Домашни миленичиња Сликите од вашите миленичиња поставувајте ги во темата за тоа, во спротивно ќе бидат префрлани.
Домашни миленичиња Пак јас со моето хрчаче Пред некое време и ставив кафез над аквариумот како втор кат и сега забележувам дека пробува да ги изгрицка решетките и тоа бидејќи се хоризонтални ја фаќа решетката на едниот крај со забите и лизга со нив до другиот крај. Е сега, на десната страна кај што решетките и се тријат, гледам дека крзното и го нема т.е. се гледа кожата. Можно ли е да си остане така и да не и порастат влакна на тоа место?
Домашни миленичиња Леле обожавам животни и многу сум чувала Како помала сум чувала 5 хрчака (еден ке земам па кога ке ми се изгуби друг) и 3 мачки (кои исто така ми ги краделе или бегале и од нив една персиска) сеа сестра ми пред неколку години ми донесе еден мачор кој сега има 5 години и ден денес го чувам и многу бара за јадењее Имав и едно куче - Рики -Јоркширски териер средна раса која е многу ретка , го земав од организациите на фејсбук (спас за животните здружение за вдомување на животни). Ама решивме да го дадеме во Гевгелија на една жена која го побара и заедно со здружението и го дадовме. Иначе јас ич не сакав и многу плачев ама моравме бидејќи баба ми несака кучиња и е алергична и се надевам дека таа сега го чува и го сака.
Домашни миленичиња Многу сакам куче. Ама многу ми е страв од кучиња и затоа немам доволно храброст да имам и одгледувам едно
Домашни миленичиња не чував никакво милениче се додека пред некој ден случајно не дојде едно маченце...многу е слатко и решив да го чувам сакав да му дадам име, ама не знам какво..дали машко или женско име па би сакала да ве прашам како можам да познаам дали е машко или женско мачето? не сакам да му дадам женско име, а тоа да е машко...или обратно
Домашни миленичиња Јас имам кученце пинчер кратковлакнест златест Имам мачорче дебелко а многу малецко таква му е расата прекрасни се
Домашни миленичиња Значи имав две кочиња и 1 мачка.Мачката се породи и си ги зема маченцата и избега.Имам ставено слика од неа се вика Fly.Пред една недела ми го згазаа малечкото кученце. И сеа имам само едно куче се вика Енџи. Има 13 човечки години, кучешките незнам како се бројат. Веќе не ни гледа убаво остарена е има уште 5-6 заби останато. За греота е срценце мое.Прво ја чувавме дома потоа ја извадивме надвор затоа што дома мирисеше на гомна мочки од неа. Коа бев мала со неа си спиев и обожаваше да ми ја јаде косата.
Домашни миленичиња Имам куче како милениче и многу си го сакам ама бидејќи го чувам во двор се одлучив на татко ми да му побарам да ми купи или бело малцко глувченце или златна рипка Исто така и брат ми имаше едно преслатко зајченце ама исто како да беше мое бидејќи тој не се грижеше за него толку се додека зајчето не исчезна...
Домашни миленичиња Сум имала и мачиња и кучиња , ама мене се ми е интересно по 1 недела .После тоа се оставам на мама , да го бајне да го храни и друго.Па баш и заради тоа сега немам.Не сум за миленичиња јас си признавам
Домашни миленичиња Имав папагалче но на жал ми избега. Го чував 5 години умрев од плачење . Толку беше мило и лудо а и башка збореше . Уште ми фали собата ми е празна без него ... Знам дека никогаш нема да го заборавам
Домашни миленичиња Јас имам папагалче веке 3 година ја почнува.Многу си го сакам ми прави друштво,пее,понекогаш се кара Пред него имав уште 2 ,но ми побегнаа.Ова сега штои го имам не го менувам.
Домашни миленичиња jas cuvam mace po ime ali bas e srckazto mnogu e milo go nauciv po ime inaku ne go npustam po sobite ne deka nema vleguvano ama[mod-kirilica:22075li9][/mod-kirilica:22075li9]
Домашни миленичиња И како да ја убедам мајка ми да ме пушти да имам мачее? Значи татко ми ке ми даде и маче, ке ми дава храни, песоци, се се, бидејки и така и така има пет шоп, ама проблемот е, како да ја убедам мајка ми да ми дозволи да го земам мачето? Иначе ако ми даде, ке ми даде едно прекрасно сијамско маче, со многу мека длака и многу мило. Некое време седев кај татко ми во дуќан и веднаш ме засака, си лежеше кај мене, ептен се галеше. Иначе мајка ми не поднесува смрдеа и затоа и не ми дава куче, ама маченце?
Домашни миленичиња Пред неколку дена најдов мноогу мало маченце, бебе, имам мачор 6 години и ми даваат да го почувам мачево додека да порасне и мислат дека после ќе го пуштам (нека се надеваат ) ја у живот не би фрлила животно па дури и да ме убијат , така да нека се порадуваат уште малце после ако не у двор ке си го оставам у маало Баш олкицко е , само што е сиво со бело
Домашни миленичиња НЕ Е МОЖНО! ми даде мајка ми кученце да земеме, ама под услов да е мало (што нема да расте), бидејки сакам дома да го чувам. Па ако сакате да ми препорачате некоја раса, не ми е многу битно, само да не е џукелче некое..? Лажам, не ми е сеедно... Несакам пинч, чивава, пекинезер, мопс. Еве овие малечки ми оставија впечаток, ако сакате да ми кажете што раса се, и да не знаете случајно колкави растат? Јасно ми е дека се овие што туку родени, ама сепак, ме интересира и расата и тоа колкави растат? Ако сакаат TeaB и Dulceee да ми кажат.
Домашни миленичиња Ако прифакаш од мене предлог , можеш да земеш пудлица или некој си териер ама нека ти кажат и други па одлучи Малтешката пудлица е мал раст и колку што гледам и ако не грешам на првата слика е некоја пудлица ама неможам да гарантирам дека е малтешка Еве слика од малтешка