Тие се од тетката имињата предлог Мене највеќе Павел и Гаврил ме бендисуваат посебно дека знам на 7 Април е Св Гаврил а од 9 до 16 април би требало да се породам па околу тоа ме влече .
Откако останав трудна. Женски имиња имаше премногу на листата, а машки колку да имаме некоја опција, некако знаев дека ќе да е девојче а се решивме кое име ќе биде некаде на почеток на 5.месец
Име за девојче имав смислено многу уште пред да биде планирано, бидејќи си сакав девојче. За момче немав никаква идеја.
Многу ми е често името, познавам барем 5 души што ом се вика детето Андреј Исто и овие се многу чести имиња барем во последните години. Сакам некое наше македонско име, да не е толку често, и по можност кратко
Јас за машки имиња никогаш не сум имала идеа, ама сега кога знам дека е машко многу почнав да го сакам името Матеј па ќе видиме, терминот е до 12 Декември, има празници па ако се роди на некој празник само ќе си го донеси името
Милан , Мики , Матео , Матеј , Тадеј , Ноа , Алекс , Бојан , Борјан , Горјан , Јане , Жарко , Дамјан , Борис , Стефан ...
Уште кога дознав дека сум бремена имав женско име,а сега бидејќи е машко потешко ми е да најдам нешто шѕо ми се допаѓа,а и да ми се допадне некој веќе бо фамилијава го има. За сега имаме едно име,ни се допаѓа и на двајцата.
Ovaa bremenost sinko e kum zelbata ke bide negova taka da ne mozeme da razmisluvame iako imavme cisto onaka predlozi nisto od toa sinko mora da se slusa veke nakaj 5 to mesec sinko si go kaza imeto i kategoricno ni pod razno ne go menuva
На мене именцето ми е смислено уште кога со мм бевме дечко и девојка сонував дека сум родила женско бебенце и именцето сум го знаела од тогаш можеби е минало 2 год.и така здравје ќе си ја крстам принцезичката