1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога се запознавте со штиклите?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од annie.bt.97, 25 јуни 2011.

1. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    А мене толку ми е грдо дете со штикли... Страшно. Кога читам во осмо и на полуматура, и уште 10-12- ки... Новокомпониран ужас.
    А колку за темава, јас на крај на средно, на матура и после мнооогу ретко. Почнав редовно да носам кога се вработив.

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.169
    Ех, колку плачки сум правела за тие смотани штикли...
    - Мамо, купи ми штикли ! Сакам штикли ! Сите другарки носат, зошто да не носам и јас !? Мамо те мразам, колку си лоша !
    Ех, мамо, мамо, паметна си била ти, само голем ми бил инаетот мене, та толку сум кукала и рикала ко магаре без опаш. :)

Истите плачки беа и на полуматура (пред околу 4 години), ама бидејќи сум страшно sенsало и не седам мирно кога тинчат музики, се согласив некако да одам во ниски балетанки, иако, пак ќе кажам - сите другарки беа во штикли. :!:

И конечно, мама се согласи да носам штикли за Нова година, па ајде шопинг, ваму - таму, ја пронајдов мојата прва љубов - црни салонки на платформа, и ај ко за прв пат, наместо да почнам со нешто пониско, јас си натаманив 12ка - лудо дете. :D
    Како што сум слабичко со танки ноџенца, буквално ко соленки ми беа, ама не - носев штикли и бев мома бе, мома. 8)
    Потоа си купив и чизми на штикла, ама далеку почовечни, 6-7 сантима, си купив и сандали, а толку и брмчев цело лето на жената ...
    Дури сега сфаќам каква срцка е и колку всушност била во право за (не)носењето на штикли.
    Не дека не можам да одам, далеку од тоа, си одам нормално, не се тетеравам наваму- натаму, ама некако не ми е јасна сета таа фама што ние жениве ја бркаме околу штиклите, а и глупаво е на пример, кога девојченца што (како што се вели) уште на млеко мирисаат, а ги гледаш на толкава штикла 10ка, 15ка, ко кловнови ми изгледаат и ептен невкусно за годините што си ги носат под мишка.
    Како и да е, би вовела закон за штикли - до матура ни ш од штикла бре, да ве види Господ !! :emo:

На De-lovely му/ѝ се допаѓа ова.
  3. millagros

millagros Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    летото кога заврсив 1 год

4. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Зимски распуст прва година... :) :) За нова година си земав едни 10 цм штикла ... АЛи мн мн неносам штикли поише на ниско сум :) :)

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Чевли на топук носев за полу матура, а штикли на 16 години почнав да носам :rofl: :rofl:

6. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    932
    ДА и речев јас на мајка ми на полуматура дека сакам штикли ќе ме убиеше... :D

Инаку прв пат крајот на средно и тоа не штикла 12, туку ниски скрос.... А со мајка ми војни водев дома за да ме пушти штикли да носам, ама денес и се заблагодарувам што не ме пуштила од порано...

Многу мразам кога ќе вида 8мо одделение дете со штикли, уште од тогаш ко тетче некое... |(

7. femina989

femina989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    14
    За полуматура првпат носев штикли...

8. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Со штиклите се знам уште од мала, ама во врска стапивме на 17 и пол години т.е. на матура. :) Тогаш за првпат зачекорив во сопствени штикли, црни сандали. После тоа почнав да купувам и да си правам колекција. Инаку на полна пета носев уште во средно, ама нели тоа не е штикла во вистинска смисла на збор ;)

9. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    На полуматурата :D може и порано де, ама со штиклите на мајками :$

10. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Јас за матура прв пат облеков штикли, верувале или не (ги носев 15 саати и после 3 дена не можев асално да одам :| дека не навикната :D ) Пошо не сум голем фан на штиклите и затоа, али сепак поштувам доообра штикла :clap: :) Од тогаш па до сега имам неколку пати носено ама сепак ретко се случува да облечам :)

11. wild.cat

wild.cat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    28
    во прва година средно :)

12. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    За дочекот на 2011 :D

13. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    За полуматура :$

14. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Кога бев помала многу сакав да ги носам штиклите на мајка ми и си ги пробував, а и по малце си шетав по дома со нив :P Прв пат носев штикли надвор од дома на полуматурата и за чудо, издржав цела вечер во нив.И тоа беше љубов на прв поглед...Од тогаш користам секоја можна прилика да носам штикли 8)

15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас ова лето првпат си купив штикли...високи се 9цм и одвај ги најдов оти во сите продавници најниски(а да се убави) се 12 цм...инаку имам 15 години :)

16. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Па некаде втора година средно...

17. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Осмо одделение :rofl: :rofl: Но со полна пета :) Вистински штикли во прва година средно ;)

18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    3.742
    Уште од мала си ги крадев штиклите на мама :$ ама само за по дома секако :rofl: инаку моите први штикли ги добив летото на крајот од 2ра година средно :)

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.207
    си ги носев од мајка ми по дома, и ако ми беа премногу големи :D ..инаку првите штикли ги добив втора средно на почетокот! :)

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    6.467
    Уште не сме запознале, ама предосеќам дека кога ќе се запознаеме нема да бидеме во ич добри односи. :rofl: