Seuste ne bev bremena a imav zelba da imame cerkicka I da se vika Konstantina Koga ostanav bremena znaev po pretcustvo deka e devojce i koga mi potvrdi ginekologot na soprugot mu rekov ke se vika Konstantina I toj se soglasi
Мојата ќерка десет дена се викаше - бебе. Во болница воопшто не мислев на име. Првата ноќ дома, ми падна на памет Катја. ММ спиеше, му реков Катја, а? ...неможе, руско е. Мартина?,...не може имаше една кај мене во школо ја викаа Мартинка будалата. Ја гледав, ја гледав и ниту едно име не ми личеше за нејзе. Потоа, се свика семеен собир и донесовме одлука. Една е тетка па пресече. Ева
Леле да. Го видов подарокот од Франција и ете, трудничка заборавеност. Убаво именце. Жива здрава златна на мама
Zelba na mm Damjan, moja zelba Gorjan...No mm mi vika posto sum go krstila jas kucheto, toj sega nasheto dete Ne deka ne mi se sviga Damjan(i ova mi e preubavo), nego pusti zenski inat
Јас уште во прва-втора година во средно реков детето ќе ми се вика Горазд, дадов збор, готово. Малку подоцна си реков ако имам две машки другото дека ќе се вика Александар ама сега некако и Иван и Никола почнаа да ми се допаѓаат. А ако имам девојче сакам да се вика Јана, ова име го избрав лани. Е сега останува да видиме дали партнерот ќе се согласи. Со бившиот сме разговарале на оваа тема и рече и нему му се допаѓале имињата али тоа пропадна.
Uste ko bev pomala si razmisluvav na ovaa tema i Imam bukvalno eden kup iminja na um i za zensko i za masko Ama vo posledno vreme neznam od kade mi dojde ideja za zenskovo ime Mikela
Јас скоро до никаде Убавко ми е Лара, на мм Ивана, Ана, ама ништо дефинитивно, во потрага сме уште, не сме седнале салам да разбараме и да одбереме Жива и здрава Злата @NanaMia и жив и здрав Давор @DigY
Сакам кратки имиња!!! Керками се вика Ева, а "бато" здравје Боже бидејки го чекавме 11год ке се вика Тео!
Син ми се вика Дино, по желба на мм. Јас прифатив бидејќи свој предлог за машко име немав тогаш. Се договоривме ако наредното биде женско да се вика Дина. Додека не забременам договорот стоеше. Забременив и се премислив. За машко мм рече Лео, јас повторно немав свој предлог, па името Лео стоеше како единствена опција, но за девојче реков Уна и не ме интересира! А Дина? Од Дина толку беше. Ова бебе треба да се вика Уна. Испадна дека носам девојче. Мм го прифати предлогот и така сега си ја очекуваме Уна.
A jas bas sum bez nikakva idea i nistooo ne mi minuva niz um ...pa i nikoj da mi predlozi ajde barem Vie tuka
За првата ќерка, имавме неколку опции,кога на Тв имаше некој квиз мислам и човеков ја поздравува ќерка му,и мене ми се допадна одма името,се сложи и мм, за втората ќерка првата и даде име ( до душа јас и предложив,таа само потврди)