1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое домашно милениче го чувате?

Дискусија во 'Дом' започната од ada45, 11 декември 2009.

1. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    418
    Домашни миленичиња

Јас имам куче веќе повеќе години и го обожаааавам. Не знам што би правела без него.

На Galadriel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tinkerbell33

Tinkerbell33 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    10
    Домашни миленичиња

луѓе да не знаете некој што би сакал да купи персиско маче??

3. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Домашни миленичиња

Јас имам папагалчиња. Сите си имаат имиња, секако од газдата дадени. :D

4. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Домашни миленичиња

Јас ги обожавам птиците,ги имам многу,имам и нимфи и ара имам и жако и тигрица...
    Твоите која сорта се? :D

5. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Домашни миленичиња

Јас прееемногууу ги сакаам сите животни и имам 2 мачиња и едно куче што премногу си ги сакам ако не се тие незнам што би правела без нив :) :inlove:

6. Peperutka-19

Peperutka-19 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    13
    Домашни миленичиња

Lugeeee.... utrovo pocina kuceto na decko mi :(((, imalo tumor na debelo crevo i pokraj site napori , ne mozese da se spasi ... Ve molam pomognete mi da go utesam decko mi , ne znam sto da mu kazam , kako da se odnesuvam so nego.... samo znam deka nikogas nema da go zaboravi , go cuva od bebe , veke 7 godini si grizi za nego kako za svoe dete .... VE MOLAM DAJ TE MI SOVET :(

7. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Домашни миленичиња

Има ли некој овде што чувал или што чува хрчак? Земав јас од пред некое време па некако чудно ми се однесува на моменти, затоа сакам да се консултирам :^)

8. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Домашни миленичиња

Што раса му беше кучето??
    Најдобар начин да го успокоиш е да му земеш друго кутре...
    И мене после 18 години грижа за кучето ми умре,беше раса пекинезер и беше колку мене,па сега го заменив со ново :D

Јас чувам :D

9. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Домашни миленичиња

Ее супер :) Моево има месец некаде ама последната недела почна многу да се чеша, а и кога ќе се разбуди едното око потешко го отвора, како да и е залепено, па се мислам да не е некоја инфекција. Читав по интернет можело на пилевината да е алергична па не знам колку е точно тоа.

10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Домашни миленичиња

Истиот случај го имав,му го трив окцето со вода а и со камилица послем се опраи.За чешањето незнам шо да ти кажам,со влажна крпа помини долж неговото тело да го истриеш убаво и мени му ја пилевината почесто ;)

11. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    418
    Домашни миленичиња

Јас не би купила се додека не се осигурам дека е тоа добра идеја. Знам многу луѓе што после смртта на миленичето не земале друго затоа што болката била преголема и не сакаат пак да поминуваат низ истото. Јас ти предлагам да му ја кажеш идејата и ако се сложи тогаш да му подариш. Како и да е, новото нема да ја намали болката за старото, ама барем ќе му ги одвлече мислите на почеток. А потоа сигурна сум и дека ќе го сака приближно исто.

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Домашни миленичиња

И на дечко ми му умре кучето пред неколку месеци. Многу тагуваше, ама уште одма рече дека за некое време ќе земе друго, исто такво. Го зема сега бебето пред еден месец и цело време е околу него. Се гледа дека е среќен, малово е срце и не можеш да не го сакаш. Се учи брзо на нови работи, послушно е. Нормално дека нема да биде исто како тоа што умрело, ама секое куче е посебно на свој начин. Нема шанси да не го засакаш.
    И јас имам куче, и фала Богу живо и здраво е, но кога ќе му дојде време, знам уште од сега дека ќе земам друго. Љубовта што ја даваат е безусловна, и знам дека ќе го сакам и ќе ме сака.

13. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Домашни миленичиња

Тоа за окото функционира :) :clap: А колку често ја менуваш пилевината? Јас кога ќе и ставам нова, не легнува додека не ја прекопа целата :D. И почна последните 2-3 дена често да си лежи во тркалото, веројатно и е жешко. А нормално е тоа цел ден да спие, а преку ноќ да лудува? :lol: :lol:

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Домашни миленичиња

@bumbi
    Нормално си е тоа,тие се ноќни животни,мојот спие 20 часа а 4 лумпува...
    Пилевината му ја менувам еднаш неделно,али 2 пати неделно земам со лопатка и го фрлам местото каде мочка и кака и послем потрупам пак таму... Првиот пат ми рекоа требало 2 пати неделно,ама нема како и пилевината е скапа ...ама си најдов пилана од таму земам рендам овошје во пилевината оставам да се исуши и мириса преубаво :D

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.321
    Допаѓања:
    41.609
    Домашни миленичиња

[/quote]Ее супер :) Моево има месец некаде ама последната недела почна многу да се чеша, а и кога ќе се разбуди едното око потешко го отвора, како да и е залепено, па се мислам да не е некоја инфекција. Читав по интернет можело на пилевината да е алергична па не знам колку е точно тоа.
    [/quote]
    Истиот случај го имав,му го трив окцето со вода а и со камилица послем се опраи.За чешањето незнам шо да ти кажам,со влажна крпа помини долж неговото тело да го истриеш убаво и мени му ја пилевината почесто ;)[/quote]

На мојот хрчак му се појави тоа со окцето, прво само едното потешко го отвараше и му го чистевме со вода и камилица, после неколку месеци почна уште потешко да биде, квичкаше и гризаше кога му го чистевме, почна да го боли, е сега мојот беше скоро 2 години и мислевме дека му е од старост, секако пред некој месец ми умре, ама месец пред да умре беше жален, воопшто не ги отвараше очите му беа со гној и и залепени.
    Тоа е инфекција, ако има ветеринар кај вас што се разбира однеси го зошто нема спас после ќе стане полошо, а ако нема каде да го носиш погрижи се почесто да му ги чистиш очите друго спас нема.

16. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Домашни миленичиња

Фала за советите девојки, ќе ја следам ситуацијата со окото. Инаку мојава е многу неуредна, и моча и кака на сите страни и после таму и спие, чукната е малку :D

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Домашни миленичиња

Ми се обеси хрчицата...:(
    ГИ остави маливе,трето кучило оваа година,7 хрчачиња сираци останаа,скроз голи,трет ден им беше...
    Нема да преживеат знам,а и немам време да ги хранам преку 2 саати со биберон а и плус пробавме ама несакаат...а таткото несмееме да го пуштиме ќе ги лапне...:(
    Жалосно,а ете 700 денари чисти ќе земев,веќе ги бев пазарил -.-

Сега нема шо друго,ќе ги разделам на мачорите,3 на бенгалот,2 на персискиот и 2 на сијамскиот...подобро барем корист нешо да се има

18. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Домашни миленичиња

Како бре се обесила??

19. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Домашни миленичиња

Имам две мачки... Еми и Марко. Надвор ги чувам, но врерувај, ако сакаш да си земеш маче или куче - слободно земи, ќе ти го разубават животот. :D

20. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Домашни миленичиња

Има во Драчево под станица кај продавницата 7 кутренца немаат ни еден месец мајка им ја отруа пред една недела незнам како не им е жал.. зад себе оставила 7 мали и слатки кутренца.. имаше 7 а сега има 5 пошто едно го згазило кола и јас земав едно толку бев во можност..Иначе кој сака може да отиде да ги земе сега за сега им ставаме и вода и храна но незнам уште колку време ке издржат така..Баш вчера поминував од таму и едно мало детенце ги маваше со стап,а баба му и уште некој старки си седеа на страна го гледаат и како поминуваат луѓе сите го гледаат јас поминав со братучетка ми и му свикав на малиот но никаква реакција немаше од баба му ниту од случајните минувачи ниту да викне ниту ништо..Дали ја оправдувате оваа ситуација како треба да се постапи со таквите.. :(
    ДОКОЛКУ СТЕ ВО МОЖНОСТ ВДОМЕТЕ.. има 2 црно бели и 3 светло кафено со бело.. Мн се слатки ..

Текстов е преземен од Анима Мунди, ве молам кој може нека земе вчера видов уште едно кутренце умрело, ако некој е заинтересиран нека ми пише лп.
    И ако не е соодветна темава преместете го мислењето, барав ама не најдов др тема .