Лана мислам преубаво оди со Лука Да се редактирам Јас разбрав дека бараш женско име да ти предложиме извини Кратко машко име Иво ,Олег ,Теон ,Калин ,Павел
Што убаво имиња си одбирате. Мене друго ми е дилемата, како што гласи темата кога почнувате да размислувате за имиња, мислам дека би дискутирале за тоа дури на почеток на третиот триместер. Сега за сега не го знам полот но и да го знам би почекала. Не сакам никого да обесхрабрам ама се плашам од премногу работи после спонтаниот. Давање на име прерано мислам дека ќе ми ја предизвика судбината. Сакам да сум благодарна за тоа што го имам во моментот здраво бебе со здрав пулс, рачиња и ноџиња што преткаат. Се останато ќе почекам да си дојде само.
За име почнавме да размислуваме и договараме дента кога ни кажаа дека е девојче. За првото ми беше лесно, јас давав предлози, услов беше да му се допаѓа и на маж ми нормално. Е сега бидејќи син ми е 9 години, знаев дека ке е малку потешко да се договориме, сите треба да се сложиме Јас имав неколку опции, а на прво место беше Деа (за да почнува на истата буква со брат и) ,маж ми сакаше Софиа, а син ми ги разгледуваше опциите и што не му се допадна бришеше. Така да бебе веќе не е само бебе, сега се обраќаме на мешето со Деа
Да прашам само зашто им ставате имиња на децата како Дариа,Мариа,Наталиа итн. кога е правилно Дарија,Марија.. у изговорот не се ни слуша ј или за у странство ви е?
Мене лично Амелиа ми е преубаво. Го слушнав прв пат пред неколку години, од пар кои снимаат видеа на YouTube и така го крстија девојчето, од тогаш се заљубив во имево, многу ми се допаѓа