Кога прв пат го почувствувавте вашето бебе?

Дискусија во 'Бременост' започната од prettygirl, 26 ноември 2009.

1. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.087
    Допаѓања:
    9.856
    Официјално си клоца бебето, ретко појако за да се примети и надвор, ама веќе сум 100% сигурна дека си го чувствувам и кога е понежно.:inlove:
    Инаку 22+1 денес со постелка на преден ѕид.

На Skyler81, QweenSM, Marsi* и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.038
    Допаѓања:
    9.978
    Баш неделава се приметив исто со постелка на преден, дека стомаков ми мрда а јас баш и не осеќам. Изгледа баш мава во постелката и затоа не осеќам а стомакот се движи. Скоро 29та сум. Иначе таа недела бевме на одмор, моево девојче се изнашутира, и пријаше море изгледа. Баш 22ра бев. Абе шизна хаха, баш беше активна, така да очекувај и ти.:sun:

На baguf4e и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.087
    Допаѓања:
    9.856
    Јас сега во недела, ми паѓа 23 недела, ќе ја носам на море. Очекувам да и се свиѓа и да ме изнашутира, вака како твојата. :D Инаку ние со постелка на преден си имаме амортизација напред, затоа не е толку јако изразено, ама сепак ете чим почнав да осеќам барем и малце ми падна камен од срце.

На Skyler81 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.810
    Допаѓања:
    21.481
    Ќе осеќаш ехеее.
    Па на крајот ќе плачеш кога ќе почне да ти скока на бешика и да осеќаш како да ти ја гребе некој од внатре. Па секое легнување , ќе ти биде со изместување стомак, клоцање.
    Стигна до пола женче.

На ray111 и baguf4e им се допаѓа ова.
  5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.087
    Допаѓања:
    9.856
    Стигнав богами, уште не ми се верува колку брзо летна пола и повеќе од бременоста.
    Кога ми пиша веќе морам да идам оф топик да ти кажам дека синоќа те сонував, ама без лик туку нешто со корисничкото име, со се сликата од аватарот, ама да ме убиеш не памтам што беше сонот. Сега ме потсети.:D Може ќе се породиш наскоро.:hai:

6. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    2.641
    Исто, постелка на преден ѕид, прв пат го осетив 18та недела. Тогаш и бевме на одмор. Денес 24+1 и многу повеќе ги чувствувам ударите, очекувај за брзо посилни удари. Јас најмногу го чувствувам десно од папокот и често тој дел од стомакот ми е испакнат. На последната контрола си беше баш вертикално поставено, со глава долу и нозете горе под гради, ама сега најверојатно сменило позиција :D

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.810
    Допаѓања:
    21.481
    Аууу дај Боже жено. Навистина на крајот е најтешко. Сите кога ми збореа, си викав што им е на жениве, па мене ми е супер. Ама навистина е тешкичко на крајот.

На Veki4kaa и baguf4e им се допаѓа ова.
  8. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    9.048
    И јас сум со постелка на преден ѕид. Околу 22-23 недела на одмор кога бев, прв пат успеав да снимам видео каде ептен убаво се гледа како мешето ми се изместува хаха. Претходно немав толку силни удари. Сега сум 29+, и ударите се ептен зачестени и богами неретко силни. :D
    Некогаш и на две различни страни ме удира во исто време. Срцката моја :inlove:До хормоните ли е, што ли е, ама секој ден плачам од среќа по неколку пати кога ме клоца. :D

На Skyler81, baguf4e и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  9. Simon4e0507

Simon4e0507 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    50
    Јас денес осеќам така и чудно ми е бидејќи е рано денес влегувам во 3ти месец

10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    3.111
    Денеска прв пат ја осетив , 17+6 сум. Читам книга во тишина сопругот работи на лаптоп и осетив прво како меурчиња и после удар може 4-5 прсти под папукот. Се насмеав хаха и сопругот вика што е.. Му кажав вика а сега? сега викам не и така читав книга и пак после 10-15 минути на истото место удар. Бебе е за недела поголемо ми го проценуваат 18+6. Ете убаво чудно чуство.

На Skyler81, Baby warrior и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.125
    Јас на 31ви вечерта си седиме во дневна по пижами со маж ми и на страна лежев, како меурчиња онака баш под папок осетив, 16та недела му викам она е сигурно … мн чудно и убаво чувство. Ноќеска кога си легнав на грб бев легната на кратко и пак како да осетив на кратко така ама удар сеуште не, вероватно е рано :inlove:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    3.111
    Јас исто имав осетено меурчиња пред недела во кола, го чекав сопругот ама не бев сигурна викам ај се трипам нешто има време. Може и од желудникот ми е вака така. Хаха еве денеска изненади.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.125
    Хаха срцкааа, одвај чекам да почне и мојава :inlove:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.125
    На преден или на заден ѕид е кај тебе? Мене претходната бременост ми беше на преден и ниеднаш не го осетив до крај до 18та недела и баш ми беше криво. Овојпат е на заден ѕид и докторката ми рече дека порано ќе ја осетам

15. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    3.111
    Незнам искрено, не сум прашала ни ми спомнале до сега. Ќе видиме сега на втор скрининг што ќе кажат.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    104
    Nie so bebus sme 13 ned +2 dena, doktorkata vika sme bile napredni dve nedeli otrpilika. E sega jas cel den osekam nekoe nevoobicaeno cuvstvo do sega, kako da mi mrda kaj meseto i odvreme na vreme me zdoboluva ama ne bas bolka, do sega ne sum pocustvuvala, dali e rano ili bebus veke pocna

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    116.913
    Не е можно мила. За околу еден месец да. Сега не.

18. Smile.e

Smile.e Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    :hai: Девојки !
    Мислам дека денес прв пат го почуствував. 17та недела сум. Лежев на грб и нешто како треперење на мускул почуствував во долниот дел од стомакот. И ми предзвикува така блага болка. Незнам дали е тоа тоа :DПретходниве денови само кркорење на цревата , а не беше глад

19. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    99
    Феминки 25 недела денес
    Бев болна па 6 дена пиев панцеф
    Некако последниве 2 дена слабо ја осеќам беба.
    претходно мрдаше осеќав како вибрации дури и да клоца почна .. ама после откако почнав со антибиотик некако се смири
    Вчера бев на преглед се беше добро мрдаше ама еве пак ме фаќа нервоза зошто не ја осеќам убаво …. има ли место за паника
    Со постелка на преден цид сум
    Ве молам за одговор