1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога се запознавте со штиклите?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од annie.bt.97, 25 јуни 2011.

1. i.am.me

i.am.me Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    127
    Се запознавме едно врело лето, распустот 2-ро према 3-то одделение. Беа преубави, плави, шпиц (тогаш такви се носеа) :lol: ...и не беа мои! :( Забранета љубов, тоа е. А јас пустата, заљубена во нив, морав да ги имам. Совршено ми одговараа за мојата улога - наставничка и некако ја убедив мајка ми да ми ги даде да ги носам, па жената ми го направи меракот. :$ Леле кои плачки беа кога требаше да ги вратам!!! :rofl:

Инаку, официјално првите мои штикли ги купив пред година дена, и тоа беа така пониски штосни сандалки. Сега веќе носам повисоки, но не толку често. :)

2. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Носев штикли уште од мала, ги крадев од плакарот на мама и баба. Инаку први штикли што си купив беа за полуматурата.

3. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.261
    првата средба со штиклите ми беше на 6 годинки кога како малечка ги земав од кај мајка ми :$
    а прв пат штикли носев во " јавност " пред еден месец кога ми беше другарската..

4. MonNy.B

MonNy.B Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    36
    Штикли...хм...често крадев од плакарот на мајка ми :) Но, за првпат на штикли се појавив надвор од дома, онака салам да не речам, во 2ра средно, бидејќи дечкото „сега бивши„ беше точно колку мене висок (во патики), па глупаво ми беше јас да бидам повисока од него, ма да сега ми е мака што воопшто го запознав (прав идиот) нема везе да не бегам од темава... А на плута си носев патики, кондури и сандали уште од 7 одд. (во мода беа во моето време) :)

5. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Со штиклите се имам запознаене уште од најрана возраст. Кога ќе се присетам ехее колку штикли и имам искривено на мајка ми. :rofl: :$ Детска радост.
    А јас започнав да ги носам во втора година средно. 8) И од тогај опсесија ми се. :x

6. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Во октомври минатата година - и не беа многу високи, накај 6cm. Не бев некој фан на носење штикли. Имаше и периоди кога сакав да носам Converse и на мојата свадба :tmi: .
    Првите "сериозни" штикли (зборам за +6cm) ги носев за Нова година. Од тогаш носам штикли за секое искачање ноќе :wasntme: .

7. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    паа се запознавме минатиот петок и од тогаш се договоривме да се дружиме малце почесто :D :D :)

На annie.bt.97 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    Јас со моите штикли се запознав на матура, не сме баш најдобри другари и не се дружиме често :D нескам да носам штикли ;)

9. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    На полуматура, мада тоа не беше штикла, туку плута... Ама од тогаш пријателството се качува на неколку цм погоре секој пат при шопинг :D

10. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    прв пат на полуматура имав плута а потоа една година подоцна си купив штикли и од тогаш редовно носам за викенд!! =)

На annie.bt.97 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    Пред полуматурската. :)

12. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    На полуматура 10 cm знаев да идам и цела вечер издржав а сум играла ненормално :lol:

13. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    При карајот на осмо оделение :rofl: абе што да ви кажувам одвај одев кутрата :lol: а и не носам толку често штикли ;)

14. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Во 1ва година. И тоа бившиот ме натера, не сакав да носам штикли. Незнам зошто. Т.е. знам, да не ме болат нозете :D
    Ама сепак на штикли се чувствувам убаво :)

15. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    прва година средно и тоа зимата за нова година...и сеуште не се осеќам како доволно голема за нив ама ко можат штикли да носат од 7 одд зашто да не и јас ;)

16. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Со моите први штикли се запознав летото осмо за прва... еее тоа беа времиња, како ги стваив на мене не ги извадив... тоа беше љубов на прв поглед :inlove: :wasntme:

17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    На полуматурата, и од тогаш нонстоп носам

18. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    109
    при крајот на 8мо одд тогаш ги носев . е слични вакви беа
    Сега се во канта , толку не издржаа

19. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    за полуматура.. 10ка.. и кој ќе ми текне дека секое оро го играв боса, се срамам :$ од тогаш често носам, ама за полуматура НЕ ЗНАЕВ ДА ЗГАЗНАМ СО ШТИКЛИ А КАМОЛИ ДА ИГРАМ ОРО :!: брука :$

20. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    91
    мене ми помина полуматурата и немам облечено штикли и не ни сакамда облечам...можеби од другото лето ќе почнам да носам :)