Кога се запознавте со штиклите?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од annie.bt.97, 25 јуни 2011.

1. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    А мене толку ми е грдо дете со штикли... Страшно. Кога читам во осмо и на полуматура, и уште 10-12- ки... Новокомпониран ужас.
    А колку за темава, јас на крај на средно, на матура и после мнооогу ретко. Почнав редовно да носам кога се вработив.

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.138
    Допаѓања:
    81.639
    Ех, колку плачки сум правела за тие смотани штикли...
    - Мамо, купи ми штикли ! Сакам штикли ! Сите другарки носат, зошто да не носам и јас !? Мамо те мразам, колку си лоша !
    Ех, мамо, мамо, паметна си била ти, само голем ми бил инаетот мене, та толку сум кукала и рикала ко магаре без опаш. :)

Истите плачки беа и на полуматура (пред околу 4 години), ама бидејќи сум страшно sенsало и не седам мирно кога тинчат музики, се согласив некако да одам во ниски балетанки, иако, пак ќе кажам - сите другарки беа во штикли. :!:

И конечно, мама се согласи да носам штикли за Нова година, па ајде шопинг, ваму - таму, ја пронајдов мојата прва љубов - црни салонки на платформа, и ај ко за прв пат, наместо да почнам со нешто пониско, јас си натаманив 12ка - лудо дете. :D
    Како што сум слабичко со танки ноџенца, буквално ко соленки ми беа, ама не - носев штикли и бев мома бе, мома. 8)
    Потоа си купив и чизми на штикла, ама далеку почовечни, 6-7 сантима, си купив и сандали, а толку и брмчев цело лето на жената ...
    Дури сега сфаќам каква срцка е и колку всушност била во право за (не)носењето на штикли.
    Не дека не можам да одам, далеку од тоа, си одам нормално, не се тетеравам наваму- натаму, ама некако не ми е јасна сета таа фама што ние жениве ја бркаме околу штиклите, а и глупаво е на пример, кога девојченца што (како што се вели) уште на млеко мирисаат, а ги гледаш на толкава штикла 10ка, 15ка, ко кловнови ми изгледаат и ептен невкусно за годините што си ги носат под мишка.
    Како и да е, би вовела закон за штикли - до матура ни ш од штикла бре, да ве види Господ !! :emo:

На De-lovely му/ѝ се допаѓа ова.
  3. millagros

millagros Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    летото кога заврсив 1 год

4. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Зимски распуст прва година... :) :) За нова година си земав едни 10 цм штикла ... АЛи мн мн неносам штикли поише на ниско сум :) :)

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Чевли на топук носев за полу матура, а штикли на 16 години почнав да носам :rofl: :rofl:

6. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    ДА и речев јас на мајка ми на полуматура дека сакам штикли ќе ме убиеше... :D

Инаку прв пат крајот на средно и тоа не штикла 12, туку ниски скрос.... А со мајка ми војни водев дома за да ме пушти штикли да носам, ама денес и се заблагодарувам што не ме пуштила од порано...

Многу мразам кога ќе вида 8мо одделение дете со штикли, уште од тогаш ко тетче некое... |(

7. femina989

femina989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    14
    За полуматура првпат носев штикли...

8. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Со штиклите се знам уште од мала, ама во врска стапивме на 17 и пол години т.е. на матура. :) Тогаш за првпат зачекорив во сопствени штикли, црни сандали. После тоа почнав да купувам и да си правам колекција. Инаку на полна пета носев уште во средно, ама нели тоа не е штикла во вистинска смисла на збор ;)

9. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    На полуматурата :D може и порано де, ама со штиклите на мајками :$

10. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Јас за матура прв пат облеков штикли, верувале или не (ги носев 15 саати и после 3 дена не можев асално да одам :| дека не навикната :D ) Пошо не сум голем фан на штиклите и затоа, али сепак поштувам доообра штикла :clap: :) Од тогаш па до сега имам неколку пати носено ама сепак ретко се случува да облечам :)

11. wild.cat

wild.cat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    28
    во прва година средно :)

12. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    За дочекот на 2011 :D

13. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    За полуматура :$

14. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Кога бев помала многу сакав да ги носам штиклите на мајка ми и си ги пробував, а и по малце си шетав по дома со нив :P Прв пат носев штикли надвор од дома на полуматурата и за чудо, издржав цела вечер во нив.И тоа беше љубов на прв поглед...Од тогаш користам секоја можна прилика да носам штикли 8)

15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас ова лето првпат си купив штикли...високи се 9цм и одвај ги најдов оти во сите продавници најниски(а да се убави) се 12 цм...инаку имам 15 години :)

16. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Па некаде втора година средно...

17. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Осмо одделение :rofl: :rofl: Но со полна пета :) Вистински штикли во прва година средно ;)

18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Уште од мала си ги крадев штиклите на мама :$ ама само за по дома секако :rofl: инаку моите први штикли ги добив летото на крајот од 2ра година средно :)

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    си ги носев од мајка ми по дома, и ако ми беа премногу големи :D ..инаку првите штикли ги добив втора средно на почетокот! :)

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.722
    Уште не сме запознале, ама предосеќам дека кога ќе се запознаеме нема да бидеме во ич добри односи. :rofl: