Кое домашно милениче го чувате?

Discussion in 'Дом' started by ada45, Dec 11, 2009.

1. caki.83

caki.83 Истакнат член

Домашни миленичиња

а да побараш од некоја другарка или другар да ти поклони за роденден или така нешто ;) и ти ко демек изненадена почнуваш да се радуваш да скокаш и да ги молиш :dance: и им правиш ваква фаца ;( и ке мораат да прифатат. Па нели поклони не се враќаат, ама тој што ке ти го полкони треба да биде близок кој што и твоите ке го знаат и ке им биде незгодно да речат НЕ :lol:

2. Lady-PinkHeart

Lady-PinkHeart Истакнат член

Домашни миленичиња

Јас имам пекинезерче.. всушност немам јас туку има дечко ми по моја иницијатива (значи исто како да имам јас нели?).. :lol: Бидејќи јас живеам во стан, а мајка ми баш и не сака животниче по дома (а јас за разлика од моите, многу сакам животни) и со дечко ми си зедовме пекинезерче, односно ни го подарија... Еве веќе 7-8 години го чуваме :)

3. kankus

kankus Популарен член

Домашни миленичиња

jас еднаш чував куце кое после година дена ми умре ми го згази кола .......а :sweat: :sweat: :sweat: ;( ;( ;( јас бев 3 дена мртва болна и реков никогаш повеке.......нема да чувам никакво животно

4. pink4ever

pink4ever Популарен член

Домашни миленичиња

Знае ли некој каде можам да најдам вакво куче и од прилика колку пари е ?

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

pink4ever likes this.
  6. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Домашни миленичиња

Јас немам домашно милениче, но затоа мојата другарка има :lol: Дорка-моторка :D Многу си ја сакам и чекам да ја парат и да ми даде мене едно. Еве ја Дорка-моторка

Attached Files:

7. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Домашни миленичиња

Еве го и моето кученце Шарко - Царчето :D

Attached Files:

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Домашни миленичиња

Кученцава се вдомуваат :)

renata: 071538940

сега на огласи видов :)

Attached Files:

9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Домашни миленичиња

Да признаам,добра ти е идејава. :D
    Ама до мој роденден има бајаги време. :(

10. caki.83

caki.83 Истакнат член

Домашни миленичиња

јас чувам веке 11 години мелезче пекинезерце моето црно соннце :inlove: татко ми нејкеше да чуе за да ја чуваме а сега не може да живее без неа, а мајками не може да спие ако не и е на нозете... татко ми два пати дневно ја шета :lol: а мајками ја рани пошто она е принцеза и не јаде од тањирче :D а сега планирам за дипломската да натерам некој од другарите да ми (подари) усте едно ;) само да го најдам правото куче :lol:

girl1985 likes this.
  11. ma4o4female

Домашни миленичиња

Е да ви кажам дека од утре и јас ќе имам кученце. Моја Дорка-Моторка...јејеј...Ама ќе биде женско :@ а нејќам женско. Е сега сакав да прашам за тие што чуваат женско куче, дали има некој посебен начин на чување, во смисла како се справуваат со крварењето и парењето? Што мислат за кастрирање? Тоа за мене е жално, ама не можам па да чувам во стан уште 10 мали кученца. (101 далматинец :lol: ) Плиз пишите ако имате искуство. :* И нека ми е честито ново кученце.

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Домашни миленичиња

јас имам женка, ама уште е мала скоро 7 месеца... е сега ја фаќаат периоди за секс, па е*е се по дома :lol: :lol: од мечиња, па ќе ми ја грабне раката :lol: абе лудници.... не знам дали е ова знак дека набрзо ќе прокрвари :^)
    A кученцата после ќе си ги поклониш...јас ќе ја парам мојава, па ќе ги дадам на луѓе што сакаат да чуваат :)

rossonerka likes this.
  13. ma4o4female

Домашни миленичиња

А кастрирање :^) ? Лоша опција а? :D

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Домашни миленичиња

^ има и лоша и добра страна :) но, јас не би ја мојава, си реков нема шанса.... па кога ќе и биде периодот, нема да ја носиш надвор, а плус има гаќи и влошки специјални во пет шоп, и да видиме дали некој ќе може да ја опне со гаќите на нејзе :lol:
    едит---- кога го купив моето волицко беше...само скрос кафеава е :angel:

Attached Files:

