1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое домашно милениче го чувате?

Дискусија во 'Дом' започната од ada45, 11 декември 2009.

1. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Домашни миленичиња

Моето прашање е смешно ама и јас неможам да се изначудам.. Од колкава возраст почнуваат кучињата да „трчаат по девојки“ :rofl: Нашево со само 3 месеци старост некни сакаше да и се качи на една кучка со мал раст :$ ... Ми изгледа некако мал за тоа или нормално е? :wasntme:

2. Kissed

Kissed Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    118
    Домашни миленичиња

3. Kissed

Kissed Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    118
    Домашни миленичиња

Да во Македонија се ставаат чипови на милениците и тоа во сите подобро снабдени ветеринарни станици цената се движи од 1500 ден. до 3000 ден. И се препорачува кучето да е на помала воздраст.

4. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Домашни миленичиња

Мене ми треба локација за некој пет шоп, значи бит пазар накај центар (или па и подалеку ако нема тука), да е добро снабден, конкретно ми треба за додатоци за хрчаци (играчки за грицкање, тркала за по соба и сл.)

5. Kissed

Kissed Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    118
    Домашни миленичиња

Денешни фотографии од :sun: :sun: АКС и АДА :sun: :sun:
    кои сеуште чекаат ново домче :^)

6. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Домашни миленичиња

Јас имам 3 мачки 6 бебиња кученца едно големо куче еден хрцак,една риба!

7. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Домашни миленичиња

Овие мене ми се најслатки, првите две се Јоркширски териер а второто на англиски е Maltese така да на Македонски мислам дека би се превело Малтезер ?? :) не сум сигурна дали ги има во Македонија, но мислам дека би требало да ги има..

Прикачени фајлови:

8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Домашни миленичиња

Кога ја донесе брат ми, имаше само два месеца. Иначе, од семејство на Јеховини сведоци ни доаѓа :D Ништо чудно што обожава пред праг само да лежи :D (извинете за лошата шега :angel: ).
    Ми ја остави мене, јас испит спремав, таа исплашена душа, си се гледавме скришно па се криеше кога ќе и го фатев погледот. Првата вечер ни се измочка во ходник, а додека беше мала постојано се излежаваше на прагот од вратата на дневната. И остана тоа бре, сега не спие внатре, ама пак пред врата седи :D
    Кога беше прцул, доаѓаше кај баба ми (во ист двор живеевме) и ни ги земаше влечките ни ги носеше дома. Сонце, кога ќе ја фатевме, една фаца виновна и да ја нема :D Мајка ми по грешка една вечер си ги остави новиот пар чевли надвор, па следното утро цели беа со дупчиња од заби, немаше простор каде немаше. Сеуште ги чуваме :D
    Кога се преселувавме седеше на задно седиште, па на сред пат и текна дека напред е подобро, си се протегна низ седиштата, дојде напред и мене ми седна во скут. И така си се возеше кон новото дома. Во новото дома во кое, додека сеуште не бевме преселени, се затрча во дневната и се лупна во едно стакло, зашто не знаеше дека има стакло :D Газла!
    Сте виделе реакција на дете кога ќе му донесете нова играчка? Треба да ја видите реакцијата на куче кога ќе добие ново топче :D Неуморна, пред да стане волку мрзлива, сама трчаше кругови околу двор, си се вежбаше.
    Сте виделе реакција на дете кога ќе падне првиот снег? Треба да го видите моево куче, застанато пред прозор, со шепите мава, повикува, насмеана (знаете дека е насмеана) -ајде да си играме- и се чита. И ќе се тркаламе во снегот со неа, научивме повторно да бидеме деца со неа.
    Ах...многу многу мнооогу за кажување :) Ама да оставам и за друг пат. Ние сеуште си создаваме спомени. Си се сакаме. Таа ми е семејство.

