Оф сите штикли на мајка ми го пробував и си се шеткав со нив по дома, а инаку првите мои штикли ги купив во 2 година средно и не беа нешто многу високи, али најбитно е што беа мои
Се мислев дали да носам за полуматура пред 2 години, пробав, али сепак одлучив да не носам. Ова лето носев еднаш, и тоа со сила, и од тогаш сум кажала никогаш веќе нема да носам штикли
еден ден јас, мало радознало девојче го отворив плакарот на мама ги видов штиклите,и тие мене и се роди љубов голема ги облеков и шетав како пајка низ дома.од тогаш редовно сум ги правела ритуаливе со модни ревии по дома со штикли,а првпат облеков за стара нова година мислам во осмо
Штикли обожувам и си ноцев штикли по дома уште од 5 години па затоа сега немам проблем за да облечам високи штикли.
од второ/третто одд ..си играв teacher и побарав штикли со голеееема штикла и цел паркет го напраиф со дупчиња ..дете тоа ти е..иначе од тогаш почна љубовтаа кон нив
Па како малечка изигравав манекенка по дома со штиклите на мама Ама во 7-мо одд јас на роденден кај другарка во кафич и нели пошто таму ке ми биде симпатијата мораше штикли да носам И така јас се облекувам и излегувам од дома во патики а чизмите облекување кај другарка леле крш бев ко теткиче некое со толкав шпиц кога дојдов дома знам само дека едвај одев и после долго време не ми текна да и ги облечам А првпат лично мои си купив за полуматура
Јас уште како мала имав голема љубов кон штиклите и и ги земав на мајка ми штиклите и шетав со нив по дома.Инаку од полуматурата па наваму носам штикли редовно.Едноставно обожавам штикли
хаха прв пат? На полуматура, ама со ниска штикла , инаку љубов кон нив уште како мала, тропкав по дома со на мајками штиклите
ауу јас одамна се запознав со штиклите кога и ги земав на мајками и ги носев по дома се кршев со нив. иначе прв пат за полуматура на плута па дури пред 2 години почнав да носам пониска штикла дури се научив нормално да одам а сега фурам и на висока штикла само многу пазам да се удобни и ги обожавам!
Најпрвин дома си се вежбав од мајка ми, памтам многу ги сакав едни нејзини, матурските, абе лом му ги напрајв, ги излупив, издраскав и сл. Првите штикли си ги купив во 1 година и се црвени, така ме мана тогаш точката, штикли носам само за излегвање, и не практикувам некој ептен високи. Средна големина на штиклата.
Тоа што се имам шетано милион пати низ двор и дома со на мама штиклите, не се важи нели? Инаку, со полна пета (мои) се имам запознаено на Нова Година 2012, а после еднаш за излегување кога отидовме на частовка. А со штикли - на маскенбалот на 24 февруари мислам дека беше, оваа година. Ама, чизми со штикла(5/6цм се). И не беа мои, туку братучетка ми ми ги даде.
во осмо одделение си купив два пара памтам едните ми беа малку големки ама ми беа преубави и ги купив, а потоа и за полуматурата носев и од тогаш само штикли купувам дури ни jас самата не знам колку ги имам наjголемата лjубов ми е спрема штиклите
Гледајќи ги новиве генерации дефинитно сум закаснила. Мислам беше 3та година за нова година си купив кожни чизми на дебела штикла, ги убив од носење, а првите салонки ми беа истата година ги земав за на свадба и ги носев и на екскурзија ми текнува убаво Црни со отоврено прсте, дури лани мајка ми ми ги фрли, не само што ми беа мали, туки и беа изналупани сиротки. Не бе многу високи средна големина на штикла, ама беа многу удобни и лесни за носење. И сега не сум некој манијак по штикли имам доста пара и носам но не пречесто. Често носам на плута и првите на плута ги облеков во 8мо иаку незнаев ич да одам на нив