1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое домашно милениче го чувате?

Дискусија во 'Дом' започната од ada45, 11 декември 2009.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Домашни миленичиња

ауфф, самојад :inlove: :inlove: каков и да било- само да е самојад!!! премногу го сакам тоа куче, не купив зашто немам услови за толку големо куче ;( ипак во стан, 4ца сме... нема место! самојад и хаска ми се врв над врвовите! (правам муабет како изгледаат физички) ама јас сите кучиња ги сакам- само да е куче :lol:

2. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Домашни миленичиња

Расата се вика Сибирски самојЕд (а не самојАд)

Зошто да не си земеш Самоједче ако толку ти се допаѓа.
    Нема врска што си во стан.И јас сум во стан па чувам Доберман кој што е поголем од Самоједот.

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Домашни миленичиња

Еве ова ми се допадна :clap:
    Иначе Росонерке, преубаво е кучево, срценце :inlove: :inlove: :inlove:
    И сигурна сум дека убаво се грижиш за него и дека тоа неизмерно те сака :)

Едит: сега се досетив дека одамна немам ставено слика од моите убавини. Еве денес ќе ви го покажам момакот мој, кој е прилично пораснат и кој ми беше смешен додека беше бебе, ама сега...

Прикачени фајлови:

На cherry.blossom, Theodora, BoaVista и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.654
    Домашни миленичиња

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На cherry.blossom, girl1985, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    Домашни миленичиња

сакам кученце, ама не од тие големите :D некое што не расте многу..страв ми е од кучиња, ама кога ќе биде твое ќе си го сакаш..имав еднаш едно, и отсекогаш сум имала страв од кучиња, ама на тоа моето не му се плашев..еех, сега да си го имав :(

6. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Домашни миленичиња

Имам едно маче,се вика Кети,исто е како на сликава-многу е слаткоо :inlove: :)

Прикачени фајлови:

• cat_10.jpg
      cat_10.jpg
      Големина на фајлот:
      83,9 KB
      Прегледи:
      265
    На Theodora, Gordana10, B.juste и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Домашни миленичиња

Јас чувам сибирска хрчка, се вика Буба. Цел живот чувам хрчаци и морски прасиња и ги обожавам, иако покрај нив би сакала дома да си чувам и куче, маче, зајче, верверичка, шимпанзо, пингвин во фрижидер, делфин во када :D А да си се преселам во зоолошка да живеам? :^)

8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Домашни миленичиња

Јас си имам папагалче. си го сакам највеќе на свет. Секогаш сум имала папагали и сум ептен приврзана. Бу чувала мече мало,коала,Кутренце мало бушаво,или персиска мачка целосно бела(мразам мачки ама оваа ми е некако ептен убава) :D :D :D обожавам животни де освен влечуги бррр се плашам од нив |(

9. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    Домашни миленичиња

Јас имам мачки кај баба и дедо, ама не се овде во Ср.. :( е баш сега има едно малечко..многу си го сакам, од што го мотев цел ден со мене, вечерта не знам како влегло в соба ми дојде и ми се качи во креветот :D :D

10. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Домашни миленичиња

Рики е преубав :inlove: :inlove: :inlove:

Јас имам папагал нимфа, се вика Кика. Женска е. Инаку деновиве имам на гости уште една нимфа на другар, ама мажјаче. :D Да видиме дали сакаат да си се дружат. Ептен се срценца, абе кој не сака друштво?! :)

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    Домашни миленичиња

најдов едно кученце старо е 3ипол месеци, женско е, го однесов на ветеринар го прочистија од болви и глисти но бидејќи јас веќе дома чувам кученце неможам да го задржам па сега се обидувам да му најдам топол дом, некој кој стварно ќе се грижи за него..преслатко е и препаметно..доколку некој сака да вдоми кученце нека ми пише...