На ilipili, ludoto19, Moira и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Kissed

Kissed Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    118
    Домашни миленичиња

ДЕНЕС ПРАВИМЕ 3 месеци :inlove:

Еве и некоја фотографија како изгледаат SHIH TZU расата и кој од познатите ја поседува ;)

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Домашни миленичиња

3начи работава е, јас реков моите комшии имаат фарма со мачки, и сега секој ги има научено, ај ни едно ни две, само мачки носат тука.
    баш вчера приметив, едно ново, јас на памет ги знам сите мачки на комшијава, ова е сосема трето.
    Mене не ми пречат ама жално е. Aј ќе кажеш ова е големо мачуле не е мало.
    Aми, сега, едно мало маче бебенце, помало од шакава. па грев да ме фати сега..
    Mу дадов саламче,јадеше, мноооогу е мирно, леле душа, како се гали, ако сака некоја да го присвои, нека ми пише.
    Hема да се покаете, ептен е мило и слатко, сиво со сини очиња :)

баш вакво, многу малку поголемко

Jас немам толку финансиски средства и него да го ранам саглам периодов, за жал, моментално сум тенка со пари, а три маалски џукци ранам, мачорот мој, и моево куче, кај ми е крајот :rofl:

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Домашни миленичиња

Јас чувам риба неколку месеци и сега планирам да и купам чистач.Дали ќе и биде нешто од чистачот зошто е веќе неколку месеци стара? :?:

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Домашни миленичиња

дојде баба ми, ми даде нешто ќеш, му купив саламче, кој ве *** јас ќе си го гледам :smoke: :D

13. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Домашни миленичиња

Кај има Пет Шоп во Скопје, ми треба за да си купам маче. Или ако знаете некој шо продава расни мачки?

14. macence13

macence13 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Домашни миленичиња

Abe decki imam mace, denovive prvpat ke go nosam na veterinar. Da ne znaete kolku otprilika ke me kosta vnatresno i nadvoresno procistuvanje?? :)[mod-kirilica:l731by8s][/mod-kirilica:l731by8s]

15. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Домашни миленичиња

Јас си чувам гуштер. Супер е, си спие преку ден, ноќе си шетка во тераритумот. Мирен е, само да е убаво најаден.

16. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Домашни миленичиња

и сега се уште го сакаш твоето куче? :) ;)

17. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Домашни миленичиња

Сакам да си земам сега риба,оној Еге од зет дома зет,одкако го видов со тоа ајкулата,и јас сакам..
    Е сега еднинсвено можам да ја чувам во кугло,она најголемото што е .Е сега незнам која риба би издржала тука,мислам која е отпорна на вакви услови,па затоа кажете ми кои риби можат да се прилагодат на ваквите услови.Аквариум неможам да земам зошто ми го скрши скоро братучеда ми со топка,и не купувам сега нов,а сакам да чувам риба,една доволна ми е. :)
    И да,знам како да ја хранам,чувам во кугла,мењам вода и сл.
    Благодарам однапред на љубезниот одговор. ;)
    Овакво кугло имам.

Прикачени фајлови:

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Домашни миленичиња

Чуваме 5 годишно женско кутре, ама изразивме желба да си земеме и мачор.
    Е сега, не знам колку ни е добра идејата, бидејќи нашево кутре е многу љубоморно и не знам како ќе го прифати. Братучетка ми чува постар мачор и отпрвин се разбркуваа, ама после се засакаа, па сега дури и го брани од другите мачори што го тепаат :lol:
    Ама не знам како ќе го прифати малово мачорче што сакаме да го земеме, страв ми е дека ќе го повреди и ќе го избрка, па мачорчево усвет ќе фати :worried:
    Мислите дека е добра идеја да го земеме? :?:

19. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Домашни миленичиња

Ана,незнам колку е добро да земеш,особено ако кучето е љубоморо,а и долго живеело без друго животно со него?Ако си чува и порано животно,може ќе го прифати,а ако не тогаш би било подобро да не земеш :|

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Домашни миленичиња

Кутрево го присвоивме кога имаше само еден месец и од тогаш не сме чувале друго милениче.
    Навикната е постојано да и пружаме внимание, малку си е размазена...
    Едни наши роднини чуваат и мачка и куче, не се тепаат, дури и заедно си спијат, ама од малечки се заедно. Заедно израснале.

Ама во нашиов случај е поинаку...
    Изгледа сепак не е баш добра идеја да го присвоиме мачорчето :worried: