Пред два-три дена прв пат осетив ама нежно. Инаку сум 17+3 денес. Од тогаш секој ден по еднаш до два пати осеќам, ама само ако лежам ептен мирно.
Jas sum vece 5ti mesec...20 nedela i uste ne go ima oseteno bebeushot ...ponekogas duri si vikam sto e rabotata No doktorot mi rece deka zato sto si prvo rotka ...demek Ce go osetish kaj i da e ...
Го осетив некаде 15-16 недела на почетокот само како нежно галење на стомакот, а сега не можам да пропуштам ниту едно движење. Понекогаш дури осеќам и болка кога ќе мавне силно, ама ако ќе издржи мама тоа му е работа нему
Прв пат оние нежните движења кои не се гледат со голо око туку само мајката ги чувствува, во 18 недела, а сега, 10 недели покасно, мрдка како да нема утре. Пред 2 ноќи прв пат ме разбуди од сон колку силно мрдаше.
Cekam iskustva!Bremena sum 12 nedela pocnav da custvuvam dvizenja na bebeto. Vtora bremenost mi e za prvata Ne se sekavam. Koga go osetivte prvoto dvizenje na bebeto
Честитки! Со лесно да си ја износиш бременоста. Но за движењата мислам дека си грешка, мислам дека е прерано за да чувствуваш движења. Не се чувствуваат до 20 недела. Да не имаш некакви грчеви па да ги помешуваш со движења?
Здраво Кога почнавте да ги чуствувате движењата на бебуш...јас имам чуство како да цело време нешо мрда...ама незнам дали е тоа тоа...како налик на гасови...гргорење на црева...инаку сум 20 недела. Баш ќе го прашам докторов на наредна контрола. Поззз
Доколку ти е прва бременост мене докторката ми рече кај секој различно ама најчесто после 22 недела. Јас почнав да го осеќам околу 21 недела.