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Домашни миленичиња

скоро 3 месеца беше.... :D да знам дека помалечко беше твоето :D е да, 100е, ок не е баш мнг скапо, без парите за кучето! хахаха да да, во право си,елегантни се многу, и јас си имам ја мало доберманче :P :D т.е целото е исто ко доберманче, само у ептен минијатурна големина :D џебно кученце! какво и да е, кученце да е :) сите си ги сакам јас :$ :*

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Домашни миленичиња

би сакала еден ден да имаме хаски

14. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Домашни миленичиња

уф јас многу сакам кученца а посебно ретривер бел или златен но проблемот е што живееме во стан сами со вереникот па ми е страв мало куче да седи само дома цел ден, да не биде гладно, жедно тажно да не се депримираат сами? не би сакала да земам куче и да му се деси нешто бидејќи во поголем дел од времето ќе е само. а баш би сакала едно вакво да си имам и да си го пораснам

Прикачени фајлови:

• puppy.jpg
      puppy.jpg
      Големина на фајлот:
      8,6 KB
      Прегледи:
      235
  15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Домашни миленичиња

Обожавам кучиња. Пред неколку години си купив пекинезерче, дома си го чував, по педантно и културно куче од моето немаше, си лаеше кога сакаше да излезе надвор да си заврши со физиолошките потреби, лаеше пред фрижидер кога му се јадеше, обожаваше моркови да јаде ... Едноставно ми беше најубаво на цел свет. Но еден ден комшијата ми го уби !!!! И еве година и пол како сум си без кученцето и ми многу недостига...
    Сега свекрва ми не сака воопшто животни дома. Во двор да, но дома не сака да слушне, ќе и смрдело :swear: плус и мужето не сака дома... Се надевам ќе ги предомислам и да си земам пак некое минијатурно кученце.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Домашни миленичиња

Кога се мали кученцата бараат посебно внимание и нега, несакаат да се сами. Доколку го оставиш само ќе плаче и ќе цивка додека не се вратиш. Такви се малечките кученца не сакаат да се сами. бараат голема грижа и постојано да си околу нив. Ретриверите се едно од најпаметните кучиња и нема да згрешиш ако земеш такво. Можеш на пример да земеш постаро накај 3-4 месеци, кога веќе ги има примено навиките и може да седи дома само. ;)
    Но ретриверите имаат долго влакно и може да имаш проблем околу тоа, па подобра опција би ти бил лабрадорот ;)

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Домашни миленичиња

Многу луѓе мислат дека ако кучето е со кратко влакно е многу полесно за чување во стан отколку куче со долго влакно.
    Но грешат!
    Кучињата со кратко влакно како што е Лабрадор ретриверот се многу потешки за одржување отколку Златниот ретривер кој е со долго влакно.
    Работата е во тоа што кратките влакна се како иглички и многуууу тешко се отстрануваат,речиси е невозможно да се отстранат од облеката,намештајот,теписите...
    А додека долгите влакна многу полесно се вадат и се собираат од облеката,теписите...

Еве јас дома како што знаете имам и долгодлако куче од расата Пудла и краткодлако куче од расата Доберман.И можам да ви кажам дека со Пудлата немам ама баш никаков проблем околу влакната,речиси и да нема влакна по дома,и Пудлата е раса која што не се митари.
    А додека со Доберманот е друга приказна,облеката ми е цела со црни кратки влакненца и неможам никако да ги извадам,како иглички се забодени влакната.

Такада измеѓу Лабрадор ретривер и Златен ретривер јас секогаш би избрала Златен ретривер за во стан.

На mims-89 и joelle им се допаѓа ова.
  18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Домашни миленичиња

Да во право си Доберман :)
    Јас знам дека постои еден чешел, кој многу добро ги отстранува влакната на кучињата со кратко влакно, и гарантира 3 месеци дека нема да паѓаат многу влакна.
    Сепак кучињата кои имаат подолго влакно повеќе им паѓаат влакната, нели?

19. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Домашни миленичиња

^^^Не,безразлика дали кучето е со кратко влакно или со долго исто им паѓаат. :!:
    Само што кратките влакна се помали и потешко се приметуваат и затоа испаѓа како кучињата со долго влакно да пуштаат повеќе влакна,инаку исто пуштаат.

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Домашни миленичиња

може да ми кажеш како се движат цените на препарати за болви, оние малите што штетат брзо низ телото, не знам дали болви се викаат тие :$ :rofl: на моево 2 видов :devil: не знам од кај ги закачила!!! и за освежувачи на здив, колку пари се да не знаеш? и ако ја знаш страната на пет шопот во бисер ако може да ми ја кажеш фала мнг вака што те замарам :D