Серијава ја загледав од самиот почеток и не пропуштав ниту една епизода,ама сега ми се здосади в крај !Аман веќе онаа лејла со огус,му се скарува, бара прошка да му простат дома и пак на крај се враќа кај огус,најмногу од сите ми е жал за Алириза онакви деца да имам (пу пу скраја да е) одма сите ги бркам од дома
Еве во кратки црни, само на ова се сеќавам Митхат и Ферхунде си дојдоа дома од забавата (или што и да беше тоа никако не можев да сватам) на Ѓулшен и бидејќи тој дел дел не го гледав касно седнав пред телевизор, изгледа Митхат го удрил Левент се караа нешто двајцата и кога Митхат излезе надвор Ферхунде се смееше задоволна од тоа што Левент беше Неџла се врати на работа и отиде кај татко му на Џем кој се понашаше сосем нормално спрема неа и Неџла му рече дека ќе ги продолжи проектите на Џем и ќе работи во неговата канцеларија. И веќе следува плачење во канцеларија на Џем, допирање на неговите предмети и све остало Татко му на Џем веднаш ја известил Сузан која без да губи време и се јави на Неџла, малку ја навредуваше но Неџла (веќе стана јака ) и рече дека нема да дозволи да ја повредува повеќе и и спушти. Седефка си отиде за Милано и пред да влезе во аеродромот му се јави на Шефкет и ајде тој реши да оди да ја испрати. Битно на телефон и двајцата плачеа. Од кога ја испрати Седеф, Нехир само плачеше а овој нејниов ја убедува "Срцка не плачи, ајде да одиме да јадеме" Лејла не и доаѓа умот се качи пак во колата на Огуз,му го најде пиштолот во колата, но Огуз лесно ја среди, ја убеди набрзинка дека не работи никакви лоши работи. Се надевам дека опфатив се Едит: Хајрие ептен почна да ме нервира. Почна да си се филми жената, како само седеше во фотелјите Па и на таа помошничката и кажува каков кромид да стави во јадењето така го сакал господинот (Али Риза) и зема и да прави измени во дневната не и се допаѓала таква, но во следната епизода Неџла ќе ја среди.
Хајрие? Проста, необразована, глупава. Мислам дека тоа што им се случува не нејзините деца, делумно е нејзина вина. Алчна до бескрај. Толкава загуба а таа мисли единствено на куќи, на мажачки и ништо друго. Зарем бракот е секогаш решение. Не е. Многу е битно каков партнер ќе имаат покрај себе нејзините деца.Постојано нешто крие и кажува дури кога настаните ќе дојдат до кулминација. Али Риза е стабилен ама сиротииот како може да види што се случува околу него кога постојано нешто му се крие. Каква спротивност, се чудам и како функционираат? А Ферхунде? Жалосно е што не знае да цени ваков човек како Митхад. Тој и е последниот воз за среќа, а колку може да биде среќна со него. Сиротиот се и овозможува, единствено бара од нејзе да не си поигрува со неговите чувства, ама Ферхунде неможе.Таа се храни единствено со несреќите на другите. Наместо да си го среди својот живот, таа не престанува да чепка по туѓите, не ме чуди воопшто нејзиниот крај. Осаменоста е најголемата болка и казна што некој може да ја доживее.
Еднаш ја имам гледано и една дилема не ми е разрешена: Дали таа лигавата со кратка косичка ја зборува истата особа што го заменува гласот на По од Телетабиси?
Spoiler Ферхунде ќе сака пак да биде со Шефкет и тој ќе се согласи, но за да и подметне стапица. Ќе се договорат да се најдат во некој хотел и додека таа ќе го чека Шефкет, тој ќе му се јави на Митхат, Митхат ќе дојде и ќе види После тоа ќе ја исфрли Ферхунде. Огус ќе им ја купи куќата и ќе им ја врати назад на Алиризовци, но Алириза нема да сака да с еврати таму пошто е од Огус. Огус ќе убие некој и вината ќе ја превземе Шефкет. Тогаш Алириза ќе се парализира и ќе мораат да се преселат во куќата. Ова ми го кажа Нена2010, кај неа обратете се За Неџла незнам многу освен дека Spoiler во последната епизода ќе стои пред гробот на Џем и ќе плаче, тоа успеав да видам и разбирам и единствено таа ќе остане во Истамбул, а Хајрие, Ајше, Шефкет и Лејла ќе се вратат во местото од каде што дојдоа.
Епа моја грешка за Неџла тогаш. И мене така ме известија Одамна на Ексклузив даваа за Spoiler Али Риза и Ферхунде нешто и кажаа дека во последните епизоди некој ќе умре во емисијата но не открија кој, а една форумџика даде линк од последната епизода и во неа умре Али Риза.
Можеби е офф топик, ама ќе прашам. Вистина е дека оваа серија е последна турска која ќе биде емитувана во Македонија?
Spoiler Ајше е жива до крајот. Ја гледав последната епизода. Заедно заминуваат Ајше, Хајрие, Шефкет и Лејла во тоа местото од каде што дојдоа. Алириза ќе умре во дворот од куќата, а Неџла ќе остане во истамбул
Е у пм веќе. Стварно ќе нема??? Идолот е интересен и го следам редовно, ама може за време на гласање да дадат од серијава, макар скратена епизода. А1 веќе се пореметија.
Навистина овие од А1 нека се одлучат што кога ќе даваат па стварно нема смисла па нека биде како на почетокот за време на гласањето