4 мачки и тоа женки. Имав и куче (женка), уствари тоа не беше куче туку мојата душа. Се разбиравме со поглед. После неа не знам дали би имала некогаш друго освен неа.
Јас чував, земи си не се мисли. Кога дојдов во странство се гледавме на камера со зајачинњата (си палев еден џ*инт) и си муабетевме.
Какво е за одржување, ми рекоа нема многу лош мирис. Некој го хранат само со купечка храна или може нешто зелка...
Ќе ги банјаш и ќе им купеш една огрлица шо лепо мириса. Mоже да ги хранеш со зелка и доста други ствари шо и ние ги јадеме
Не се тешки за одржување ама си бара нега внимание ко и секое животинче, храната треба 80% да се состои од сено/трева, 10% сува храна за нив и 10% свежо (зелка, краставица, сакаат и јаболко, лубеница, спанаќ, морков), за леглото има пилевина која ќе му биде и како тоалет, исто водичка нонстоп свежа на шише со цуцла за нив специјално има во пет шоп. Бањање не се препорачува на зајчиња, едино ножињата можеш бидејќи ќе се валка во тоалетот некогаш. Ии тоалетот/леглото/кафез зависи во што ќе го чувате чистење редовно инаку мириса стварно. Исто така избегавајте да стои тоа на промаја или од кај што дува зошто се нежни. Ако имаш друго прашање, слободно, порано многу ги чував. Он топик: кучиња, мачка и морско прасе.
Фала ти. Си купивме едно, се учиме што како, храна земавме од пет шоп, некоја мешавина е, за зелка ми рекоа да не и давам, од зелката и зелена трева можело потечна столицата да има? И дали смеам да му ставам повеќе храна, не знам колку треба да изеде, денес неколку пати ми ставам по малку и цело време ја изедува, мислам да не претерам дали може да се прејадуваат или си јаде колку што си треба?
Отсекогаш сум чувала мачиња, ги обожавам. Сега имам 6 од кои 2 мачори, едно маче и 3 мачки. Еве слики од тие што сакаат да ги сликам, ги бива за фотогеничност на камера
Мачка ја чувам 12години. Ја зедов кога бев уште во средно. Сега сум мажена и си ја чувам сеуште. Ангорка е женско е ја викам Марта, таа е мојата душа неможам да го замислам животот без неа.
Зајче, многу мило, ама оди па фати му крајот, уште нас дома не не изгриза . Кревет, завеси, перници, се ни среди за помалку од еден месец, а малечко е, а тек кога ќе порасне, најверојатно од нас ќе почне да грицка