Здраво,бебето утре ми праве 6 месеци. Од 4ипол месеци почнавме со вежби за вртење и до сега самостојно не може да се сврти стигнува до пола и со газето не може да се досврти на стомак. Кога го ставам на стомак 3-4 мин му е крената главата ја држи ама после почнува да се нервира и му паѓа. Од кај 5ипол месеци почнав по малце да го седнувам во скут и така сака,а исто и многу сака да стои исправен. Дали има простор за паника или некој со слично искуство да ме советува. На последната контрола на педијатар ни рекоа супер силно цврсто дете а на ортопед кога бевме на контрола на 3 месеци ни рекоа дека се е во ред.
Не се грижи за џабе се доаѓа во свое време. За некој ден ќе правиме 8 месеци и дури деновиве седи постабилно ама не долго, секој ден вежбаме и цврст е се задржува на раце се повеќе. Кога ќе ми текне колку се нервирав што не се врти од стомак на грб сам туку само со помош, сега 1мин не можеш да го оставиш салта прави и се влече со нозете и со газето а не лази уште. Оставај го на подлога занимавај го со играчки помагај му во вртење ќе се научи, ништо не се форсира секое дете е различно.