Мaмички и мешињa ви се десилo ли кумoт дa ви кaже или јaс кaжувaм име или крсти си гo сaмa Ете тoa ми гo кaжa 13 гoд. ќеркa нa кумoвите и тoa сo присуствo нa мaјкa и , јaс си имaв име кaжaнo уште вo 7-oт месец пo тaткo ми иметo ми е мерaк дa биде , a тaa се испoнaшa-"Крсти си гo сaмa" , a нејзиниoт предлoг зa имињa е ужaснo ни мене ни нa сoпругoт не ни се дoпaѓaaт a други не сaкa дa кaже , сегa нaјверoвaтнo и кумoви други мoрaме дa бaрaме цццц кoлку зa слoбoдa си земaaт
Ти дај му име на детето сега, а кога ќе дојде крштевката викни ги. Ако не сакаат викни си нови, ама тоа по една година да речеме кога сакаш да правиш крштенка. По закон, родителите го даваат името на детето.
Магдалена...чекам коментари!?! Конечно да постигнеме согласност за едно име. Единствено ако се роди на терминот 30.01. тогаш ќе биде Антонија заради празникот!
I dvete se prekrasni iminja Magdalena moze nagaleno posle Lena, Magi... Ima prednost a Antonija ne mi teknuva nagaleno kako bi ja vikale
Е и ние немаме идеја за скратено или нагалено од Антонија а не ми се верува дека ќе ја викаат на цело име! Баш заради тоа е бек-ап верзија оставена ептен да го испочитуваме празникот!
Ние никако не можевме да се одлучиме кое име да го ставиме и откако се роди една недела не знаевме. Сепак се одлучивме за кратко име кое не може да се крати и нагалено да го викаат. Само ме нервираат кога ќе му го додадат тоа -че на крајот демек од милост, а на мене воопшто не ми се допаѓа.
ma ic da ne se zamaras......tie kumovi ednas ke go vdat toga ke go krstat i tolku....a ti trema cel pivot da go vikas po ime so ne go sakas....i moe mislenje nikoj nema pravo da ti kaze kako da se vika osven ti i soprugot....pozzz
kaj mene ke bide masko taka da imame nekoi iminja.....LUKA....LEO......NOA....PA KE VIDIME KOE KE BIDE INACE KUMOVITE NE SME GI NI PRASALE I NE PLANIRAM DA GI PRASAM......MOZAM SAMO DA KAZAM KOGA KE DOJDI NA SVET DA SE OBAVESTENI A INACE ZA IME NEMA SASNI NIKOJ DA PRASAM....DALI E PRAVILNO ILI NE TOE E NASE PRAVO POZZ
Уште пред да останам трудна имавме име за машко и женско и бидна батко и немавме дилема. Сега за второво уште не го знаеме полот ако биде женско го чека името, а ако биде машко ќе мора да најдеме некое. Инаку имавме коментари дека не треба да брзаме со името да размислиме (не им се свиѓаше на некои) ама одма кажавме да не се мешаат тоа е наша заедничка и конечна одлука.
За име почнав да размислувам сега скоро, имам неколку ама сеуште не можам да се одлучам.А еве за некој ден влегувам во 9ти месец.Кај и да е ќе морам да се одлучам што поскоро
За женско реков на мм Маринела и крај, за машко врска немам а незнаеме уште пол Тој ќе даде име за машко.
Мене колку имиња ми се свигаат уху тешко ке одлучиме здравје. За машко : Теофаниј, Теодор, Димитриј, Антониј. За женско: Илијана, Исидора, Теофанија, Антонија, Антоанела, Николија, Николета, Кирјана Анисија, Георгина, Константина, Изабел. Фаворити ми се , Николија, Анисија и Георгина
За машко сакам Стефан или Дамјан, ќе видам маж ми што повеќе сака. За женско уф....е тоа е тешка мисла. Многу имиња ми се допаѓаат. Како на пример, Илина, Лина, Јасна, Јована, Софија, Камелија, Меланија, Клементина, Евгенија.
Naseto bebuvce ke se vika Andon ili Andonij, uste pred da ostanam bremena so mm sakavme taka da se vika ako imame masko, sega kazuvaat deka e masko pa si imame ime, ako izleze zensko ke ima dilema nitu edno ime ne mi pagja na pamet, ne seuste.
Лесно ли се одлучивте за името/имињата? Од толку многу убави имиња, не знае човек што да одбере. Марија, Дафина, Магдалена, Евгенија, Ивана, Јана, Иван, Марко, Димитрија, и тн... многу и пропуштив. Секој ден си откривам по некое убаво именце.
Јас ич лесно не се одлучив за името на третово детенце.Имав еден куп именца на памет и никако да одлучам.Додека бев на бокс и додека напнував се одлучив да се вика Андреј Ниту го имав на ум претходно, ниту па некој ми го спомна.Од кај ми дојде не знам.Ама добро му стои Инаку од твоиве именца Магдалена за девојче дефинитивно, преубаво име.Ако одам на четврто и ако испадне женско ќе биде Магдалена А од машките именца убаво е Марко
На маж ми многу му се допаѓа името Илина ако биде женско...и мене ми е убаво но докторот вели изгледа е машко така да...мене ми се допаѓаше Матеј..ама сега нззззз можеби ке најдеме поубаво