1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога се запознавте со штиклите?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од annie.bt.97, 25 јуни 2011.

1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Слично и јас. Низ средна школа носев налани и многу си ги сакав :inlove: , и чизми со полна штикла, тогаш беа во мода. :lol:
    А, штикли прв пат на матурата. :rofl: Ама, не само јас, туку скоро сите девојчиња од класот. (Понапредните носеа штикли за излегување навечер. 8) )

2. papagal4e

papagal4e Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    135
    Четврто оделение кога бев на роденденот 4 цм. беа мислам.

3. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    На 14 години за полуматура. Ми беше мерак на штикли па облеков. Високи беа цели 3 сантиметри. :D Прво кога почнав да носам штикли не сакав високи само на ниска штикличка. Но во 3 година средно од Будимпешта си купив сандали малку повисоки околу 6-7 сантиметри. И од тогаш почнав да купувам уште повисоки и не сум паднала испод 11 сантиметри. Највисоките кои ги имам се 13 сантиметри но сега за Нова Година во план ми е уште повисоки да си купам. Што да правам кога ги обожавам :$ А и знам да одам на високо. :!:

4. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    Се запознав кога имав 16 години. Првите мои штиклички беа 8цм и едвај ја издржав таа ноќ во дискотеката :D
    Одтогаш почнав масовно да ја зголемувам мојата колекција :) Штиклите се мојата најголема љубов :inlove:

5. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092
    На 15 ... абе радости :D

6. andrea1998mk.girl

andrea1998mk.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    луда сум за штикли прв пат облеков сеа во 7 одд. мислав дека беа 10 тка абе пукнав од радости како мало дете бев :) :)

7. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36
    Трета година средно,за свадбата на брат ми ,нозете ме искинаа од болење и после тоа долго немав облечено :D

8. Ema94

Ema94 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Прв пат облеков летото 8мо за 1ва на мноогу ниска штикла, после во втора година си купив на одприлика 8цм ии дури сега во 4та си ги земав долгопосакуваните на 13цм хихих си ги обожавам!:D сега сум во потрага по уште едни исто толкави!:D

9. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    хаххаха ја најзаостаната на темава :)))))
    моите први штикли беа крај на 2ра година, пред тоа шознам мислам не се носеа.. да се вратам на темата :D си ги купив за на свадба кума бев. :D Колку мн ги се радував на моите први штикли хахахаха а не беа ништо посебно, црни сомногу мала штикла повеке тропаа него ли да речеш дека изгледаа на штикли. ко балетанки беа со мааало штикличе колку да се каже демек штикла. Коа ке ми текне колку пари дадов за тие штикли сеа ми иде да се убијам хахахха. :D

10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    47.994
    Прв пат ги запознав штиклите на мајка ми,некаде на околу 6-7 годишна возраст,кога ги облекував и ги имитирав Маријана и Росана.
    Од макфест некоја песна ќе да беше.

А редовно ,почнавме некаде на 14-15 години,кога почнав да излегувам.И од тогаш редовно се дружиме.Некои повеќе некои помалку.

11. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    За мојата полуматурска , 14ипол години :)

12. SoNi55

SoNi55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    54
    За мојата полуматура,и мора да признам ми беше многу боооооолно запознавање :D 2 дена после матурата нозете ми беа нефункционални ;(

13. Donatella

Donatella Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Официјано беше на полуматура :) не беа мн високи ама јас и претходно знаев да си ги носам тие на мама :D

14. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    На 14 возраст , сите мои другарки носеа штикли па да не бидам само јас што не носам штикли ..

15. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    Па колку што ме служи сеќавањето на 16 години се качив на штикли..и тоа морам да идам на свадба..па се договоривме со братучетките штикли ќе носиме..и носевме..до ресторанот..после на нисто си се стаивме..не се издржува бре.:D

16. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    За полуматура, тогаш прв пат купив и носев штикли :)

17. LaFemina

LaFemina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    34
    За матура, на 18 години. Еее во наше време кој знаеше што е штикла за полуматура :) Тогаш беа во мода кондури со висока гума ама преку целата кондура, не на штикли, штиклите тогаш беа за тетки :lol: За мојата плуматура носев едни сандали, кои беа високи напред некои 2 см а кон петата 4см негде, колку што се сеќавам, тоа беше далечната 2001 :hai:

18. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Јас сега сум осмо и половина од девојчињата ќе носат штикли или на плута. Јас не сум голем фан на тоа затоа што знам дека сите ќе ги соблечат за да играат. Ако не знаеш да одиш на штикли не ги ни носи 8)
    Јас ќе си носам балетанки. Ама за летово 2012 би сакала да си купам едни убави сандалчиња на плутааа!
    Несакам нешто многу високо а ни многу ниско. Нешто во средина :D

19. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    од 5 одделени носам штикли, не беа многу високи околу 3см, но тоа беше првиот пат и од тогаш се вљуби во штиклите, сега носам и по 20см и повисоки

20. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Од полуматура, тогаш имав убави слатки балетанки со малечка штикала :)