Немам домашно милениче ама многу сакам кученце мало да имам https://49.media.tumblr.com/a6daab383aa4392958e43fe5320718dd/tumblr_nn1blaJMis1s0mbfho1_250.gif
Јас имам маче, ама сакам да си купам морско прасе. Данене знае некој како се цените и какви се за чување? Сакам животни, можеби не дома...
jas cuvav morsko prase i cela kuka mirisase kako vo zooloska gradina. kolku i da cistis toa mnogu mirisa i cel den bara da jade. Ako ne mu dades kvici i pravi belji naokolu.Dva tri pati dnevno moras da mu menuvas podloga , strugotini od drvo, zatoa sto mocka i strasno mirisa. Go cuvav nekolku meseci dodeka ne dojde letoto i ne stana nepodnosliva mirizba i go odnesov vo prodavnicata kade sto go kupiv i go ostaviv da go zeme nekoj koj moze da go cuva.Mnogu mi bese zal ama doma bese strasno.
Јас имам кученце и кај и да е деновиве ќе се окучи и малечки ке имам ^^ мојот татко многу одамна чува бертонче и кога и да се окучеа малцечки,татко ми секогаш едно од нив задржува па така да сега ќе имаме 4-та генерација од истите.. едвај чекам низ двор да трчаат 6-7 кученца и да ги пребројуваме 100 пати да не залутало некое..
Бретoнците зa лoв нaјмнoгу ги кoристaт. Амa и oдлични миленици зa семејствa се истo тaкa. Темнo кaфеaвите ми се нaјубaви. Хипoaлергични кучињa се сaмoједите, пудлите, мaлтезерите, кaдрaвите бишoни, ерделите, зaпaднoшкoтските бели териери, кери блу териерите. Бaш пред некoј ден се пoдaрувaa мaли Ерделчињa oд пoлу теткa пoлу сестрa нa мoетo (ќеркa нa тaткoтo и бaбaтa мa мoетo) и еден Ердел oд Србијa сo мнoгу oсвoени титули.
Бевме вчера со брачеда ми на ветеринар за нејзиното папагалче.Му беше паднат ноктот и имаше фрактура на коската и потечена му беше и имаше некаква синтетика,текстил нешто замоткано околу ноџето.Средивме сето тоа и ветеринарот рече дека 50 проценти се шансите да му заздрави ноџето и опорави ноктот и 50 проценти има шанси да му падни ноктот,таму ноџето нешто.Сте имале ли слично искуство?
Маче, турска ангорка. А сакам и Scottish Fold да си земам, ептен се слатки Ама ако земам уште една мачка дома мајка ми со се неа ќе ме фрли
Ова е слика од пред еден месец, сега бебата има 4 месеци. Тешко ми оди со ставање слики затоа што сите ми се во телефон, а преголеми се за да ги ставам тука.