Кога се запознавте со штиклите?

Discussion in 'Мода и стил' started by annie.bt.97, Jun 25, 2011.

1. butterflyyy

butterflyyy Истакнат член

Во прва година средно, за прв пат си купив штикли.

2. babylove123

babylove123 Истакнат член

14 години.Полуматура.
    Ама во прва и втора година не носев многу. Онака ретко за посебни прилики.

3. teddygirl

teddygirl Популарен член

Еве и јас сум една од оние позаостанатите :rofl: јас прв пат штикли облеков во 4та средно, а и сега мн ретко носам.Скоро секогаш сум на ниско освен кога излегувам во некоја дискотека, инаку онака за по кафиња, шеткање преферирам балетанчиња,патики и нормално зимава чизми на ниска пета.Според мене ниска пета = на комфор и стапала без жулови :rofl:

4. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Штикли прв пат облеков ов 4-та година средно и тоа за матура , тогаш си купив за прв пат штикли :)

Beauchamp likes this.
  5. donna.17

donna.17 Популарен член

Прв пат купив штикли на 15 години т.е. во прва година средно за Велигден. Ехх колку бев возбудена. Уште си ги чувам тие чевли :D

6. tessi

tessi Популарен член

Првите штикли си ги купив во 2-ра година средно :) Кога ќе се сетам на тој момент сеуште смеа ме фаќа.Штиклите беа едвај 6 cm високи,а јас на нив се осеќав толкууу голема :) Уште си ги чувам и ми се ептен драг спомен :)

7. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Jас сум 1ва средно и уште не сум носела штикли , за полуматура носев од оние со полна пета , ама не е тоа тоа...

8. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Ех, беше тоа љубов од мали нозе со штиклите на мама. Потоа малкуцка поспортски тип си станав и до средно некаде имав подзаборавено на нив. Ама потоа им надоместив за цело време што бев одвоена од нив

9. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

исто :)

10. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

За прв пат штикли облеков за мојата полуматура. Пред тоа 3-4 дена одев по дома со нив да се научам :) Памтам мајка ми збореше - абе иди како патики кога носиш,така гази си. :D

11. Victorian

Victorian Популарен член

Често по дома како мала (а богами и како поголема) ги носев штиклите на мајка ми...
    Ама прв пат си купив МОИ штикли за полуматурата ! Си купив црни салонки, 12 цм високи...
    Си ги купив 1-2 недели пред полуматурската за да имам време да се навикнам(претходно немав облечено ништо повисоко од од патики) и таман додека се навикнав да одам, ја искривив штиклата :D
    И не ги облеков никогаш повеќе :/
    & that's the story of my first high heels !!!

12. Princess.Serena

Princess.Serena Истакнат член

На 10 години, :lol: ги земав од мајка ми или од сестра ми. А прв пат си купив за мојот 12-ти роденден, тогаш бев се научила и да одам, но не беа многу големи, со полна пета. И така... :D

13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Како дете на мајками и ги носев стално, а мои си купив на 17 години , и од матурата навака често си носам, претежно се многу високи бидејќи дечко ми ми бега една глава, па да не се кревам на прсти

14. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Сакам да носам штикли ама пусто многу ми е мала ногава 33-34 пепелашка :lol:
    си порачав за матура памтам од Штип мислам дека беше кога ми стигнаа 2 броја поголеми, им се јавив и тој со бил таму главен ми вика е добро де ништо страшно стави си во нив памукче, и на крај со балетакни отидов и не зажалив

15. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Во далечната 2009 на долгоочекувата забава, полуматурска се запознав со првите штикли. :lol: Пред тоа кога бев мала кога си игравме со сестра ми носевме по дома, но официјално тоа се случи на полуматурската. И тоа не издржав ни пола час во нив, ги соблеков и си облеков балетанки. А сега што гледам момички уште во седмо одделение облекле штикли со највисоки штикли.. како издржуваат не знам. :tmi:

16. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Пред два месеца :rofl:

17. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Пред 4-5 месеци. Носам само кога имам ќеф, иначе за удобност преферирам патичиња :wasntme:

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се запознав прво со на мама штиклите :lol:, тоа беше на некои си 3-4-5 годинки, кога ги влечев онака, а можеше уште две стапала ко моите да собере во нив :rofl:
    После тоа, на полуматура носев, али оттогаш ниеднаш се до матура :D. Не сум многу обожавател на штикли, 170 цм сум, не сум ниска па да изгледам повисоко, а и не сум личност што сака болка да трпи за мода :D
    Штикла ко штикла, ептен ретко, 2-3 пати годишно дали носам, не ги сакам, али затоа на полна пета обожавам. Имам чизми на полна пета и тие секојдневно си ги носам :)

19. TeaB

TeaB Популарен член

Како мала си носев на мајка ми :rofl: , но мои штикли првпат облеков во втора година.

20. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Кога бев помала многу ги сакав штиклите на вујна ми, па секогаш кога ќе отидев кај нив на гости си ги носев низ куќа :lol: ,а мои штикли прв пат си купив во втора година средно, не беа многу високи.