Ribi - borci, tarantula, macor sto mi e kako sin, i vo plan sum da vdomam za edna godina dve kucinja(pit i aziat/kangal) i uste dve macki. Uste se sreduvam za zivenjee pa zatoa cekam za kucinjata. Privremeno zgrizuvam sekakvi zivotni, pocnuvajki od ptici pa se do divi zivotni. Gi sreduvam, vdomuvam, a divite normalno vrakam vo priroda koga ke se spremni. (se izvinuvam za pisuvanje na latinica, nadvor od mk sum)
Жолтеникав измет може да биде сигнал за проблем со црн дроб,жолчка или панкреас, однеси го на ветеринар да го прегледаат за да бидеш мирна.
Odsekogas sum cuvala macinja. Sum imala mnogu i gi sakav najmnogu na svet. Mi nedostigat site, a sega za zal ne sum vo moznost da cuvam.
Ова е Хана, моето маче. Никогаш не сум сакала мачки, ама ова само дојде и ме освои. Што се вика љубов на прв поглед
Јас чувам мачка. Која сама си се покани дома. После милион безуспешни бркања, секогаш наоѓаше начин да влезе.
Мачки имав 3 кај мајками пред да се омажам од кои едното кое ми беше и најомилено ми умре тие ги чувавме дома, сега во новиот дом пак имаме 3 ама надвор се тие во двор.
Чував две папагалчиња канаринци,едното ми умре незнам од која причина..имам слушнато дека се моногамни и велат и др ќе умре без него..дали е точно,ве молам помогнете ми,дали да купам друго или залудно е?
Луѓе каде се продаваат мали желкички? Во стаклен аквариум се чуваат? Јас порано имав една желка и ја чувавме како во пластичен сад ама специјално наменет за нив дури со некои палмички беше украсен