Кое домашно милениче го чувате?

Дискусија во 'Дом' започната од ada45, 11 декември 2009.

1. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Домашни миленичиња

Сликите од вашите миленичиња поставувајте ги во темата за тоа, во спротивно ќе бидат префрлани.

2. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Домашни миленичиња

5 мачки , 1 хаска доволно е :D ги сакам пренајмногу !

3. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Домашни миленичиња

Пак јас со моето хрчаче :) Пред некое време и ставив кафез над аквариумот како втор кат и сега забележувам дека пробува да ги изгрицка решетките и тоа бидејќи се хоризонтални ја фаќа решетката на едниот крај со забите и лизга со нив до другиот крај. Е сега, на десната страна кај што решетките и се тријат, гледам дека крзното и го нема т.е. се гледа кожата. Можно ли е да си остане така и да не и порастат влакна на тоа место?

4. Chelsea

Chelsea Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    29
    Домашни миленичиња

Си имам мачка, еве веќе, скоро година дена. Многу ја сакам.

5. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Домашни миленичиња

Леле обожавам животни и многу сум чувала :inlove: :inlove: :inlove:
    Како помала сум чувала 5 хрчака (еден ке земам па кога ке ми се изгуби друг) и 3 мачки (кои исто така ми ги краделе или бегале и од нив една персиска) сеа сестра ми пред неколку години ми донесе еден мачор кој сега има 5 години и ден денес го чувам и многу бара за јадењее :D Имав и едно куче - Рики -Јоркширски териер средна раса која е многу ретка , го земав од организациите на фејсбук (спас за животните здружение за вдомување на животни). Ама решивме да го дадеме во Гевгелија на една жена која го побара и заедно со здружението и го дадовме. Иначе јас ич не сакав и многу плачев ама моравме бидејќи баба ми несака кучиња и е алергична и се надевам дека таа сега го чува и го сака. ;(

6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.518
    Допаѓања:
    9.019
    Домашни миленичиња

Многу сакам куче. Ама многу ми е страв од кучиња и затоа немам доволно храброст да имам и одгледувам едно :(

7. Lady17

Lady17 Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    351
    Домашни миленичиња

Имам 2 мачки, ги чувам скоро една година. :)

8. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Домашни миленичиња

не чував никакво милениче се додека пред некој ден случајно не дојде едно маченце...многу е слатко и решив да го чувам :) сакав да му дадам име, ама не знам какво..дали машко или женско име :D па би сакала да ве прашам како можам да познаам дали е машко или женско мачето? :wasntme: :wasntme: не сакам да му дадам женско име, а тоа да е машко...или обратно :D

9. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Домашни миленичиња

Јас имам кученце пинчер кратковлакнест златест
    Имам мачорче дебелко а многу малецко таква му е расата
    прекрасни се

10. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Домашни миленичиња

Значи имав две кочиња и 1 мачка.Мачката се породи и си ги зема маченцата и избега.Имам ставено слика од неа се вика Fly.Пред една недела ми го згазаа малечкото кученце. И сеа имам само едно куче се вика Енџи. Има 13 човечки години, кучешките незнам како се бројат. Веќе не ни гледа убаво остарена е има уште 5-6 заби останато. За греота е срценце мое.Прво ја чувавме дома потоа ја извадивме надвор затоа што дома мирисеше на гомна мочки од неа. Коа бев мала со неа си спиев и обожаваше да ми ја јаде косата. :D

11. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    Домашни миленичиња

Имам куче како милениче и многу си го сакам ама бидејќи го чувам во двор се одлучив на татко ми да му побарам да ми купи или бело малцко глувченце или златна рипка :D Исто така и брат ми имаше едно преслатко зајченце ама исто како да беше мое бидејќи тој не се грижеше за него толку се додека зајчето не исчезна... :worried: :worried:

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  12. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Домашни миленичиња

Сум имала и мачиња и кучиња , ама мене се ми е интересно по 1 недела .После тоа се оставам на мама , да го бајне да го храни и друго.Па баш и заради тоа сега немам.Не сум за миленичиња јас си признавам :D

13. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    4.321
    Домашни миленичиња

Имав папагалче но на жал ми избега. Го чував 5 години умрев од плачење . Толку беше мило и лудо а и башка збореше . Уште ми фали собата ми е празна без него ... Знам дека никогаш нема да го заборавам :( ;(

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Домашни миленичиња

Јас имам папагалче веке 3 година ја почнува.Многу си го сакам ми прави друштво,пее,понекогаш се кара :lol: Пред него имав уште 2 ,но ми побегнаа.Ова сега штои го имам не го менувам.

На naughtygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. yeah

yeah Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    64
    Домашни миленичиња

jas cuvam mace po ime ali bas e srckazto mnogu e milo go nauciv po ime inaku ne go npustam po sobite ne deka nema vleguvano ama[mod-kirilica:22075li9][/mod-kirilica:22075li9]

На bag му/ѝ се допаѓа ова.
  16. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Домашни миленичиња

И како да ја убедам мајка ми да ме пушти да имам мачее? Значи татко ми ке ми даде и маче, ке ми дава храни, песоци, се се, бидејки и така и така има пет шоп, ама проблемот е, како да ја убедам мајка ми да ми дозволи да го земам мачето? :(

Иначе ако ми даде, ке ми даде едно прекрасно сијамско маче, со многу мека длака и многу мило. Некое време седев кај татко ми во дуќан и веднаш ме засака, си лежеше кај мене, ептен се галеше. Иначе мајка ми не поднесува смрдеа и затоа и не ми дава куче, ама маченце? :(

17. LittleFairy

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Домашни миленичиња

Пред неколку дена најдов мноогу мало маченце, бебе, имам мачор 6 години и ми даваат да го почувам мачево додека да порасне и мислат дека после ќе го пуштам (нека се надеваат :devil: ) ја у живот не би фрлила животно па дури и да ме убијат , така да нека се порадуваат уште малце после ако не у двор ке си го оставам у маало ]:) ]:) ]:)

Баш олкицко е , само што е сиво со бело :inlove: :)

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Домашни миленичиња

НЕ Е МОЖНО! :o
    ми даде мајка ми кученце да земеме, ама под услов да е мало (што нема да расте), бидејки сакам дома да го чувам. Па ако сакате да ми препорачате некоја раса, не ми е многу битно, само да не е џукелче некое..? :) Лажам, не ми е сеедно... Несакам пинч, чивава, пекинезер, мопс. :$

Еве овие малечки ми оставија впечаток, ако сакате да ми кажете што раса се, и да не знаете случајно колкави растат?
    Јасно ми е дека се овие што туку родени, ама сепак, ме интересира и расата и тоа колкави растат?

Ако сакаат TeaB и Dulceee да ми кажат. :$

19. LittleFairy

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Домашни миленичиња

Ако прифакаш од мене предлог , можеш да земеш пудлица или некој си териер ама нека ти кажат и други па одлучи ;)
    Малтешката пудлица е мал раст и колку што гледам и ако не грешам на првата слика е некоја пудлица ама неможам да гарантирам дека е малтешка :)
    Еве слика од малтешка :)

20. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Домашни миленичиња

имам две кучиња :)