1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    лелеее колку ме трогна епизодАва, ме тераше да се ставам на нивно место ;( уфф на никој да не му се случи ова, цел филм плачев! знам дека не е вистина и неможев да се смирам ептен ме погоди!

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    111.486
    Полека женски има уште мнооооогу да плачете до крај на серијата. Без гајле .

3. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Премногу трогателна епизода.. Незнам колку солзи пролеав ;( ;( ;( ептен ми беше жал за Џем а посебно за Неџла што остана сама.. Плачеше сирота како луда а и јас со неа ;( ;(

4. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Леле..Што се случи??
    Има реприза??
    Мора да гледамм!!

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    47.897
    Ја не неможев да го догледам :( има утре реприза накај 15 часот така нешто

6. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Реприза утре во 15 и 30 мислам дека ја даваат.
    А епизодава стварно беше многу тажна, се изнаплакав за Џем, колку беше срце. А утре мајка му што уште нема да и каже на Неџла (камо ти да умреше место син ми) ц ц ц

7. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
    Се изнаплакав најдобрите секогаш први умираат ;( ;( ;(
    Вака во ова епизода се спремаја за погребот на Џем сите беа многу тажни дури и Лејла појде на погербот но не изрази сочуство на Неџла, Митхат беше на погребот, и Левент со сестра му Ханде.
    Огуз и Лејла се смирија. и.т.н.

Утре ќе биди многу поинтересно.

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Само јас не сум плачела или? Незнам што беше толку тажно, мајке ми. :?:

ај не ви расипувам филм. :call:

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    ^ И ја, не беше ништо посебно тажна :^)

10. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Jaс намерно не гледав, за да не плакам :lol:
    А никој не знае дека Лејла и Огуз се смирија? (освен Седеф што ја виде како излегува од неговата кола)

11. Lady-PinkHeart

Lady-PinkHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    135
    И јас не плачев.... Како и обично што не плачам на филмови...
    Добро е што има и други како мене, за момент помислив дека сум изрод :)

Сепак ми е жал за Џем што умре.... Навистина не заслужи човекот... :(

12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Па богами и ја би и го рекла истото. Она и таа нејзина луда фамилија и го умреа синот, јас ја разбирам жената совршено.

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.209
    Допаѓања:
    247.818
    Неџла го умре или неговите. Па стално му вршеа притисок, му зборуваа против неа. Трбаше да се помират, ако сакат да комуницираат не требаше нон-стоп да му префрлуваат, а ако нејќат да ја гледат Неџла никој не ги тераше да и одат секој ден на гости и да ја навредуваат. Згрешила ама сега им е снаа, и јас колку што гледав она стално се трудеше да им погоди. А Џем да добие таков удар, а да беше совршено здрав и тоа само од веста за Шефкет и од тоа што татко му се изнавика некако не ми е за верување. Сеа у среијата не кажа тоа ама човекот и те како е имал некој проблем со срцето и оп сеа стрес и тоа е. А ако бараме вина јас би ја нашла само кај неговите. Тој притисок што му го правеа го пукнаа човекот. А Али ризовци они се досадни со нивните невољи и глупости ама освен веста со Шефкет, друго јас не се сеќавам дека му направија. И тоа што ќе и го каже Сузан на никој не се кажува, ти умри, цццц. Колку огорчени и луѓе полни со омраза постојат! Така е и кај нас на Балканот, за се снаата ти е крива! :)

На macysh и tanja6 им се допаѓа ова.
  14. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    476
    На почеток од серијата, многу ја засакав, велејќи ете уште еден убав филм, кој ќе биде со реална содржина, баш она што може да се случи на секое семејство (преселби, барање работа, фамилијарни караници). Ама ова веќе излезе од контрола! :tmi:
    Душичката да си ја стегаш додека го гледаш филмот...а бе ти иде да се нервираш :x Искрено баба ми притисокот го качува после секоја серија :lol: па се нервира жената богати...
    1001 ноќ беше фантастична серија, имаше и отменост, и елеганција, и кавги, и несреќа....ама прекрасна серија беше.
    Оваа веќе ја претераа...катастрофа...нема една серија со весели мотиви, да не е Џеврие, ќе не може човек ни да се насмее...толку несреќа и депресивност, некаде немам гледано!
    Се откажувам од серијата~ :hai:

15. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Јасно и гласно, Ферхунде го умре Џем! А капак на тоа што го направи она, беа родителите на Џем.
    Како и да е зар је важно кој је крив, кога човекот веќе го нема. Ни крив ни должен си отиде. Греотка... :'(

16. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Ниту една светла точка во филмот...па овие ќе не уплашат ,кога почна рековме-еве баш филм конечно,кој ќе ни го отслика секојдневието...ама стана претеризам,никогаш во животот никому не му е само лошо и лошо...секој ама баш секој има и светли и темни моменти тоа е јасно ко два и два,а со филмот шо сакаат да кажат незнам :o изгледа да прикажат што повеќе несреќи-интересно им било
    А Џем беше најарен и жално да заврши :( жртвата во целата приказна меѓу неџла и родителите негови испадна он ;( а и ферхунде не е баш крива,пошто сите го јадеа од старт и неџла и родителите па и оној шефкет кој буквално е ВОЛ :!: и ова приказната во весникот само ја прелеа чашата :(

17. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    1001 ноќ беше бајка во споребда со оваа серија. И кога ќе ја спредам сега |( дури и глупа ми беше 1001 ноќ. Мене интересни ми се лисјава луѓе, бар реална е што, за разлика што гледавме шпански серии до пред некоја година е тоа беше катастрофа во парвилна смисла на зборот. Ова е драма, има некои весели моменти но повеќето се тажни нормално. Што се откажувате од гледање па и вие, сега следуваат најинтересните моменти :)

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    пак не ја гледав ни репризата аман :@ газот не знам да го сместам дома кога треба

19. jmila

jmila Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    14
    Неџла е потресена од смртта на Џем. Сузан и Кемал не може да поверуваат дека синот не е веќе жив, а Сузан во бес ја обвинува Неџла дека таа ја предивзикала смртта на Џем. На погребот доаѓа и Митхат без Ферхунде да знае. Лејла оди скришно на погребот и не сака да го навлекува гневот на семејството. Џејда и се јавува на Ферхунде и ја обвинува дека и таа допринела за смртта на Џем зошто и кажувала работа на Неџла што не биле точно само за да и направи раздор во бракот. И Левент доаѓа на погребот и сите се изненадени кога го гледаат. Откако Џем е погребан, Неџла сака да се исели од куќата за да не дојде во конфликт со родителите на Џем. Купувачите на станот го бараат Шефкет за да го известат дека се откажуваат од купување на станот и си го бараат капарот назад. Ѓулшен и кажува на Ферхунде дека и Митхат дошол на погребот. Лејла скришно оди на гробот на Џем и жали што во минатото дозволила Огуз да ја раздели со сестра и.

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    111.486
    Е многу ми е жал за Неџла. Душичка ;(