Домашни миленичиња Моето прашање е смешно ама и јас неможам да се изначудам.. Од колкава возраст почнуваат кучињата да „трчаат по девојки“ Нашево со само 3 месеци старост некни сакаше да и се качи на една кучка со мал раст ... Ми изгледа некако мал за тоа или нормално е?
Домашни миленичиња Да во Македонија се ставаат чипови на милениците и тоа во сите подобро снабдени ветеринарни станици цената се движи од 1500 ден. до 3000 ден. И се препорачува кучето да е на помала воздраст.
Домашни миленичиња Мене ми треба локација за некој пет шоп, значи бит пазар накај центар (или па и подалеку ако нема тука), да е добро снабден, конкретно ми треба за додатоци за хрчаци (играчки за грицкање, тркала за по соба и сл.)
Домашни миленичиња Овие мене ми се најслатки, првите две се Јоркширски териер а второто на англиски е Maltese така да на Македонски мислам дека би се превело Малтезер ?? не сум сигурна дали ги има во Македонија, но мислам дека би требало да ги има..
Домашни миленичиња Кога ја донесе брат ми, имаше само два месеца. Иначе, од семејство на Јеховини сведоци ни доаѓа Ништо чудно што обожава пред праг само да лежи (извинете за лошата шега ). Ми ја остави мене, јас испит спремав, таа исплашена душа, си се гледавме скришно па се криеше кога ќе и го фатев погледот. Првата вечер ни се измочка во ходник, а додека беше мала постојано се излежаваше на прагот од вратата на дневната. И остана тоа бре, сега не спие внатре, ама пак пред врата седи Кога беше прцул, доаѓаше кај баба ми (во ист двор живеевме) и ни ги земаше влечките ни ги носеше дома. Сонце, кога ќе ја фатевме, една фаца виновна и да ја нема Мајка ми по грешка една вечер си ги остави новиот пар чевли надвор, па следното утро цели беа со дупчиња од заби, немаше простор каде немаше. Сеуште ги чуваме Кога се преселувавме седеше на задно седиште, па на сред пат и текна дека напред е подобро, си се протегна низ седиштата, дојде напред и мене ми седна во скут. И така си се возеше кон новото дома. Во новото дома во кое, додека сеуште не бевме преселени, се затрча во дневната и се лупна во едно стакло, зашто не знаеше дека има стакло Газла! Сте виделе реакција на дете кога ќе му донесете нова играчка? Треба да ја видите реакцијата на куче кога ќе добие ново топче Неуморна, пред да стане волку мрзлива, сама трчаше кругови околу двор, си се вежбаше. Сте виделе реакција на дете кога ќе падне првиот снег? Треба да го видите моево куче, застанато пред прозор, со шепите мава, повикува, насмеана (знаете дека е насмеана) -ајде да си играме- и се чита. И ќе се тркаламе во снегот со неа, научивме повторно да бидеме деца со неа. Ах...многу многу мнооогу за кажување Ама да оставам и за друг пат. Ние сеуште си создаваме спомени. Си се сакаме. Таа ми е семејство.
Домашни миленичиња ДЕНЕС ПРАВИМЕ 3 месеци Еве и некоја фотографија како изгледаат SHIH TZU расата и кој од познатите ја поседува
Домашни миленичиња 3начи работава е, јас реков моите комшии имаат фарма со мачки, и сега секој ги има научено, ај ни едно ни две, само мачки носат тука. баш вчера приметив, едно ново, јас на памет ги знам сите мачки на комшијава, ова е сосема трето. Mене не ми пречат ама жално е. Aј ќе кажеш ова е големо мачуле не е мало. Aми, сега, едно мало маче бебенце, помало од шакава. па грев да ме фати сега.. Mу дадов саламче,јадеше, мноооогу е мирно, леле душа, како се гали, ако сака некоја да го присвои, нека ми пише. Hема да се покаете, ептен е мило и слатко, сиво со сини очиња баш вакво, многу малку поголемко Jас немам толку финансиски средства и него да го ранам саглам периодов, за жал, моментално сум тенка со пари, а три маалски џукци ранам, мачорот мој, и моево куче, кај ми е крајот
Домашни миленичиња Јас чувам риба неколку месеци и сега планирам да и купам чистач.Дали ќе и биде нешто од чистачот зошто е веќе неколку месеци стара?
Домашни миленичиња дојде баба ми, ми даде нешто ќеш, му купив саламче, кој ве *** јас ќе си го гледам
Домашни миленичиња Кај има Пет Шоп во Скопје, ми треба за да си купам маче. Или ако знаете некој шо продава расни мачки?
Домашни миленичиња Abe decki imam mace, denovive prvpat ke go nosam na veterinar. Da ne znaete kolku otprilika ke me kosta vnatresno i nadvoresno procistuvanje?? [mod-kirilica:l731by8s][/mod-kirilica:l731by8s]
Домашни миленичиња Јас си чувам гуштер. Супер е, си спие преку ден, ноќе си шетка во тераритумот. Мирен е, само да е убаво најаден.
Домашни миленичиња Сакам да си земам сега риба,оној Еге од зет дома зет,одкако го видов со тоа ајкулата,и јас сакам.. Е сега еднинсвено можам да ја чувам во кугло,она најголемото што е .Е сега незнам која риба би издржала тука,мислам која е отпорна на вакви услови,па затоа кажете ми кои риби можат да се прилагодат на ваквите услови.Аквариум неможам да земам зошто ми го скрши скоро братучеда ми со топка,и не купувам сега нов,а сакам да чувам риба,една доволна ми е. И да,знам како да ја хранам,чувам во кугла,мењам вода и сл. Благодарам однапред на љубезниот одговор. Овакво кугло имам.
Домашни миленичиња Чуваме 5 годишно женско кутре, ама изразивме желба да си земеме и мачор. Е сега, не знам колку ни е добра идејата, бидејќи нашево кутре е многу љубоморно и не знам како ќе го прифати. Братучетка ми чува постар мачор и отпрвин се разбркуваа, ама после се засакаа, па сега дури и го брани од другите мачори што го тепаат Ама не знам како ќе го прифати малово мачорче што сакаме да го земеме, страв ми е дека ќе го повреди и ќе го избрка, па мачорчево усвет ќе фати Мислите дека е добра идеја да го земеме?
Домашни миленичиња Ана,незнам колку е добро да земеш,особено ако кучето е љубоморо,а и долго живеело без друго животно со него?Ако си чува и порано животно,може ќе го прифати,а ако не тогаш би било подобро да не земеш
Домашни миленичиња Кутрево го присвоивме кога имаше само еден месец и од тогаш не сме чувале друго милениче. Навикната е постојано да и пружаме внимание, малку си е размазена... Едни наши роднини чуваат и мачка и куче, не се тепаат, дури и заедно си спијат, ама од малечки се заедно. Заедно израснале. Ама во нашиов случај е поинаку... Изгледа сепак не е баш добра идеја да го присвоиме мачорчето