14 години, пред полуматура си купив ниски штиклички да се научам малце. Потоа за полуматура си купив други повисоки и немав никакви проблеми со одењето, се навикнав. И сега често носам, обожавам штикли ги имам многу.
Пред 8 години, на 18 годишна возраст. Првите штикли ги купив за свадбата на една братучетка. Издржав на нив бидејќи се со нсика штикла.
Јас на 15 години(минатата година баш за свадбата на брачед ми) на платформа сини околу 10 цм високи....
Околу втора средно, исклучиво со чизмите на мајка ми. Чизми ми беа најстабилни на ногата, и најлесно ми беше да се навикнам на штиклата, која беше околу 4-5 сантиметри. Кога мајка ми сфати дека и ги уништив сите штикли ми дозволи да си купам свои. Првите мои високи чевли беа сандали на плута, околу 10тина сантиметри високи. Ги убив од носење сигурно преку 3 години. Сега сите штикли ми се 12-15 сантиметри со платформа, исклучок ми се штиклите за матура кои се околу 10см и без платформа. Дефинитивно полека напредував со штиклите, и бидејќи имам многу машко одење на рамни чевли, штиклите дефинитивно ми помагаат во постигнувањето на поженствен став кога ги носам.
кога бев многу многу малечка и и ги крадев на мама инку реално прва година средно и тоа одма почнав со високи и тие крадени од мамичка моја