jas bev mnogu mala, se sekavam gi nosev od majkami, se spokav .....mnogu mala bev [mod-kirilica:a7ib1j4h][/mod-kirilica:a7ib1j4h]
Малечка на незнам колку години (мала бев) со штиклите на мама по ходник ... Шала на страна прв пат облеков штикли на полуматура ама многу ниски беа...
Често се шетав со штиклите на мама низ дома. Инаку, првпат на полуматура носев ниски штиклички, 5-6 цм, многу беа удобни и после тоа ги носев уште две-три години. Сега незнам каде се. Во прва година средно за првпат си купив високи штикли.
Ееее..ја па забораив дека имам балетанки на 3 см. штикличка..Значи мои „штиклички“ првпагт си купив лани пролетта
Од мали нозе Најголем мерак ми беше да ги облечам на мама штиклите и да се шетам низ дома. Инаку, не носев штикли до средно, дури во 4-та за Нова Година ги купив моите први чизмички на штикла, пред тоа имав купено и сандали на полна пета, не многу високи, ако се смета тоа . И сега не носам редовно, само за викенди инаку сум на ниски чевли.
Штикли по дома нодев уште од 7 год а вака за у град почнав од 7 одд.КОПИЉ! хахахах.. добро али ја не сум изглеала за толку мала..ме прае ко средно да сум пошо висока сум и немав никаков прблем
Не знам за вас ама јас уште во 2-3 одделение бев невеста со сина спаваќа(вака ли се викаше ?)и штиклите на баба ми од нејзината свадба После тоа мислам дека во прва година за Нова година
прв пат штикли носев на полуматура ... кога ме видеа во школо сите се чудеа.. ме навикнаа на патики толку време хахахха
Јас од малечка сум носела од оние пластични, а сум ги добила заедно со катче за шминкање А вистински штикли имам намера да носам во средно
Ги знаев јас одамна уште од малечка, онака кога ќе ми дојдат гости а посебно некои тетки со штикли и тка скришум ги облекував и трчав по ходник . А официјално си купив некаде 3-4 та год. средно (пред тоа си носев оние на рамен висок ѓон, такви беа модерни во моето време )
Тоа беше љубов на прв поглед. Јас мала 3-4 годишна цурица нашминкана со карминот на мајка ми, нејзината марама смотана околу мене ми беше коктел-фустан. Ама нешто ми фалеше да бидам права женска. А мајка ми како секоја млада мама затерана по модата имаше црвени кондури на мало штикличе и црвена ташна. Полн погодок. Така почна оваа врска и трае до денес, штиклите и ја - то су срца два
Штикли прв пат облеков зимскиот распуст во осмо оделение. За полуматура не ми ни текна да облечам пак ( си се дружев со балетанките ). После пауза од една година, значи на Нова Година кога бев прва година облеков повторно и си се дружиме сеуште .
Прв пат високо носев во 8мо одд. полна пета 8 цм. беа...А штикла како штикла 1ва година на нова година-13цм.. Инаку од секогаш имав мерак штикли да носам...Кога бев 4то одд. облеков едни штикли на мама и така трчајќи по дома и го скршив токот да не беше тато ќе ме отепаше од ќотек, од тогаш немам носено нејзини штикли ... )