Sho osekjate koga kje go pochustvuvate bebeto,kako nezhno tropkanje i klokotkanje?Jas vaka chustvuvam od vreme na vreme ama prva bremenost mi e pa ne znam dali e toa ili pak mozhe bi crevava....
Jas sum 20 nedela, osekjam kako da imam balonche vo stomakot i da se izidishi takvo chustvo nekoe interesno, da se creva poinaku se osekjaat, imam nekogash chustvo kako da imam nekoe malo vozilce i da si pominuva hahha e takvo nekoe chustvo, ama najubavko na svet ❤❤❤
Исто и за второто, само што влегов во 16та недела попладнето нешто ми затропка неколку пати А и претходно осеќав некое скокоткање ,од 12-13 та недела, ама сега сум сигурна дека тоа е тоа
Јас вчера нешто осетив ама не знам дали бебето ме клоцна 15+1 сум. Се држев за мешето малку подоле од папокот и осетив како нешто да ми затрепери, не знам како да го опишам. И дали е тоа тоа не знам, прва бременост ми е.
И јас на 15+1 прв пат го осетив, а прва бременост ми е. И предходната недела имав еднаш така но не бев сигурна што е. Неделава се случи 2-3 пати и сигурна сум дека е тоа. Ко балон со вода да ти шета внатре, ко да ти лази нешто. Не знам не се опишува, но мене не ми беше некое којзнае колку убаво чувство. Најчесто осеќам после повраќање, многу ми е тешко и што се напнувам и бебето се вознемирува. После повраќање кога ќе легнам и го осеќам. Но тоа сеуште не се удари, само движења сепак е 16 недела
Второто во 13 недела. Докторот ми викаше дека не е можно, сигурно било нешто друго. Ама јас си знаев многу подобро од доктор кој никогаш не бил труден дека тоа беше баш ТОА!
Пред три дена осетив како неколку меури еднаш, мислев до мене е нешто не знаев дека е бебе. Денес веќе е доста активно, дури и како да ме клоцна и на рака го осетив. Влегов во 17 недела, баш баш мрда често како за овие недели и нешто е мн ниско доле не знам дали така е кај сите.
Lele devojki bas zagrizena sum .. veke sum 17 nedeli a uste e nemam oseteno bebusot da mrdnet dali e toa normalno ? (
Прва бременост? Јас кон 20-21 го осетив прво. За второ велат порано, па ќе видам сега. Не се грижи има време, а и особено ако е плацента на преден ѕид подоцна се осеќа.
Тоа е индивидуално. Ако ти е плацентата на преден ѕид покасно ќе го осетиш без разлика која бременост ти е.