Епа и мене тоа ме буни. Чувствувам нешто ама не знам дали е бебето. Се ми изгледа на гасови во стомакот. 16+ сум
И мене бебето ми беше на преден ѕид и многу рано ја осетив нешто као кога ти "игра" окото беше чувството околу 12 недела беше сите викаа исто нема шанси да е бебето али јас претходно не го доживеав тоа и знаев дека е бебето. Викаат тие што се слаби порано ги осеќаат бебињата јас не се сметам за некоја ептен слаба па ете пак рано ја осетив
Да ве прашам вие што сте 19-20 недела каде од прилика го чуствувате бебето? Мене некако ко да ми шета многу горе, над папок. Некако чудно ми е уште сега толку горе да го осеќам. Ама го осеќам баш онака ко да ми се превртува нешто, нели е мало со полни 19 недели вака да се понаша
Јас па подоле од папокот многу ниско го осеќам. Очекував кај папокот дека треба. Иначе јас го осеќам како мускул кога ти игра, или како со прст некој нежно да те чепка.
Па јас очекувам баш под папок да биде, нели на ехо кога одиме таму не гледаат и логиката ми вика така. Мене вечерва мислам дека ќе ми излета од стомак, баш над папок
Јас сум 19+4 моментално и една недела го осеќам горе и само од десна страна како топка под ребро да имам и од таа страна неможам да се свиткам, од лева како да не сум бремена а и стомакот ми се искривува на моменти, и некогаш го осеќам на левиот препон ме скокотка е толку разлика горе/долу. Од 24 часа на ден тоа 20 е активно и од тие 20 часа што мрда горе во реброто е 15 часа сигурно
Јас во моментов осеќам скокоткање по цел стомак, веќе незнам дали е движење на бебуш, дали е ширење на матка, ама под гради ме мава така од време на време ко со шајка да ме боде
Сигурно е движењето, јас веќе почнав да разликувам се, плус и матичната пред 2 недели ми потврди дека горе го носам, значи деновиве мислам дека реброво ми е скапано од што е горе по цел ден и плус на страна
Второво, така убави удари од 15та недела и кога ика го осеќам.. а така како рипчиња внатре 11та,12та недела некаде.
Јас вчера лежев ,станувам и некако ама баш од лева страна како пеперутки во стомак траеше неколку секунди, незнам дали беше тоа тоа или не.. и уште ми е мисла затоа прашав.
Јас почнав од 18та недела (неделава) да го осеќам А дали е нормално некоја ден помалку да го осеќам, некоја ден повеќе?