Кое домашно милениче го чувате?

Дискусија во 'Дом' започната од ada45, 11 декември 2009.

1. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Домашни миленичиња

:inlove:

Прикачени фајлови:

На MarchelineAmaru, MissCupcake, pumpkin и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Домашни миленичиња

Јас многу сакам да станам сопственик на некое милениче, уште од мала сонувам за мило, бело кутре! :inlove: :inlove: :inlove:

На peperutce27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Домашни миленичиња

Јас имам куче и маче. :D

Кучето ми е раса шнауцер, женско. Леа го викаме. Срцка е. Јас иначе се плашам од кучиња, ама со неа немам гајле. Ја имаме уште од мало, и се навикнав на неа, сега само си се мазиме. Особено со татко ми многу се сакаат. Да ги видите само. :rofl:

Мачето го имам од вчера. Мало, бело, едното увце сиво, на телце има по некоја светло сива дамка, и опавчето цело сиво! Уште име му немам дадено. Ама како да му дадам, ете ми се скри в подрум и сега не можам да го најдам. Само мјаука, а кога ќе пробам да му се приближам се крие пак. Јадење има. Му дадов млекце, лепче и такви стари, станав порано и му купив и храна за мачиња, јок. Ништо не чепнало. :worried: Чаре?

Иначе, следно на листа ми е зајче! Не знам како ќе успеам да ги убедам моиве да чувам, ама знам дека ќе имам зајче! Само маченцево нека се привикне. :!:

Ете така. :D

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Домашни миленичиња

Ќе излезе мачето само, не се секирај. Кога ќе огладне ептен ќе мора да излезе :D Инаку нормално е да е преплашено, особено ако до сега било со мајка му

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Домашни миленичиња

6. FortuneTeller.xD

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Домашни миленичиња

Faline, не би требало да ми биде тоа проблем. :D Имаме голем двор, и зад куќата имаме така поголем простор, и таму има една постара гаража, го преуредивме и сега таму кучето е. Дур го учам дома како да се однесува, дур ми се кака и мочка на тепих, му направивме така. Удобно му е, не е ич валкано внатре, чистиме секој ден.
    А зајчето планирам да си го чувам дома, ама ај здравје ќе видиме како ќе оди тоа. :D
    Сега да му ја донаправам куќичката на маченцето, и да го натерам да излезе, да го спитомам малце. :D
    Него пред двор ќе го чувам. Имам место за се'. :D
    Мајка ми ми вика, аман, ако толку ги сакаш, оди кај нив, има место и за тебе таму. :D
    Сепак, фала на советот. :D

На Faline му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FortuneTeller.xD

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Домашни миленичиња

Пак јас. Се извинувам, не можев да редактирам. Ова мачево диво е. Татко ми го фатил да го погали, ова го искасало, го изгребало... :x Што да му правам сега?

8. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Домашни миленичиња

Ништо не е страшни и мене ме има прекасано мачка и тоа колку пати а јас и покрај тоа ги обожавам...само ако не му е лошо на татко ти можи да го натури издрасканото или искасаното со ракија друго ништо не мора ќе помини,не може да е опасно од мачка,а мачето не го тепај оти наместо да се смири полошо ќе направите..поздрав

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  9. invincible.06

invincible.06 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    21
    Домашни миленичиња

Си купив желче мало водно пред некој ден :) многу е слатко ...душааа :) сакав да прашам да ми објасни некоја поискусна феминка колку ракчиња да му давам на ден зошто првпат чувам желче ..нека ми пише некој ЛП ...плиззз :$

10. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Домашни миленичиња

Мојот верен пес го чувам добри 11 години. Пекинезер со лавовско срце, а богами и став. :D

Обожава да позира (тие што ме имаат на фејсбук го виделе), да брка женски и да си ја брка опашката.

11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Домашни миленичиња

Јас мојот пекинезер го чував 9 години па ми избега :( . и он знаеше да си ја брка опашката :rofl: . еднаш го шишавме и од што му беше кратка не можеше никако да ја фати абе збеснуваше :rofl: . а женски џабе што бркаше кастрирано беше имаше несрека. ама шизик голем беше. мислам дека кога пак ке земам куче пак ке барам некое слично на него :)

12. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Домашни миленичиња

Девојки ако некоја од вас има видено некаде или пак веќе го има еден од овие видови на зајачина нека ми пиши одма....

Прикачени фајлови:

На MarchelineAmaru, zhap4e и MissCupcake им се допаѓа ова.
  13. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Домашни миленичиња

:D :D Eee што вид е ова? :D
    Ко перниче. :inlove: Вакво да си имам.... ќе го изнагушкам.... :inlove: :inlove: :inlove: :hug: :hug:

На LoVeR му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Домашни миленичиња

Ангори...така се викаат...многу се слатки......

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Домашни миленичиња

^^ :D Јас прво во сликите се запулив и дури не прочитав што пишува во постот не можев да дешифрирам што животно е :D А и откако прочитав, некако не ми беше за верување :D Во секој случај необично.

16. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Животни!!!

Премногу сакам животни, ги обожавам, ме исполнуваат со позитивна енергија, кога сум тажна ме развеселуваат, позитивно влијаат на организмот и психата, едноставно животна опсесија ми се :) :inlove:
    Мене најомилени ми се мачка, куче, зајак, коњ....исто така многу мили животинки ми се панда, делфин...
    Волонтер сум во здружение за животни и супер ми е кога можам да вдомам маче или куче, доколку имам можност дома.
    Јас си чувам од малечка маче, куче, зајак..и до ден денес што сум чувала, не се бројат на прсти :lol: Сега за сега, имам мачор и куче, две момчиња кои многу си ги сакам :inlove:
    СО ЖИВОТНИТЕ, ЖИВОТОТ Е ПОЛЕСЕН!!! :inlove:

17. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Домашни миленичиња

И јас како Хипица се загледав во сликите да дешифрирам што животно ќе да беше ова?! :D Не џабе рекле човек учи додека е жив! :!:

18. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Домашни миленичиња

^Kaко и да е преслатки се :inlove: :inlove: ....како перничина како што кажа SexyLady

19. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Домашни миленичиња

^ Јас не ни знаев дека имало повеќе раси на зајци. :D Мислев само една е и тоа. Да видам вакви би рекла вонземјани дека се. :D Како и да е дали некој знае дали во Мк имаат Салуки раса на кучиња?
    Еве слика:

20. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Домашни миленичиња

Oвде можеш да ги видиш сите раси на зајачина http://zajaci.webs.com/rasi.htm

На AmandaS му/ѝ се допаѓа ова.