Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога слушате невистини за вас...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од girl.23, 27 јануари 2012.

1. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    102
    Значи пукам од нервози!!Абе од такт ме вадат тие оговарања.И стварноми е и мене глупо што правам така,ама то е то :@ :@ Навистина сакам да бидам од оние луѓе кои не ги интересира што другите зборуваат за нив ама неможам.Ете таква сум :worried:

2. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    ... :^) .....правата вистина за нас ја знаеме само ние самите и никој ама никој нема право да суди за нас...
    одсекогаш сум била свесна дека сите под ова небо сме различни и не сме исти така да постојат луѓе со свои мисли и погледи на другите.....на луѓето не можеме да им ја затвориме устата,и никогаш да им докажеме ова или она...едноставно тоа им е во крвта....да се занимаваат со туѓи приказни и животи а на сметка на тоа,своите да ги запоставуваат...да,до сега сум слушнала многу невистини за мене,и само со насмевка одмавнувам со раката,не се трудам да побијам ова или она што е кажано за мене....немам намера да се правдам за мене на друг......јас само пред себе си и господа си одговарам за моите постапки...не ми е гајле ама воопшто за муабети...за среќа така ги воспитав и моите деца,така да како да одскокнуваме во нашата околина и дури се чудат зошто не оговараме,гледаме како друг ова или она прави и сл глупости....пресреќна сум со моите најблиски и секогаш трошам енергија и време на нив а не на други... :D .

3. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    3.628
    Поради тоа што тие невистини доаѓаат и ги шират небитни лица кои воопшто не ми значат - само се смеам :)

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.920
    Допаѓања:
    177.367
    Пффф... јас да Ви кажам, некогаш па и обожаааааааааавам трачарења. Дознавам работи за себе кои ни јас не ги знам :D ... ма ништо од тоа не зеам при срце, луѓето секогаш ќе си зборат и секогаш ќе веруваат во тоа шо сакаат да веруваат! :rofl:

5. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Дека се нервирам се нервирам. Ама и не го покажувам тоа. Се правам дека не ми е гајле. И така озборувањето кратко трае.

6. Liiana

Liiana Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    1
    Па слушам и ќе слушам не можам на сите да им затворам устата кој сака нека зборува за мене нека го искажува тоа што го мачи у стомакот али интересно е и чудно кога слушаш нешто за тебе а ти немаш поима :lol:

7. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.118
    Прво се стаписувам, па се збунувам, занемувам, па потоа едноставно ќе речам Не е вистини, ќе ги гледам со „зачуден потсмев“ ако ме разбират.. Ќе се свртам и ќе продолжам, после пооолека ќе се завртам и ќе пратам еден убиствен поглед на оној кој зборел и главата горе.. а после некое време се одбаздувам, но не на ист начин.. :!:

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Исто мислење имам :D

9. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    Пукам од нервоза и ми иде да ги задавам тие личности но сепак останувам смирена и бројам до три и си велам не вреди зарадти такви личности животот да си го упропастиш и се смирувам пополека :lol:

10. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Има многу такви,на некои им замолчувам,но на некои знам да се соочам со нив. ;)

11. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Исто мислење имам и јас.

12. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Веќе сум навикната .За жал многу рано се соочив со слушање невистини за себе , уште во основно и тогаш многу се тревожев и не ми беше јасно како можат на невидено и нечуено луѓе да зборуваат и сакав да му докажам на светот дека тоа не е точно , ме револтираше целата ситуација . Сега само си се смеам , што се не сум се изнаслушала , ама мирна ми е мене совеста , а оние што измислуваат ги жалам , не е лесно да си искомплексиран , да се осеќаш помалку вреден и да не си среќен и се разбира да не ти се дешава ништо интересно у животот :D

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.525
    Порано не се ни обидував да објаснам зошто сметав дека објаснуваат само тие кои се виновни, потоа почнав со кратко објаснување зошто, од прости причини што сакам да им е криво зошто верувале во лагата и потоа еден мој пријател повторно ми ги отвори очите велејќи „Остави ги нека умрат глупи.“ и од тогаш не ме засега што зборуваат. Нивна работа, ако немаат попаметна работа нека шират невистини за мене, важно мене ќе ми е мирна душата знаејќи ја вистината.

14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Порано на секој начин пробував да се оправдам,да докажам дека не е вистина и сл. Ама што било порано - во минато е,сега ич не ме боли што зборуваат па нек зброуваат енивеј тоа е невистина.НЕма ваљда да си го упропастувам жживотот заради некои кучки (најобично таквите оговараат) 8)

На Maria.Vampire му/ѝ се допаѓа ова.
  15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Ако треба да реагирам на вакви моменти,што би правела кога нешто длабоко ќе ме повреди поврзано со мојот живот :?:
    Секако дека на блабатање од овој тип не би се трудела да објаснувам :x Важно ми е да ме исполнува тоа што го правам,животот е еден и не би сакала да се оптоварувам со исповеди пред другите.
    А знам дека токму љубопитните имаат темна дамка во биографијата,па копаат и таму каде што неизмерно посакуваат да пронајдат нешто,секако водени од замислата за личноста што им пречи ]:)

16. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Знаете јас што викам ако нека зборат за мене,па макар и нешто добро да кажат. :lol:

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Во последно време дури ме гледаат и кај што не сум била никогаш и ме гледаат со личности кои воопшто не сум ги видела. Се навикнав на тоа, не се замарам веќе, уште тоа ми фали. Порано многу се нервирав за тоа, се замарав, пробував да објаснам, да се оправдам на секој начин, ама сега веќе не. Не ме интересира веќе, глава нека кршат. Мене мирна ми е совеста, доволно ми е што знам дека тоа не е така...Си имаат некој проблем со себе луѓево, тоа е...

18. sweetgirl77

sweetgirl77 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    12
    Никогаш не се замарам затоа што другите зборуваат некои работи за мене кои воопште не ни ги знаат.Го знаат само името и прзимето а мислат дека знаат се...ама дојди такво време каде што лугето не гледаат за нив туку се мешаат во животот на другите...сепак тие само и то го можатт................

19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Постојано.
    Не се замарам повеќе. Сеедно ми е, што сакаат нека кажат.
    Се знае дека се е лага.
    Криво ми е тоа што најдобрата другарка поверува на една невистина за мене, после тоа се скаравме. Но сега сме океј повторно.

20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.118
    Мислам дека ќе го задавам оној кој го кажал тоа. Веднаш избувнувам. :|