kade ima vo Skopje da se kupi bisonce, cena ,znam deka ima 6 vidovi na ,po vas koja e najdobra ,da ne pusta vlakna
Моментално чувам маче, веќе една недела е тука. Ептен е паметно и умно, многу темпераментно и разиграно.
Ah do sega imam cuvano se zivo i divo,od hrcak pa se do mačka..samo se nerviram sto ziveam vo stan i majka mi nikako da se soglasi da kupime kucese nadevam deka i taa zelba nekogas kje mi se ispolni.inaku do sega hrcakot si go imam sakano najmnogu za razlika od drugite milenicinja.go zemavme od bebe no ziveese samo edna godina za zal mnogu bev privrzana za nego,otkako se pripitomi ne mozev bez nego i od togas ne sakam da cuvam životni so kratok vek.pozz
Сакам да знам дали е подобро да чуваш мачка или куче? Порано не сум чувала миленици затоа што бев алергична да животински влакна (освен кога бев ептен мала пикинејзер имавме).
Ако имаш повеќе време земи куче, ако имаш помалку-мачка. Ако си алергична на животни можеш да земеш хипоалергено куче (пудла, самојед, малтезер, ши цу, ласа апсо, ердел териер, јоркширски териер, западношткотски бел териер, афганистански 'рт, котон де тулеар, оштровлакнест фокс териер, кинеско голокожо куче, кери блу териер, лагото ромањоло, шнауцер (овие раси знам дека ги има во Македонија)). Хипоалергени мачки не знам дали некој продава, но не верувам.
Алергијата ми е помината. Дилемата ми беше помеѓу куче и маче. Ама некако повеќе сум за куче од причина што кучето ќе можам да го шетам.
Ќе можеш да го шеташ, ама исто има и лоша страна тоа. Јас секој пат кога одам во град со автобус срцето ми се крши што не можам да ја земам со себе, а ако ме види да се спремам живи радости се тоа. Едвај чека да се шета. Затоа скоро секаде одам каде што може и таа да оди. Сепак, ти знаеш колку време можеш да посветиш на миленикот. И чим не си алергична, слободно вдоми некое.
Имав рипчиња-отидоа на другиот свет,имав кучиште-ми ја изеде јадранката и тоа отиде на другиот свет,имав мачка-таа ми побегна кога бев малечка и со шраф ја вакцинирав(тогаш мислев дека ако ја дупнам со шраф ќе ја вакцинирам...) И така среќа голема имам со миленичињава.. Кога сме кај мачката..бев кај баба ми пред неколку дена и во дворот си се врткаше една мачка...само околу мене,по мене идеше...но веднаш упадлива во очи...ми е жал заради таа мачка...еве на фотографиите ќе видете зошто...кутрото Спојлер: мачето
Маче, кое го крстив Лара. Многу е убаво и паметно, целото е беличко и има само една црна точка на главчетоо многу си го обожавам
Може ли неој да ми пише какви услови бара колку често да се храни и со што водната желка, ја имаме веќе една година но во последно време не јаде викаат дека хибернираат ама нез нам
Ние дома имаме маче, само дојде и секако го прифативме. Баш е мило и многу мирно, многу сака да се гали. Остава влакна насекаде и цело време кога е внатре спие на некој од нас, моментално ми лежи на раката ама спие па ми е жал да го тргнам хах