1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога се запознавте со штиклите?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од annie.bt.97, 25 јуни 2011.

1. butterflyyy

butterflyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    59
    Во прва година средно, за прв пат си купив штикли.

2. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    14 години.Полуматура.
    Ама во прва и втора година не носев многу. Онака ретко за посебни прилики.

3. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Еве и јас сум една од оние позаостанатите :rofl: јас прв пат штикли облеков во 4та средно, а и сега мн ретко носам.Скоро секогаш сум на ниско освен кога излегувам во некоја дискотека, инаку онака за по кафиња, шеткање преферирам балетанчиња,патики и нормално зимава чизми на ниска пета.Според мене ниска пета = на комфор и стапала без жулови :rofl:

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.498
    Допаѓања:
    105.984
    Штикли прв пат облеков ов 4-та година средно и тоа за матура , тогаш си купив за прв пат штикли :)

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Прв пат купив штикли на 15 години т.е. во прва година средно за Велигден. Ехх колку бев возбудена. Уште си ги чувам тие чевли :D

6. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Првите штикли си ги купив во 2-ра година средно :) Кога ќе се сетам на тој момент сеуште смеа ме фаќа.Штиклите беа едвај 6 cm високи,а јас на нив се осеќав толкууу голема :) Уште си ги чувам и ми се ептен драг спомен :)

7. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Jас сум 1ва средно и уште не сум носела штикли , за полуматура носев од оние со полна пета , ама не е тоа тоа...

8. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Ех, беше тоа љубов од мали нозе со штиклите на мама. Потоа малкуцка поспортски тип си станав и до средно некаде имав подзаборавено на нив. Ама потоа им надоместив за цело време што бев одвоена од нив

9. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    исто :)

10. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    4.776
    За прв пат штикли облеков за мојата полуматура. Пред тоа 3-4 дена одев по дома со нив да се научам :) Памтам мајка ми збореше - абе иди како патики кога носиш,така гази си. :D

11. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    5.728
    Често по дома како мала (а богами и како поголема) ги носев штиклите на мајка ми...
    Ама прв пат си купив МОИ штикли за полуматурата ! Си купив црни салонки, 12 цм високи...
    Си ги купив 1-2 недели пред полуматурската за да имам време да се навикнам(претходно немав облечено ништо повисоко од од патики) и таман додека се навикнав да одам, ја искривив штиклата :D
    И не ги облеков никогаш повеќе :/
    & that's the story of my first high heels !!!

12. Princess.Serena

Princess.Serena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    102
    На 10 години, :lol: ги земав од мајка ми или од сестра ми. А прв пат си купив за мојот 12-ти роденден, тогаш бев се научила и да одам, но не беа многу големи, со полна пета. И така... :D

13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    4.555
    Како дете на мајками и ги носев стално, а мои си купив на 17 години , и од матурата навака често си носам, претежно се многу високи бидејќи дечко ми ми бега една глава, па да не се кревам на прсти

14. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Сакам да носам штикли ама пусто многу ми е мала ногава 33-34 пепелашка :lol:
    си порачав за матура памтам од Штип мислам дека беше кога ми стигнаа 2 броја поголеми, им се јавив и тој со бил таму главен ми вика е добро де ништо страшно стави си во нив памукче, и на крај со балетакни отидов и не зажалив

15. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Во далечната 2009 на долгоочекувата забава, полуматурска се запознав со првите штикли. :lol: Пред тоа кога бев мала кога си игравме со сестра ми носевме по дома, но официјално тоа се случи на полуматурската. И тоа не издржав ни пола час во нив, ги соблеков и си облеков балетанки. А сега што гледам момички уште во седмо одделение облекле штикли со највисоки штикли.. како издржуваат не знам. :tmi:

16. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Пред два месеца :rofl:

17. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Пред 4-5 месеци. Носам само кога имам ќеф, иначе за удобност преферирам патичиња :wasntme:

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.546
    Допаѓања:
    3.119
    Се запознав прво со на мама штиклите :lol:, тоа беше на некои си 3-4-5 годинки, кога ги влечев онака, а можеше уште две стапала ко моите да собере во нив :rofl:
    После тоа, на полуматура носев, али оттогаш ниеднаш се до матура :D. Не сум многу обожавател на штикли, 170 цм сум, не сум ниска па да изгледам повисоко, а и не сум личност што сака болка да трпи за мода :D
    Штикла ко штикла, ептен ретко, 2-3 пати годишно дали носам, не ги сакам, али затоа на полна пета обожавам. Имам чизми на полна пета и тие секојдневно си ги носам :)

19. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Како мала си носев на мајка ми :rofl: , но мои штикли првпат облеков во втора година.

20. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Кога бев помала многу ги сакав штиклите на вујна ми, па секогаш кога ќе отидев кај нив на гости си ги носев низ куќа :lol: ,а мои штикли прв пат си купив во втора година средно, не беа многу високи.