1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое домашно милениче го чувате?

Дискусија во 'Дом' започната од ada45, 11 декември 2009.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Домашни миленичиња

Koлкууу слатко си нана кутето ми на ќебенцето,ама како човече еј, со саати можам да ја гледам :inlove:
    душа моја најубава

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Домашни миленичиња

Ме касна хрчак денес, дур пробував да го погалам.Во пет шоп беше, ама не го прашав продавачот дали е вакциниран или слично...

Да одам на лекар? :worried:

За тие што се од Велес, во Туш маркетот, во тој пет шоп ме касна...

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Домашни миленичиња

^ :rofl: Hе бре, мене хрчаците на дечко ми ме имаат закасано доста пати со тоа жутите зуби, ништо не е :)
    Hе се плаши...

4. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Домашни миленичиња

Работата е што не знам дали се вакцинирани тие таму :worried:

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Домашни миленичиња

Jас прв пат слушам хрчак да се вакцнира? :worried:
    овие неговите мислам дека не се вакцинирани
    замиј го со ракија, бетадин...
    A многу ли те касна?
    знам дека јако касаат, ако се толкацки мали, ама ете мене ништо не ми било.... :)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Домашни миленичиња

не секирај се,беља ќе биде ако е некој стаорец од канализација те каснал,додека тоа се има хрането со житни растенија не плаши се а инаку хрчаци не се вакцинираат од глодари единствено зајаци се вакцинираат мислам.А и да те каснало го имаш истиот одбранбен систем како и нив,нели на хрчаците прават лабораториски испитувања за да откријат за човек.На местото каде те каснало стави ракија само!

7. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Домашни миленичиња

Па не знам дали се вакцинира хахаха, само претпоставка :D

Инаку да, баеги загриза, и тоа ме фати со рачињата негови.И крв ми течеше повеќе... :lol:
    Прво со вода го измив, ракија ставив и ханзапласт...
    Добро чим не е страшно.

8. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Домашни миленичиња

Ај да ве прашам нешто. Чувам мачор стар 5 години и некој месец. Бидејќи во последно време почна многу да бара да се пари и плус во влезот ни се уврте една мачка, секој ден и ноќ не престануваше да мајука, али она длабоко агресивно мјаукање. Мачево не можеше да се смири и нас не не оставаше да спиеме. Се јавивме на дежурен ветеринар, ни кажа дека немало апчиња за смирување, дека апчињата биле само женски. Имало некој инекции ама тие да си ги најдеш на црно, што апсолутно не доаѓа предвид. Фала богу во близина имаме еден ветеринар па се смилува човекот дојде и во недела и вика единствено решение вие е само да го кастрирате. Па го кастриравме минатиот викенд беше тоа. Ама прашањето ми е зошто сеуште мјаука? мислам не е веќе она далбоко агресивно мјаукање ама сеуште дреме кај вратата и бара да излезе во влезот и по 100 пати на ден моча, еднаш ќе се измоча убаво, а 10 пати ептен малце како прскано. Читав на нет пред да го кастрираме дека после операцијата треба да престане да мајука и да моча по сто пати. Што е работава стварно не знам.

9. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Домашни миленичиња

Па додека да се уништат сите хормони ќе треба време...јас имам мачор ноникогаш не би го скопил зашо несакам да го лишам од природни биолошки работи.А тоа што мјаука сега е грижа на совеста некој да не му ја има заземено територијата да знаеш.Сега мачорот твој чувствува дека нешто не е во ред и освоените територии не сака да ги изгуби само поради кастрирање ете тоа е.За да му го свртиш вниманието,подобро снабди друга мачка или друго милениче пример хрчак или пак некоја промена во домот која ќе му биде интересна и ќе му биде зона за испитување пример риба си земи во топка и негде каде нема да мо же да ја фати и онака ќе ја гледа цел ден..

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tropix4e

tropix4e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    Домашни миленичиња

имам мачка(Shadow) и морска прасица(Бусја), абе сонциња... цела среќа што кафезот е доволно голем па маца не може да ја дофати :)

11. Karamella

Karamella Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    23
    Домашни миленичиња

Не сега супер е имало некој мал вирус као нов е! ;)

12. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Домашни миленичиња

Оуу прасицата посебно ме воодушевува и ја имам една 4 годишна да ти кажам сеуште ја немам парено па кога се разгони квичи за секс... хахаха!а мачорот мој несмее да ја чепка!

13. MarioCasas

MarioCasas Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    111
    Домашни миленичиња

Јас чувам бела малтешка пудличка и ја сакам највише на свет :)

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Домашни миленичиња

Супер братучеда ми има таква пудла 9 годишна но ја гризнало некое овчарско куче и сеа целата е во завои околу грбот.позз! инаку супер кучиња се и многу интелегентни. ..

Инаку јас сум на план покрај пекинезерот гледам многу кучиња бараат шансаа за вдомување во стационерот вардариште па на план сум да тркнам до таму да земам некое мала сорта мелезак така за во двор ќе го чувам ќе пробам да му дадам втора шанса понуди ми беа испратиле стварно ги има многу убави и интересни плус кастрирани се ...па ако има некој заинтересиран еве фб страни http://www.facebook.com/SAVE.THE.DOGS.FROM.GENOCIDE i http://www.facebook.com/pages/SPAS-ZA-Z ... 9817651321

15. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Домашни миленичиња

дали би му наштетило доколку би го оставила во малку поладна просторија да спие, инаку се работи за пикинејзер? па понатака кога ке се затопли планирам да го пуштам и надвор послободно да шета. :)

16. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Домашни миленичиња

Хмм, пекинезер е во принцип салонско куче.Што по дифолт значи доста нежна раса.Ако до сега не си го оставала во поладни простории, не би ти препорачала ни сега.
    Мојот кокер шпаниел пред неколку години додека беше сам дома, влегол во просторија која не ја грејам, вратата му се затворила и кога се вратив дома го најдов како се тресе.
    Епилогот беше температура и инекции.

17. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Домашни миленичиња

Ајде и јас да ви се пофалам...си добив Хаски. :) мало е два месеци наполни . Многу е слатко , многу каса. Па акко можетѕе да ми објасните нешто во врска како да се храни, дресира , штеа , ма се за хаски. :P

18. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Домашни миленичиња

Ти пратив порака ;)

Колку е стар Пекинезерот ?
    Ако е малечок не би ти препорачала да го оставаш во ладна просторија, но доколку е возрасен, може да спие во поладна просторија под услов да му ставиш кутија со ќебенце или некои алишта за да му биде потопло.

Ти чуваш Малтезер ;)

Ништо нема да ти биде, ехеее мене којзнае колку пати досега ме има каснато хрчак, па еве ништо не ми е :)
    И хрчаците не се вакцинираат.

19. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Домашни миленичиња

4 месеци има :)

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Домашни миленичиња

:rofl: :rofl: уу како сме се бањале сегааа :D Jа бутнав во када, ја по гашти, абре гајле нема кутенцето :D прво нејзе ја забањав, мирна е, излегов од када цела мокра, ја избриша со пешкирче и чаос

да можеше да се бањаме со ист шампон супер ќе беше, заедно ќе се шлапкавме со пена
    многу сака да се бања, и мирничко е

кога е лоша песничкава и ја пуштам. абре делува и на нејзе, си заспива

johannes brahms lullaby Hајпознатото песниче :D

На Black.Beauty, Cynthia и no.name6 им се допаѓа ова.