Кога почнавте да кажувате дека сте бремена?

Discussion in 'Бременост' started by sunnygirl, Feb 14, 2011.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

За првото ни самата јас не знаев дека сум бремена до 8-ма недела , кога дознав , со мене беше другарка и таа му кажа и на мм на телефон , а тој потоа на неговите дома . Мојте дознаа подоцна истиот ден , а другите после неколку недели . За второто кажавме веднаш на поблиските пријатели и на нашите , штом видовме дека плодот е во матката и дека не е вонматерична бременост .
    Додуше , за првото не би приметиле се до 7-ми месец дека сум бремена :D воопшто немав стомак :D
    Можеби би ќутела подолго , ако ова не беше мало место па се дознава се во рок од 24 часа :?:

2. Seduction

Seduction Популарен член

Јас во 6та недела кога бев да ми потврдат бременост, а и се виде срцева акција мм одма кажа на нашите дома, а јас споделив 2-3 со најблиски братучедки, во 10та недела кажавме и на друштвото, а сега сум 11+2, но мене стварно ми се познава стомаче така да секако ќе ме приметеа во најскоро време и да не кажавме :$

stevemila and Bebulleee like this.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

На работа им кажав после 1 скрининг, некаде 13 нед. Тогаш им кажав и на моите. Сега во 16та кажав на две другарки ( старосватицата и уште една) . На други не ми се кажува. Имав две неуспешни бремености, може затоа. И цело време ги избегаваме другариве за да не им кажеме. Баш сме чудни ама незнам, така се осеќам..... Не ми се дискутира со никој за тоа како ми е, што е... На работа ме пукнаа секој ден , кога ќе се родели, што во хороскоп ќе било, кај ќе се пораѓам .... Луѓе ало , чекајте здравје .... Ама радознали , тоа е.

Mimmi39, Meckicja and *Milicka* like this.
  4. iki26

iki26 Популарен член

Jas vednas kazav na site moi bliski rodnini i prijatelki.7 nedela sum i gospod neka ne cuva

5. mariz

mariz Форумски идол

Јас оваа бременост од старт на сите кажав, односно на сите поблиски, иако сум 6та недела и сеуште не сум слушнала срценце, се надевам не погрешив што вака рано кажав... Другите со тек на време ке си дознаат :)

stevemila and iki26 like this.
  6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

На поблиските одма, кога ни потврдија бременост, на подалечните после срцева реакција.

stevemila and Acka22 like this.
  7. Feminka minka

Feminka minka Истакнат член

Јас денес дознав :party::party::party:

Veki4kaa, Sar-Ste, moni.poni and 11 others like this.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Одма од кога видов срцева акција.:l:
    После мм, прва дозна фемина, уште пред срцевата акција :)

moni.poni, stevemila and Bebulleee like this.
  9. La diabla

La diabla Истакнат член

Во 5ти месец и со прво и со второ:$:rofl:

Mimmi39, Meckicja and *Ench@nted* like this.
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

После 6 недела кога и јас дознсв дека сум бремена.

moni.poni likes this.
  11. karak

karak Популарен член

So prvata bremenost uste prviot den koga mi docnese pravev test kaj kumasinite pa doznaa oni I svekrvami ( zaedno ziveeme pa nema begame) mojte posle 6 ta nedela da mi potvrdi ginekologot cekav i site mozni ostanati posle tretiot mesec. So vtorovo isto prvin jas I mm posle eden den kasnenje bevme doma pa nema beganje od sveki na sinko posle tretiot mesec i moze i ovoj pat ke bese na site posle tretiot mesec da ne imav gluposti so rabotava i nekoj luge morase da doznaat nema veze pokasno ili porano nema beganje. P.s ma rabota uste ne me primetile :)

moni.poni likes this.
  12. Lilly.

Lilly. Истакнат член

Devojki ne znam dali da kazuvame na roditelite iil da cekame potvrda i od ginekolog od eho?
    Samo test od apteka imam napraveno i ispadna pozitiven. Mi docni menstruacijata samo 5 dena.

A mnogu sakam da gi izvestam ama ne znam da ne e seuste rano?
    Moze sovet kako ste postapuvale vo vakva situacija?

13. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

На моите родители одма им кажав после тестот, а на родителите на мм после преглед од гинеколог :)

14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

На родителите веднаш штом го направив тестот, ми беше роденден беа на ручек и направив тест дури ни беа на гости, дека само што се вративме од пат и немав време таму. :D
    На блиските пријатели, кумови, старосватица после срцева реакција, а на работа знам 9 та недела бев. Мислевме да не кажуваме до 3 ти ама веќе сите ќе се соменеваа наеднаш не пијам, не пушам.:rofl:

duffi and TeddyGrey like this.
  15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Совет нема. Баш е како што сакаш.
    Гинекологот ќе ти закаже за 2 недели, па види си сама дали можеш да издржиш толку време да криеш во себе.
    Јас лично, почекав потврда од доктор со срцева акција, па кажав.
    Тешки 10 дена беа тоа.

16. fana

fana Форумски идол

Јас вака им кажав. Мајка ми сама предложи(иако ништо не знаеше) да одиме кај нас во викендицата на ручек јас мм сестра ми золва ми моите и неговите. Си седевме така си ручавме и викам ајде наместете се сега да ве сликам. Ништо не претпоставуваа. Наместив апаратот рафално да слика. Спремни сте, може да сликам? - им реков. Да, да - ми велат.
    Бремена сум !!! И сликав.
    Фотографиите беа уникатни.
    (Ми се расипа мобилниот и останаа таму и нема да можам да ги извадам ;( )
    Кога им кажав ми доцнеше 4 дена и имав направено 10тина тестови со урина и бета преку крв.

Mimmi39, kukla21, Orchidea and 11 others like this.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Првата бременост ми беше во септември минатава год и кажавме откако слушнавме срце во 7 недела, и по 2 недели имав миссед абортус :( и ми беше тешко после тоа сите ме жалеа. Сега сум 6+5 но сеуште немаме слушнато срце немам отидено на контрола и знаат само мајките и брат ми :) Ќе кажам подке 3 месеци здравје Боже де да е во ред

Mimmi39 likes this.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Одма кога дознав им кажав на моите,7 недела инаку,зошто знам колку го чекаа тој ден. Свеки нема уште на никој кажано,зошто верува во глупости дека не знам до кога не треба да се кажува,зошто не дај боже може нешто да се случи. Као демек после тоа не може да се случи. Јас лично не верувам во такви работи,ако треб да се случи,ќе се случи без разлика дали си кажал на некој или не. Не се замарам,важно моите знаат,а она ако сака до 9 нека крие.

19. mamaJana

mamaJana Популарен член

Сега сум 6+3, кажавме на родителите и сестри/браќа и на една другарка. Следната недела ќе одам на втор преглед, доколку е се во ред ќе кажам и на останатите другарки..

20. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Јас кажав одма не верувам во тие работи дека не се кажува да не се деси нешто. И да кутш и да кажеш акое пишано да биде ке биде