Кодошење на работа - како се справувате?

Дискусија во 'На работното место' започната од Tanjamm, 5 февруари 2019.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Исто е сегде. Јас кај што работев во една фирма сабајле чистачката гледаше кој со кого доаѓа на работа,кој е во љубовна врска и сл. Во јавно претпријатије пола ги нема само тие без врски седат на работа другите не се ни појавиле.

На Beautymom, GirlLove, TarantulaA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    162.784
    А врвот е што ништо од тоа што се шири не е вистина и е продукт на несозреани, ретардирани и огорчени "возрасни" луѓе.
    Ја би бркала од работа за тоа, а не за грешки во работата.
    Грешки се исправаат, ама вакви трујачи тешко.
    Секој шо ќе го чујам да кодоши или вади трач - на маса цааап, па ајде другари.

На moonlight-girl.55, GirlLove, L.i.n.a.a и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.221
    Многу од газдите во приватните фирми се и самите трачари. Едвај чекаат да слушнат нешто за некого, мразат дружба и зближување на колегите и самите тие прават раздор меѓу вработените. Веројатно водени од мотото раздели па владеј. Не само што не ги бркаат олошите туку им се број еден шпиони во фирма.

На kolovoz, L.i.n.a.a и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    647
    Знам дека кодошат, па намерно зборам тоа што сакам да биде пренесено. На крај кодошите се унапредиа, јас останав во место…
    немаат знаење и познавање од работата, па им останува само да кодошат за да добијат поени.

На Beautymom, GirlLove, An4e banance и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mina-aniM

Mina-aniM Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    42
    Ne sakaat jaki vraboteni vo firma so znaenje i licna mok na ubeduvanje ,begaat od takvi zosto gi citaat ko selski bukvar ,se im znaat odnapred,koleska sto se predviduvase ja napagjaa site zosto im gi citase namerite i firmata propadna za 2g gi otkacija strancite koga vidoa koj se dojde da raboti

На st-el, GirlLove и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.293
    Допаѓања:
    16.606
    Последно, со овие психопатите, сум толку саркастична и Безобразна, и им го кревам притисокот со директни реченици. Ко ќе ги погледнам крвта му заледува.. Леле едниот како се преплаши... Хахха

Пример, знаеме сите за шо си дојден тука, ако имаш проблеми со мене директно обрати се. Не да се лигушиш тамо за поени, и сеа се шо зборам пренеси, снимај ме, пиши порака.
    Ама немој само моето да го кажеш. Раскажи се шо се случва.

Не знам, колку сум станата дрска...

На eliesaab и Curious cat им се допаѓа ова.
  7. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Им шлапкам во очи . Последно , свежо, случка од петокот попладне . Доаѓа колешка од друг тим ( истата ден претходно пријавува како секој ден оставаме хаос зад себе ,а нема врска , секогаш чистам зад себе , само конкретно четвртокот на колешка и пукна и истече мастило за печат на масата , и чистевме но бидејќи е зелено , нормално останаа флеки . Е сега тој ден јас менував колега и не бев тука , можеби 5 минути кон крајот на смената дојдов , инаку месец и половина сум сама на таа маса и секогаш сум средувала , колешката е во години , беше на боледување и тоа и беше втор ден откако се врати ) . И ај викаа што викаа сабајлето по нас , ама кога ми дојде таа на смена што не пријави ( иако човечки и објаснивме за што се работи , дека немавме средство за вадење на бојата итн. ) саркастично , со метлата во раце и реков : " Колешке , доволно е чисто , или да чистиме уште ? Ако треба во 4 ќе си одиме дома , само кажи си ти , немој зад грб вака , не е убаво . " Ме погледна , ме погледна , гарант помисли дека не сум на место и замина .

Кажи ми во очи . Не ме пријавувај за глупости . Човечки е да ме опоменеш . А не да трчаш по групи да праќаш слики и да се лигавиш на шефовите , згора на тоа да лажеш и измислуваш .

П . С . Да знам дека е МОЈА ОБВРСКА да ја средам масата и околу истата , и со задоволство ќе ја средам . Меѓутоа некогаш се случува да се истури боја во последен момент . Луѓе сме . Биди човек и помогни . Јас кога преземам смена од колегите , неретко им помагам да завршат со работата . Оставам се и се фаќам за работа барабар со нив . Не стојам и гледам сеир како онаа кокошката што зема смена од мене . Исто така знам како е на крајот на смената и секогаш им велам одите вие , јас ќе исчистам . Никогаш не сум ги сликала и пријавила за ништо . Меѓутоа оваа една смена е тотално неколегијална . Ако треба половина час ќе стојат , едно хартиивче им е тешко да дигнат .

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.293
    Допаѓања:
    16.606
    Дирек в очи на кодош му имам кажано, знаеме сите зошто го вратија од дома да работи тука, и зошто си собира поени. И знаеме сите дека си сака позиција. Ама така бев безобразна и дрска.

Па и уште демек ми се прај стабилен, со стабилен глас ми кажува, демек "односот твој мене не ми се свиѓа. Ти кажувам, да не си направиш проблем."

А јас одма на тоа, па кој си ти, дали мојот однос тебе ти се свиѓа или не, и мене твојот не ми се свиѓа,сум ти рекла некогаш, не, па?

Тој: Ти само бараш кавга, ти си дрска.

Јас: Ако сите ти ќутат, јас, не ти ќутам и не ти зборам зад грб, в лице ти кажувам.

Прво, ако имаш проблем со мене дирек мене ќе ми кажеш, а не да кодошиш и улижаваш.

И ај да не почнувам уште овде со муабетите.

На eliesaab, Curious cat и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Со таквите , само дрско и безобразно треба . Колку и да си човечен , ќе ти го пукнат филмот . Знам по себе . По природа не сум кавгаџика , ама за оваа знам премногу работи , знам како ги мести колегите од нејзина смена и како се улижува на шефовите . А и нас како не кодоши . Јер , ова не и е прв пат .

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    255
    Poznato

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.