Hipica likes this.
  15. ma4o4female

Домашни миленичиња

хахахахаххаха....абе никој нема да се доближува...ќе ја намирисам плус со ефтин парфем и нема да има ни додворувачи... :D
    едит: Ајјј срцко...ама сега ќе треба да се образувам во областа на кучињата...морам :)

16. baby.90

baby.90 Истакнат член

Домашни миленичиња

ma4o4female, нека не ти е криво што ќе имаш женско кученце, зошто јас имам машко и мнооооогу клеца :D во парк го шетав пред 3 дена и најде една женка и си отиде со неа. Јас си се дерев ко будала и трчав по него низ парк. Женката бега, мојов по неа, а јас по нив двајца :rofl: Смешки живи, среќа што немаше мн луге во парк, да ми се изнасмејат поштено :D За скоро време и јас ќе земам женско, жал ми е за малиов да не е сам, ќе си има другарка, а после ќе си бидат цело семејство кога ке имаат кученца :) :) :)

17. Doberman

Doberman Популарен член

Домашни миленичиња

Ај честито куче :clap: што раса е? , или мешанче е?
    Го имам пишано ова мислење во друга тема али ќе го ископирам и во оваа тема бидејќи е баш наменето за твоето прашање.

Ова сега што ќе го пишам важи за сите што мислат дека машко куче е подобро од женско.
    Сите што мислат дека мажјак куче е полесно за чување од женка се во една ГОЛЕМА заблуда.

Женките се каде каде поприврзани за семејството, а циклусот што е 2 пати годишно и што трае неколку недели не е ама баш никаков проблем.
    Со мажјаците е многу потешко затоа ако осетат женка во циклус им се исклучуваат сите жици во главата и веќе не размислуваат трезвено,па ти викај како будала по него да се врати али не те ферма исто како да непостоиш.
    А покрај тоа што ако помирисаат женка во циклус ќе побегнат по неа,уште полошо што може да ви се случи е тоа ако се погодат двајца возрасни и зрели мажјаци и женка во циклус.
    Е тогаш доаѓа до општа тепачка за да се знае чија е женката,а особено што мажјаците си имаат некое свое его па и кога нема женка они сакаат да си се докажат кој е поголем фраер.
    И можат двата мажјаци крвнички да се степаат и да едвај ги одвоите и да има последици од тепачката.
    На женките циклусот им трае 15тина дена и добиваат на 6 месеци,значи женките треба да ги пазите само 30тина дена во годината а додека мажјаците треба да ги пазите да не избегаат и да не се здават со друг мажјак 365 дена во годината.

Затоа мојот избор секогаш ќе биде женка.

На страната на мажјакот е само поубавиот и покрупниот изглед од женката,а се друго е на страната на женката.
    Е сега покрај сите толку добри страни што ги поседува женката,апсурдно е да земаш мажјак само ради изгледот.

П.С. Јас имам многу големо познавање за кучињата и кога ќе го земеш утре кутрето ако нешто не ти е јасно околу исхраната,вакцините,дресурата или слично слободно на темава прашај ме и ќе ти кажам се што те интересира.

И не важи ова само за тебе,туку на сите членови на форумот ако нешто не им е јасно во врска со кучињата слободно нека ме прашаат, бидејќи знам многу работи и ќе ми биде мило да ви помогнам. :)

П.П.С Неколку пати имам кажано дека добро би било да се направи подфорум за домашни миленици,али гледам не отвараат. |(

ma4o4female likes this.
  18. Alanna

Alanna Популарен член

Домашни миленичиња

И јас имам женско и не е тешко за чување.Ова сега што го чувам е мало 7ипол месеца е па така да уште не добила,а претходното кога имаше се собираа кучиња околку нејзе и неможев на раат да ја прошетам |(
    А и не им тече многу,на мојата и облакав гаѓи и така се шеткараше по дома... :$
    Иначе џабе ти е парфем тие и тоа како осеќаат,ептен веќе ако сакаш да биде парфемирана ќе треба некој оригинал за подолго да стои :P

Потполно се сложувам да се направи подфорум за миленици

19. ma4o4female

Домашни миленичиња

Сори, да те прашам за мојата лепотица кога ќе дојде ред да и купам гаќички, колку пари се и колку пати можат да се користат? Тенкс :*

20. ma4o4female

Домашни миленичиња

Благодарам на исцрпниот одговор и да знаеш дека нема дека да ми бегаш кога ќе имам некоја нејаснотија. Веднаш тебе ќе те барам. Позз ;) :*