Почнав да го чуствувам бебуш уште 16/17 та недела. Лежев и гледав тв, наеднаш ми се мрдна нешто 3 пати знаев дека тоа е тоа. За мене лично беше налик како треперење на нерв долу над јајници. Чуство за кое вреди да живееме дефинитивно. Лека полека ќе научиш да распознаваш и ти .
Јас прв пат го осетив во 14та недела а прво ми е. Нема правила. А ќе знаеш дали е тоа ако предтоа такво мрдање си немала. Чудно е на почеток а после е нешто без кое неможеш
Jas kako da osetiv vo 15 nedela I mene mi e prva bremenost I celo vreme imam cudno cuvstvo kako cuvstvuvam nekoj pritisok pa kako gasovi Ne sum sigurna ama mislam deka go cuvstvuvam bebeto, mozebi I gresam
И мене ми е прва бременост го осетив околу 20та недела. Во почетокот беше како пеперутки во стомакот, па како нешто да мрделка внатре но и чувствував и не чувствувам, потоа почна да клоца ептен по малку, па се повеќе клоцаше и веќе знаеш дека тоа е тоа. Еве ме 34та недела клоца по малку и болно, цело се превртува, целиот стомак ми се изобличува понекогаш се карам да заземе друга положба или да се смири.
Хммм и мене ми е орва и ме напраија будала дека тогаш прв пат го осетив. Првиот пат осетив удар, а после тоа како нежно превртување во стомакот, како пеперутки.... првите недели ќе го осетев еднаш па после може и цел ден нема и му пуштав музика на слушалки од youtube за бебиња во стомак и многу реагираше мрдаше
Јас денес сум 14 +3 , го осетив и многу порано, но во 14та недела поубаво, баш како пеперутка, како скокоткање, но тоа е индивидуално, знам жени што го осетиле дури во 17та недела.
Jas sum Dene's 14+5 I imam kako nekoi grcevi taka kako mrtkanje I neznam dali e to a ova mi se slucuva poslednive 4-5 dena
Toa e toa bebus si mrda, jas sega sum 18 nedela a pocnav da go osekam od 15 nedela nekade, prviot pat se cudev dali e bebeto ili mozebi imam gasovi, i kazav na majkami i velam nesto mi mrda ama neznam so mozi da bidi i taja mi se smej mi veli pa bebeto so mozi drugo. Od prviot pat koga go osetiv posle toa go osetiv duri po 5-6 dena i od 16 nedela eve seko den go osekam, a sega duri i nekolku pat na den Pregledite mi se na 4 nedeli i od koga pocnav da go osekam ne panicam tolku i ne mislam losi raboti bidejki si go osekam. Inaku mi e prva bremenost
Оф што убаво. Баш вчера барав на интернет кога најрано може да се осетат движењата на бебо и вика дека некаде од 13 може како голицканје да се осека, само тешко се распознавало дали е кркорење на црева или движења на бебе. Едвај чекам и јас да почанм да си го осеќам како си клоца. На последна контрола целиот се истегнуваше како гимнастичар, ако е таков активен богами ќе има клоцканје.
Jas go osetiv vo 15 nedela nesto kako peperutki, skokotkanje, epten nezno, obicno koga legnam da odmaram togas go osekam
Истото го осетив сега пред малку, си мислам беше бебчето Прв пат осетив, 14 + 1 сум, а по бебето некој ден плус.
Јас сум нетрпелива, кој ќе чека уште 9/10 недели ауууу....сакам ја одма се, и да се познава и да мрда и да се праам важна со меше
Јас од синоке кога си легнав нешто осеќам ама незнам дали тоа е тоа. Како треперење, крстко трае, па пак ќе се повтори. Како да ми се подигнува нешто. Не осеќам околу папок , подолу. Маж ми вика рано е нема шанси. Денес сум16+5.
Ne e rano sigurno e bebeto ima nekoi I porano go osekat. Prviot pat e mnogu nezno kako skokotkanje. Jas go osetiv vo 15 nedela ponisko od papokot duri lezev svrtena na strana, potoa nekolku dena go nemase a sega sekoj den si kloca se posilno.