1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Од денеска Лисјата започнуваат да се емитуваат на босанската Hayat tv во 20.00 часот.

Денеска ќе биде првата епизода и ќе биде оригинално на турски, нема да биде преведувана серијата како што е кај нас во МК.

На k.i.t.t.y му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431

не знам дали ја имам програма т.е ја немам

3. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    А што се случи синоќа не го гледав :/

4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
    Умре џем беше многу тажно ;(

5. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
    А ја имам готово ја најдов таа програма ама кај мене е a plus :D

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    111.486
    нели е поубаво на турски?? како друга серија да е. Ааааааааааааа сега пак ќе си ја гледам на раат со превод да си се потсетам на све :))

7. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Лелелеее жалноо ;( ;(

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
    Да 100 пати е поубава е на турски ако не друго барем јазикот ќе го научиме :D

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки дајте линк ако имате за петочната епизода не ја гледав умирам од љубопитност :)

10. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Има реприза во понеделник (утре) околу 15 часот.

11. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Инаку јас вчера ја гледав првата епизода од Лисјава на босанската Hayat tv (Plus tv) во 20 часот.
    Серијата си беше оригинално на турски јазик и мило ми е што не ги кратат епизoдите како кај нас во МК, туку цела епизода од почеток до крај ја дадоа и траеше околу 70 минути , а со се ракламите траеше околу 90 минути.
    На турски многу е подобро, и Али Риза има многу длабок глас.
    Јас бидејќи не ги гледав Лисјата кога почнаа кај нас да се даваат, јас почнав да ги гледам дури при крај на првата сезона, затоа сега ќе си ја гледам првата сезона на Hayat tv.

Инаку случајно го најдов песничево, често го пуштаат во серијата и морам да кажам дека песната е прекрасна, но воедно и тажна.

http://www.youtube.com/watch?v=9qq8NmYUw9U

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    111.486
    Eve go i tekstot na turski i na angliski

hersey ne cabuk ne kolay dagildi sonunda
    neden olmuyor ne kaldi elimde avucumda
    kimseye anlatamam cikmaz sokaklarda bitti sonunda
    derdimi anlatamam tutunmusum paramparca hayata

hersey ne cabuk ne kolay dagildi sonunda
    derdimi anlatamam tutunmusum paramparca hayata

Everything dispersed(scattered) very quickly,
    very easily in the end.
    Why doesn't it work? What do I have anymore?
    I can't tell anybody.
    The dead-end streets ended up in the end.
    I can't tell my trouble(sorrow)
    I held on to a broken in pieces life.

Everything dispersed(scattered) very quickly,
    very easily in the end.
    Why doesn't it work? What do I have anymore?
    I can't tell anybody.
    The dead-end streets ended up in the end.
    I can't tell my trouble(sorrow)
    I held on to a broken in pieces life.

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Ma срце е она, шо е крива коа другите се глупи :lol:

14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Aх иначе ја гледав оваа епизода денешнава шо ќе е...крајот ми беше најтрогателен.
    Лејла пак излезе човек и дојде да и даде поткрепа на сестра си, а оваа козава бесчувствителна ја одмина како и сите останати...душичка, неа кој ќе ја прегрне...се виде на крај кој остана покрај неа...Огуз стварно научи од грешките и ми е срце ... ете кој останува покрај неа без оглед на се, голема грешка и е што го одбегнува.
    Ете зашто Огуз повеќе ја заслужува Лејла од маминото синче Назми, тој е покрај неа и покрај се, научи од грешките и се труди да ја придобие, злато...Јас да сум и мајка на Неџла, па пристап нема да има до мене...коза ;(

У серијава уствари е присутен еден балкански феномен кој ги растура браковите на нашиве простори...значи родителиве и после брак се...не знам...составен дел од нивниот брачен живот уште у кревет со нив да легнат. Лејла да си го гледаше Огуз сеа башка ко шо е сменет, 100 пати поарно ќе си поминеше...шо доби од тие нејзини гооолеми родители...ќе се испонашаат како да не ја виделе, срамота, а зашо? Затоа што сака да ги исправи грешките со бившиот маж. Неџла имаше право на тоа, зашто да нема и Лејла. Таа нивна зависност од родителите ги уништи начисто.

На angelce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    111.486
    зашто Хајрие е невиден материјалист, Неџла им чинеше зашто се омажи за богати, па шофери па чуда. А Лејла немаше пристап дома, ама важно Хајрие и зимаше пари кога оваа ќе и дадеше. Родителите се криви за тоа што двете сестри не сакаат да се видат. Место они да ги сплотат, да ги смират они ги двојат. А за оној производ на неуспешен абортус ( Шефкет) не ми се ни збори. ФУЈ!!!!

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    тоа што заслужи Неџла глупата тоа и си доби нека си ги гушка сега предметите дoma низ куќа нека ја возат шоферите нека си се восхитува сама на куќата голтарка гнасна заборај од каде е и кава беше цела несреќа jа донесе таа па уште овие и простија па уште ја уважуват што дека влезе во богата фамилија кога никогаш ни ја сакаа ни ја ценеа непротив таа за нив не беше човек значи ништо не постигна кратко и траеше надомакот Госпожа што вели баба Џеврие (женава легенда ми е :) )
    додека беше со Џем само ја интересираја патувања коли бунди ја заборави вистинската вредност на човекот до неа и да не беше тој да не се бореше за нивната љубов таа ништо немаше да има ни да биде сеуште ќе беше една голема флека само во семејството ни една вистинска љубовна сцена не видовме меѓу нив никаква нежност никаква топлина сега незнам женава по кој се лигај ете му пари и богаство нека ужива
    Али риза и Хаирие се торпеци невидени
    а Лејла беше и сеуште е најголемата жртва во сите сплетки што се направија таа не беше за ништо крива ама секогаш го извлече најдебелиот крај сега Огуз ја сака и вреди да се заедно и све да батали од овие дома нека си ја гушкат Неџла ќеркаму иако знаеме дека серијата ќе има трагичена крај

На shiningstar му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    111.486
    Ќе видите наскоро како Шефкет ќе и скоцка на Ферхунде :)

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Toчно, две многу познати карактеристики на родителите од нашиве простори: 1. материјалисти невидени (во светот децата не се ни надеваат на наследство од нивните, затоа нема вакви кавги и глупости) и 2. делат деца...скоро во секоја позната фамилија го гледам тоа, најверојатно како резултат на тоа што се полни со предрасуди за се и сешто, посебно половите, братот е секад добар, на братот секад се простува, тој ќе ја продолжи лозата и затоа нему му следува се, бла, бла, бла...

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Ах гревче ми е Ферхунде...од таа нејзина пуста љубов кон Шефкет, животот ќе си го уништи ... за неа некој како Јаман, а не тоа мулето неспособно. Aко ако, допрва ќе се изгори тој дебилот. Не и е толку проблем алчноста, колку што и е што го засака Шефкет. Mногу несреќна жена, брее од девојче се и е така наопаку...;(

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Ферџунде што да прави бе девојки кога му играт клукерите кога му светнува ламбата женава за секое решение има проблем :D :D :D
    абе нека дрпа таму нека ги коси кога сите се глупи и онај Шефкет саламурата како стап подвиткан е од голтар онде таткому све продаде ќе се прај тој газда еххххххххххххх бе :D
    едвај ја чекам репризата во петокот не ја гледав :wasntme: