Првпат си купив на 13 години едни чизмички на штикла , беа некаде околу 10ипол цм , после се сеќавам дека на полуматура носев 12ка без проблем , од тогаш знаев дека уште дооолго и многу често ќе се дружиме , ниту одев нешто лошо како да не знам , едноставно од помала земав тие од мајка ми мали бројчиња што ги купувала пред да се породи и ми беа така до некаде точни и по дома одев стално ( не сум излегувала со нив) и ваљда така се научив . А да гледам стално критики као 13-14 годишни носеле штикли , еве и јас сум носела , па жива здрава сум , фала богу нормална , не знам зошто одма тоа е асоцијација дека девојката оди во погрешен правец , познавам прекрасни личности , кои патем одлично одеа и со првите штикли на полуматура
За полуматура прв пат 13-ка и тоа со екстра тенка штикла. И самата бев зачудена како одев слободно со нив
Пред неколку месеци на свадбата на тетка ми, значи на 13 години. Вискоки 9цм, а за полуматура сигурно повисоки
Па пониски штикли почнав да носам на 15 години мислам, а на 17 почнав со високи. Ама сега ги избегнувам, најчесто сум балетанки или римјанки, мнооогу ретко носам штикли, само во некоја прилика ако е
за мојата полуматура(14год.) носев на плута,не сум сигурна колку беа високи,но мислам дека беа 12ка и напред 1 цм платформа...инаку после тоа почнав да носам штикли,но ретко,само на свадби и такви работи