12+4, осеќам ко некое топче да ми мрда под желудник некаде, кај папокот. Со синко од старт ниско го осеќав, со ова високо мислам. И на ехото некако синко беше ниско а ова горе. Маж вика нема шанси ама ја осеќам како нешто се мрда, не клоцкање туку како некој меур да се преместува буквално, како кога си во џакузи и под себе осеќаш некое меурче што искача, е така само внатре
Go osetiv sinko koga bev 4ti mesec kako riba da mi mrdna vo stomakot....Veke koga bese 7 8 i 9 mesec, me klocashe vnatre hahahahah samo podripnuvav, me klocase nakaj rbetot
И јас мислам шанса нема да го осеќаш таму. Матката додека стигне кај желудникот треба да си повеќе бремена (бар така некако логички ми доаѓа). Во таа недела уште тек е доле и матка и бебе и све Најверојатно тенкото црево ти е тоа што го осеќаш
Јас осеќав така околу папокот,како се некои стврднувања,како нешто внатре да се мрда,но во 17 та недела на преглед гинекологот ми кажа дека сеуште матката не е то таму дојдена а јас убедена дека бебето е
Женски од вчера чувствувам како често кркорење на цревата, ама не знам дали се црева, гасови или бебето е? Ама чувството е баш често. И ова е претежно кога легам. Кога сум раздвижена не толку.
Можно е да е тоа да и кај мене така почна се чудев ептен шо ми се дешава, свекрва ми ми рече тоа е така почнува. ПС: во 18та почнав да го осекам.
Ова ми е втора бременост, за првото бев сигурна дека е бебето во 17та недела, иако и претходно чувствував нешто, но не знаев дали е бебето. Оваа бременост многу рано 11-12 недела еднаш двапати почувствував како пеперутка нежно скокоткање долу кај матката, сега 13+ веќе неколку пати во денот го чувствувам тоа. Ептен сум возбудена бидејќи знам дека се наближува, за некоја недела веќе убаво ќе го чувствувам
На 13та недела ми се случува да ми се оптега доле под папок како притисок некој буквално како првата бременост кога се тегнеше во стомак. Со првото 20та недела беше ама беше преактивно бебе дури болеше цел стомак ми се искривуваше од него.
Прва бременост ми е, од 16та недела го осеќам кога се движи и преместува и стомакот ми се испапчуваше кај што ќе се стуткаше. Клоцања почнав да осеќам некаде 18+ и сега само чекам да ми тропне
Конечно убаво го осетив ноќеска на 21та недела. Имав неколку пати на 20та но не бев сигурна дали тоа беше бебето или грчеви Сега знам више е друго.
Zdravo zenicki da ve prasam za sovet minatata nedela bev 18gn i go pocustvuvqv bebusot ama od togas navaka edna nedela pomina ne go cuvstvuvam veke dali e ova normalno i kolku cesto treba da pocne da se cuvstvuva?
19 недела почнав да го осеќам убаво. Преубаво чувство Дури успеа и мм да стави рака и да осети пулсирање
Zdravo mamicki prva bremenost mi e malku sum zbuneta 19 nedela denes prv pat osetiv taka pod papokot kako pulsiranje dali e toa bebeto ? Falavii
14+5 сум, а веќе една нед осеќам нежно тропкање доле на стомак. Баш и таму ме гледаат со ехо и прашав дали е можно сега да го осеќам. Ми рече докторката дека трето, можно е побрзо да го осеќаш. Башка овој пат постелката е позади (со првите две напред ми беше), па 98% сум сиг дека е беби тоа што тропка Баш како удари нежни од внатре се