Sinceto mi e Teodor, se mislevme dali da bide samo Teo ili Teodor a i Darijan mi e mnogu ubavo ime ama vekje dva bratuceda mu se Darijan, edniot ima 8 meseci, drugiot seuste nema ni mesec ama imeto bese odbrano odamna
Za sin mi znaev kako sakam DA se vika uste KO ostanav bremena David a Sega ne sakam DA nametnuvam ime DA ne si davam lazna nadez iako mi rekoja deka e zensko DA ne smeni pa DA se razocatam
Ние можам да кажам дека воопшто не размислувавме за името. Прво маж ми сонуваше сон на денот на славата наша во кој што светец му рекол дека првото дете ќе ни биде машко и да го крстиме по името на таткото на светецот. Потоа 2-3 дена пред да ги изгубам близначињата јас го сонував истото Сега кога повторно останав бремена и кога ни кажаа дека бебето е машко се потсетивме на тоа така да решивме да си го добие бебето тоа име, ретко, православно, ќе ви го кажам кога ќе се роди бебуш
За машко никогаш не сум размислувала за име и си мислев како ќе се вика ако ми кажат дека е машко,ама бидејќи излезе женско(по наш кеф) сакам да се вика Андреа или Милана...
Imeto go odbravme nekade pri kraj na bremenosta no ednoglasno rekovme toa e toa. Iako od site imavme negoduvanje sepak toj e nas izbor za koj mislam deka ne zgresivme. Sega imame mnogu pofalbi za imeto a e mn retko dali ima 3-4 decinja so toa ime vo mk
Citam na nekoi im se sonilo kako se im se vika deteto...Jas pred da ostanam bremena sonuvav cuden son (obicno ne sonuvam) deka imam sin i se vika Blagoja...Interesno bese sto sonot go soniv negde avgust i koga im kazuvav na sestra mi i najbliskite presmetaa i se pagjase negde da se rodi na Blagovec Site togas rekoa mozebi sum trudna no jas ostanav duri noemvri trudna. Sto so imevo neam pojma ali nikako ne mi ide za sin mi taka da se vika
Шепни ми го, те молам, те молам, те молам јас ќе се породам секој момент, а име неможеме да избереме, јас сум приврзаник на ретки и необични имиња
Ви се допаѓа ли името Фреја (Freyja,Freya, некоја нордиска божица беше, тука кај што живеам се чита Фраја тоа малку ми е глупо) ?
momentot koga doznav deka sum trudna osekav deka e devojce I na srce mi legna edno ime sreka I na mm mu se dopaga pa ke vidieme do kraj
Ние се договоривме ако е женско да биде изборот на тато ( Анастасија) а ако е машко мој избор, па се мислам помеѓу Давид и Дамјан. Кое ви звучи подобро?
Damjan definitivno, a i nekako mnogu davidovci se rodija izminative godini, pa nekako i dosadno stana
Мош е рано а и 100% не е сигорно дека е момченце , но баш си размислувам за какво ли име да се одлучиме за машко или за женско , а сакам некое да биде ептен ретко и убаво дајте предлози на именца ако имате на ум рано е за име уште но додека да се определиме за какво именце да биде оп прошле месеците 17 недела и некој ден сум трудничка
Па кога бев 4 месец од бременост, почнавме да размислуваме за името, со оглед на тоа дека има шанси да се породам на празник бебенцето ќе го добие името на Светецот, а ако се роди порано или подоцна од празникот можеби ќе го носи името на татко ми и таткото на мажето (татковците ни имаат исто име) или пак имаме и трето именце како алтернатива. Така да се чека да видиме кога точно ќе се породам.