НИе сме веќе 18 та недела и само што дознавме дека е девојче , на голема радост на мама и тато се мислиме помеѓу Ангела и Даница ? Што мислите
ние го сакавме името уште пред да планираме бебуш.. насиот син ке се вика rayan а ако беше женско sara
Nas mnogu ni se dopagja imeto Sofija,a na nejzinite batkovci kako "grom od vedro nebo" mu tekna na Angela ,a zamislete terminot mi e okolu praznikot Arhangel Mihail.I Mihaela e dobro ime .A da ve prasam za edno mislejne vo momentov mi tekna dali moze dve imina na primer" Angela Mihaela".imam slusnato za imeto Mihaela Bela
Mama27 според мене убаво рекле батковците да ги послушаш а за две имиња ... што знам мене лично не ми се допаѓа , и онака ќе ја викаат или едното или другото.
Ние имаме проблем со изборот на машко име. За женски имиња еден куп опции ама за машко ниту едно не ми се допаѓа. Ајде помогнете ми со предлози. Не сакам Давид, Лука, Матеј, секое второ дете така се вика
И ние имавме проблем не ми се допаѓаше ни едно машко име Се одлучивме за Дамјан и сега многу си го сакам името Ние се мислевме помеѓу Мартин, Дамјан, Стефан, Петар, Марко, Андреј, Давид, Даријан
Да имав син ќе го крстев Дамјан, едно и единствено машко име. За името на ќерка ми не размислував многу, ама во опција беа неколку. Бебе се викаше една недела за на крај да ја крстам Софија.
Многу убаво име Софија, а машко chache87 дамјан убаво е,ама ние имаме другарче со тоа име. Никола ми се допаѓа ама братот на мм така се вика и отпаѓа е сега читам Марко, Андреј, Стефан може ми се свиѓаат ги немаме во друштво
Lusy мене од машки имиња ми се допаѓаат Иван,Петар,Дарко,Константин Најмили јас сум повеќе за Магдалена,скоро секое второ девојче е Калина,ама сепак твој избор нели И јас се мислам меѓу неколку имиња,терминот ми е до Св Никола,па ако дунда излезе тие денови ќе биде Николија,а други опции ми се Бисера,Деница или Ирина
Иван ми се допѓа фала ти , а мм го предложи Костантин, ама заедно со нашето презиме ептен ќе биде долго, би сакала пократки имиња.