ај плс некој ако знај дека негде се продават мали малтезерчиња нека ми пиши ама да не се мн скапи оти на пазар3 се по 350 евра...
мојата претходна мачка ми избега за време на парење сеа имам нова ја чувам од прилика 4 месеци ја сакам но не толку колку претходната таа ми е у срце, се уште и жалам по неа и цело време ги споредувам како у стил оваа не е толку паметна го претходната итн
Еве конечно ќе напишам не некој од форумиве Јас имам седум кучиња и една водна желка... Вака сега од тие 6 кучиња јас имам 5 Сибирски Самојад(НЕ СЕ ХАСКИ!!!!!!!!!!!!!! )од кои што едното куче е мајката по име Мила а другите четири се малецки сеуште....Значи кога се родија тие имаше седум но две умреа и останаа пет и потоа едно кученце следеше кај таткото и останаа четири Сибирски Самојади... Да не ја заборавам и Шарпланинката Шара која што е сеуште млада и има околу два три месци а е голема како мечка, па затоа кога има храна покрај неа ве советувам да не и се приближувате Е сега останува уште водната желка по име Жељо Не ми текнуваше друго име па така ја завикавме Желката има околу еден месец од кога е родена па е сеуште малечко бебенце Епа тоа е тоа сите ми се мили и ги чувам како дел од мојата фамилија Поздравче
Јас полудев по него! Ко ќе ме погледне се вљубувам! Послатко маченце не сум видела досега! Имам дома 5! Ама ниедно не е убаво како ова!
Од прилика се така се движат цените на малтешките пудли, ма јас незнам од каде се излгоа со врвно потекло, шампионати и се друго, луѓево пред се гледаат да имаат ќар и да направат бизнис одколку од мерак и задоволство да чуваат домашно милениче... колку е поразлично од запад каде што луѓето пред се гледаат да вдомат некое кученце или друго милениче од стационар, кај нас се многу малку таквите за жал
Да а и таму немаат толку кучиња како кај нас. Во кина знам изнајмуваат на една недела 1000 $ или така нешто платија на еден документарец. А ние ги имаме на секој чекор ама гледаме раса, а не да спасиме некое од улица . Ама и толку пари се скоро сегде малтешките пудли каде и да бараш
Знам ужасен случај, во близина на наша викендичка чуваат 20тина пит були и боксери ги спремаат за борби и се премногу агресивни се слуша низ целото село,лаење, `ржење, луѓето неможат да живеат во таква галама, а државата се уште не направила ништо за да го запре тоа, тоа е криминал и злоупотреба на животните страшно!
Па нели даваа на тв за тоа еднаш. и мислам дека тие добија казна што ги чувале. кај водно мислам беа. море нив да фатат да ги чуваат како кучињата па да пуштат после да се тепаат и гризат од што ке бидат гладни ужас. луѓе без чувства. па на крај краева кој сме бе ние да ги држиме така.или имаме поголема моќ и слободно време па ке мачиме невини суштества. ц ц ц злобни сме ние луѓево. јас имам папагали и зајчиња моментално па си правам муабет со нив. ги бацувам ги гушкам, а кога имав пекинезер ко човек го сметавме. ама не сме сите исти
Па девојки ова е со закон казливо... Подитно да ги пријавите, на ВДОМИ.МЕ или пак Срце за животниоте, Имам 2 кучиња и прееееееееееееемногу ги сакам Кристи и Дееп
абе имаше и од по 130 евра и од по 100 евра ама се дадоја одма дури да видам толку беше........ зато реков да не знајте некој... не ми треба врвно потекло шампионати... доволно е само да има педигре колку да знам дека не е ртка ама ако нема здравје... ама не можам нигде да најдам ексик...
Имам 3 мачиња (мајката и две нејзини) , хрчак ама среќа што уште не го приметиле инаку мав му е работата и две најубави и најсакани папагали - Коко и Кика