

А Фикретка нема да се раздели од Таксин?нели тој ке ја изневерувал и со Џеврие ке се смири ли војната :D ?како ке биди на крајот со нив? :^)

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Па они ќе си останат заедно, она во последната епизода ќе најде листинг на телефонот со еден телефонски број каде е вртено ама ќе го искине. Мислам дека после аферата на Таксин она никогаш нема да биде мирна. А Џеврие кога ќе се деси неверството на Таксин ќе ја засака фикрет зашто она нема да си оди само заради децата, и тогаш ќе свати колку добра и пожртвувана е Фикрет. Дури Џеврие ќе биде лута на Таксин.

roberta-rubi likes this.
  11. Latinna

Latinna Истакнат член

Сметам дека серијата воопшто не е релна и дека веќе ја претеруваат.Премногу патетика,премногу тага...Во сечиј живот има подеми и порази но во нивните животи константно има тага и порази.Кога почнав да ја следам беше интересна,си реков - конечно убава серија,не е како шпанските.Но сега сменето ми е мислењето од 1000 па назад.На полошо секако.
    Фикрет,ќе почнам од неа, е единствена во серијава која стои цврсто на земја.По зрело се однесува од мајка и и татко и,и ако не беше таа да ги освести којзнае каде ќе беше куќата.
    Потоа,Али Риза кој сите многу го величат а и тој самиот себе,е типичен пример што би рекла мајка ми прав мамлаз.Фамилијата негова нема пари за леб,а тој ја напушта работата...Причина : Немал работа.Да не му ја земал работата на некој друг.Па дај со сметки до гуша ти мораш било како да најдеш пари.Шевкет пак,заради кои се со долгови до гуша е премногу глупав и воопшто не ми е жал за него затоа што кој што посадил тоа ќе си жнее.Тој со ѓаволот тикви садеше ете му го резултатот.Сетрите двете нема воопшто да ги коментирам.
    Можеби ќе ми речете дека е ова само серија и дека не треба да се сфаќа до толку озбилно,ама стварно многу се величи серијава дека е реална а според мое мислење не е.
    Сепак,мое мислење решив да го искажам.Позз :)

Stam and MiDnIgHtLaDy like this.
  12. tessie

tessie Форумски идол

конечно ја гледав последната епизода али
    дефинитивно највише се смеев коа Ферхунде ја виде мајка и со дечкото у бутик и ја зезаше и ѕвони на мобилен и и прави муабет а таа таму :D
    не знам зборете шо сакате ама мене Ферхунде ми е срце, баш е царица
    за жал се другото беше тажно џабе Шевкет излезе од затвор за да си го види мртов татко му и онаа досаднана Седеф битно си отиде и се омажи со тоа створење, помуле и од новиов Шевкет

Како и да е според мене вреди да се гледа дефинитивно!

OzzyAngel likes this.
  13. Eleni73

Eleni73 Истакнат член

Колку што сфатив...
    Неџла е трудна ама......................
    Пак со возот завршува, само сега од Истанбул кон Трабзон......
    Уствари Џејда им ја зеде куќата на Али Риза!!!

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

А јас да прашам
    Од кого е трудна Неџла?

15. tessie

tessie Форумски идол

Значи вака
    откако Џем ќе добие срцев удар и ќе умре прво ќе сакаат да ја тргнат Неџла од фирмата родителиве ќе и нудат пари ама таа нема да си оди. После ќе запознае еден Али (ќе го познаеш оној брадестиот понатака) и ќе се земе со него отпосле. Мислам дека Ферхунде ќе успее да ги раздели и ќе се разведат а таа отпосле ќе му каже на Али дека чека негово дете и дека сака да го задржи без разлика шо се развеле и после тој разговор Неџла ќе продолжи по нејзиниот пат а овој ќе продолжи со Ферхунде
    А инаку Џејда како жена од Огуз има право на куќата и затоа ќе им ја земе пошо Огуз пак ќе им овозможи да живеат во неа со хипотека нешо ни ја не сфаќам ама овие нема да стигнат да му го вратат долгот и откако ќе го затворат Огуз Џејда ќе им ја земе куќата. Aх како се изнаплакав на последната епизода ;( курвана Џејда им ја зеде куќата на крај...чиста реалност, така е во големите градови криминалците и таквите како Џејда победуваат. А и Џејда тежок кретен, испушти маж како Јаман бреее стока глупа

16. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

хахахахахахах....... ама ме насмеа Хајрие: “Ја веривме Лејла, со другар на Џем, Доктор Назми!“
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

lulkoska likes this.
  17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Таа само гледа да ги омажи и ожени да ги избрка од дома хахахха
    уште на Ајше и нема најдено некој :rofl:

18. nedzma

nedzma Истакнат член

А таткото на Назми кога праша значи ја давате Лејла и Хајрие: Ја дадовме, ја дадоввме.. колку се смеев на ова таа жена е будала, па кога земаше каиши од Лејла и Неџла да прави магии за да ги омажи порано.. ццц само да и се тргнат од глава брее

OzzyAngel likes this.
  19. veri

veri Популарен член

Значи не се вистина тие муабети дека Фикрет ќе ја бутне Џеврие и дека ќе оди во затвор?

20. tessie

tessie Форумски идол

не не нема врска може во книгата било незз