Vi blagodaram,jas nekni osetiv nesto kako crevata da mi krkorat,ama si velam sigurno se tie.Kako da mi se pridvizuvase nesto dolu...sto znam. [mod-kirilica:34e4mppo][/mod-kirilica:34e4mppo]
Каталина ние сме тука некаде со г.недели ако не се лажам,јас сум сега 18 недела со втора бременост и сега почнав да чувствувам некои нежни движења,како пеперутка или како некое мраморче ке ми помине на средина на стомакот така само за еден момент кратко ама слатко уште се мали душичките за да се осети некое движење поздравче
Da tuka sme nekade,samo sto jas se uste nisto ne cuvstvuvam...velat so prvoto podocna se cuvst.dvizenjata na bebusko.Ke pocekame nie uste nekoja nedela.Pozz
Konecno denes za prv pat go pocuvstvuvav bebusko wow kakvo prekrasno cuvstvo! Izgleda go razbudiv od spienje,pa se protegna...takov vpecatok dobiv.Kasnav edno kolace i sednav da gledam tv,i op promrda.Izgleda mu godi blaskoto,otsega poveke ke jadam!
Јас бебушко мој си го осетив кога бев веќе 17 нед малку си преткасе како што викаме пепрутки поминуваат но брзо почна и да се осеќа кога ке се ставеше рака на стомакот а сега веќе дури и стомакот ми подскокнува некогаш кога ке е баш немирно душичка моја
Ние како навлегуваме во 19 недела се почесто се дружиме со бебушка сега можам да кажам дека се чувствуваат убави движења,посебно кога ке легнам ,си викам се радува штом мамичка легне да одмори
Во 18 недела и од тогаш па навака секој ден некогаш е помирно некогаш поактивно али највеќе го осеќам кога ќе легнам да одмарам тогаш растура од клоцање.
А тоа чувство, прв пат како всушност го приметивте? Како бранчиња ли се, како скокоркање? Што всушност осетивте?
Како да ти пука пуканка внатре јас така го осетив прв пат, неопишливо чувство, нема да го утнеш дефинитивно, веднаш ќе знаеш дека тоа е тоа
Девојки можно ли е во 14+1 да се почувствува? Вчера сабајлето и завчера вечерта, на истото место како стврднување на топче-меурче и да пукна балонче ете толку така нешто почувствував на две секунди..Си велам нема шанси, психа и желба ме мава во глава. Ама еве сабајлево па исто осетив
Тенка работа, претерано е рано. За едно две недели да, ама сега мислам дека многу ти е рано. И јас се си правев такви филмови, ама не беше бебуш. Ќе видиш, ќе ги распознаеш. Не се слични на ниедни други, и точно ќе разликуваш презртување од рече/ноџе, ама зависи и колку е активно, Радица сирота вика дај да му попееме да се смири ѕверов...
^незнам незнам што да речам, дека за неполни 48 саати, 3 исти чувства, баш такви нежни.....а и со неколку пријателки што се чув ми викаат можно е, една од нив исто рано го осетила.
мене ми е второ па толку рано не можев да му ги осетам движенјата.или можеби не можев точно да ги препознаам.а велат второто порано се осекало кај мене не беше таков случај оти ова е помрзливо.некаде околу 18та недела ке бидеш најсигурна дека тоа е тоа.и докторот после таа недела ке те праша дали го осекаш.ке биде,и на моменти ке си велиш аман застани.
добро, а има ли врска ако е мн. активно бебето во стомак, да биде такво и кога ќе се роди- темпераментно и сл. ?? еве погоре некој пиша помрзливо било во стомак- дали тоа значи дека ќе биде и такво кога ќе се роди, мирно, спанко и сл. ????
обично од почеток е така истиот ритам како во мешето така и надвор од него.керка ми беше 100 на саат и пред да се роди и ден денес веке е 7 год.ова бебево во мешето мрда само после 11 навечер денје ретко.ке плачам за кревет од септември.