Знаев дека е машко уште од почеток осеќав,именца имаме две мене едно мие желба се надевам ќе ми се исполни. @duffi Заедно ќе си славиме именден
Јана, Софија, Калина или Алексија? Последното е предлог од тато демек на него да била. Рано ни е уште за именце ама почнавме со правење списоче. Пс. Може ќе си се роди со име. Термин ми е 20 ноември, па може да биде Ангела или Михаела.
Име си имав едно омилено женско одамна, меѓутоа кога останав бремена имав некои компликации и незнам утеха барав во црквата и верата. Постојано застанував пред една иста икона и после неколку недели прочитав пред која икона сум со молела секој втор ден претходните недели иконата на св. Климент и веднаш добив идеа за име Климент или Климентина ( првото име омилено женско беше друго). Ама најверојатно Климетина ќе е и многу ми е убаво името православно плус не е некое кратко и не е често име, а модерно е.
Од кога го дознав полот. Во игра се само интернационални имиња : Emily, Noah, Erika, Kaia, Zoey, Noa, Nicola, Gia i Hannah. Ќе видиме и што предлози од кумата ќе добиеме па ќе одбереме. Гласам за Емили засега
Кај мене во македонски пасош ќе биде Емилу (потврдив со амбасада) али барем ќе има за што да се смееме во иднина Латинична верзија Emily останува и понатаму фаворит.
Па добро, различно се пишува ама исто се чита. А тоа како ќе ја запишат е небитно, и моето моминско презиме во документ никогаш не било запишано како што се изговара.