Дали е можно 11+4 сум по менст да го осетам бебе? Со првото 12+ нешто бев, а ова некако рано како да е како мускул да игра ама еднаш или два пати по ред и тоа е. На исто место го осеќам еве 2-3 денови….
14 + 3 nokeska mislam deka za prv pat go osetiv dole nisko pod papokot bas intenzivni dvizenja traese nekolku sekundi
Рано ти е. И на почеток нема интезивни движења, туку како нешто нежно да те чепка од внатре. Како пеперутка.
Ne mi e prvo bebe pa mozno e I porano da go osetam ova znam kakvo e custvoto, se nadevam deka postelkata mi e na zaden zid ovoj pat no ke vidime
Во 16та недела Сега 24та Како ги осеќате движењата тие што се блиску мене и колку често во текот на денот?
Вообичаено кога ќе легнам ја осеќам. Има денови ако сум поактивна да ја осетам тек вечерта кога ќе си легнам. Еве ја денес скоро цел ден ја осеќам, ама и се полулегната сум. Незнам како да го опишам тоа кога мрда. Како нешто да ми се движи во матка. Удари од внатре . Еве вака да опишам.
И јас исто оветив 11+, како треперење под папок се изнедадив и не знаев што е заради тоа што беше многу рано. Но викаат дека повеќе се осеќа доколку постелката е на задниот ѕид.
Devojki zdravo.Denes sum 11+4 citam po forumov deka nekade pokasno se osekaat dvizenja.Jas ili nesto si zamisluvam ama kako da osetiv nesto dami se dvizi,kako dame skokotka i rastegnuva.Neli e mnogu rano da osetam.
Рано е мила. Плус прво бебе ако ти е, препрерано е. Негде од 18 та натака. 18+4 дена бев, кога осетив онака удар, дури и мм го осети. После така нешто леткање ќе осеќаш, па после удари на сите страни, испапчување, удирање во бешика и се по ред.
И јас тогаш осетив исто, како скокоткање. И тоа мн ретко се случуваше... валда кога ептен е разограно само, уште е мало. А за удари е рано многу тие после 18та идат Јас сум 18+ уште не сум осетила удар
Da da,ama ova dosega osekav kako matkata mise tegne grcevite.Ama sea sabajlevo osetiv cudno kako dami se dvizi nesto,i skokotka.Vikam nemie verno tolku rano nesto da osetam.Ne bulvalno dvizenja,tegnenje na stomak.Onaka vnatre nezno.Jas duri i se zacudiv na skriningot koga vidov dvizenja koga se razmrdaa oli pocnaa da klocaat.Dodeka nemi kaza sam Lazarevski mi bese sram sama da prozboram,kemi se iznasmeat,a realno stvarno rano 5cm samo bea.
Да, и еве повеќето пишуваат дека осетиле тоа време прв пат, така да не трипаме сите веројатно Уживај во бременоста
Дали скокоткањата на почеток ги чуствувате секој ден, јас сум 17+5 и немам секој ден. Знам дека кај секој е различно и дека е рано но прва бременост ми е и си анализирам се.
Зависи и на кој ѕид ти е постелката. Јас не ги осеќав секој ден, на преден ми е. Сеа секој ден ја осеќам по малку. Али рано е секако, понатака ќе се осеќа повеќе.
Постелката ми е на заден ѕид, знам дека е рано но се надеваш дека од време на време ќе почувствуваш нешто и некако по раат си.
На заден ѕид ми беше и мене. Почеток на 18та недела ја осетив како треперење во стомак. Нежно беше на почетокот и не толку често, како што растеше секој ден ја чувствував дека мрда.
21+3 недела сум.Колку јако ги осекавте ударите во оваа недела.Сега имав од едното бебе бас еден убав јак удар,дали е нирмално волку рано да осекам така појако.Искрено ме фсти страв и паника дали е нормално.Дали да одам на дежурен