Еве и јас сум една од оние позаостанатите јас прв пат штикли облеков во 4та средно, а и сега мн ретко носам.Скоро секогаш сум на ниско освен кога излегувам во некоја дискотека, инаку онака за по кафиња, шеткање преферирам балетанчиња,патики и нормално зимава чизми на ниска пета.Според мене ниска пета = на комфор и стапала без жулови
Прв пат купив штикли на 15 години т.е. во прва година средно за Велигден. Ехх колку бев возбудена. Уште си ги чувам тие чевли
Првите штикли си ги купив во 2-ра година средно Кога ќе се сетам на тој момент сеуште смеа ме фаќа.Штиклите беа едвај 6 cm високи,а јас на нив се осеќав толкууу голема Уште си ги чувам и ми се ептен драг спомен
Jас сум 1ва средно и уште не сум носела штикли , за полуматура носев од оние со полна пета , ама не е тоа тоа...
Ех, беше тоа љубов од мали нозе со штиклите на мама. Потоа малкуцка поспортски тип си станав и до средно некаде имав подзаборавено на нив. Ама потоа им надоместив за цело време што бев одвоена од нив
За прв пат штикли облеков за мојата полуматура. Пред тоа 3-4 дена одев по дома со нив да се научам Памтам мајка ми збореше - абе иди како патики кога носиш,така гази си.
Често по дома како мала (а богами и како поголема) ги носев штиклите на мајка ми... Ама прв пат си купив МОИ штикли за полуматурата ! Си купив црни салонки, 12 цм високи... Си ги купив 1-2 недели пред полуматурската за да имам време да се навикнам(претходно немав облечено ништо повисоко од од патики) и таман додека се навикнав да одам, ја искривив штиклата И не ги облеков никогаш повеќе :/ & that's the story of my first high heels !!!
На 10 години, ги земав од мајка ми или од сестра ми. А прв пат си купив за мојот 12-ти роденден, тогаш бев се научила и да одам, но не беа многу големи, со полна пета. И така...
Како дете на мајками и ги носев стално, а мои си купив на 17 години , и од матурата навака често си носам, претежно се многу високи бидејќи дечко ми ми бега една глава, па да не се кревам на прсти
Сакам да носам штикли ама пусто многу ми е мала ногава 33-34 пепелашка си порачав за матура памтам од Штип мислам дека беше кога ми стигнаа 2 броја поголеми, им се јавив и тој со бил таму главен ми вика е добро де ништо страшно стави си во нив памукче, и на крај со балетакни отидов и не зажалив
Во далечната 2009 на долгоочекувата забава, полуматурска се запознав со првите штикли. Пред тоа кога бев мала кога си игравме со сестра ми носевме по дома, но официјално тоа се случи на полуматурската. И тоа не издржав ни пола час во нив, ги соблеков и си облеков балетанки. А сега што гледам момички уште во седмо одделение облекле штикли со највисоки штикли.. како издржуваат не знам.
Се запознав прво со на мама штиклите , тоа беше на некои си 3-4-5 годинки, кога ги влечев онака, а можеше уште две стапала ко моите да собере во нив После тоа, на полуматура носев, али оттогаш ниеднаш се до матура . Не сум многу обожавател на штикли, 170 цм сум, не сум ниска па да изгледам повисоко, а и не сум личност што сака болка да трпи за мода Штикла ко штикла, ептен ретко, 2-3 пати годишно дали носам, не ги сакам, али затоа на полна пета обожавам. Имам чизми на полна пета и тие секојдневно си ги носам
Кога бев помала многу ги сакав штиклите на вујна ми, па секогаш кога ќе отидев кај нив на гости си ги носев низ куќа ,а мои штикли прв пат си купив во втора година средно, не беа многу високи.