Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое домашно милениче го чувате?

Дискусија во 'Дом' започната од ada45, 11 декември 2009.

1. parisheroinstars

parisheroinstars Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    25
    :angel: Против мајка ми што сака да ги исфрли едвај се издржува..

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Еееее оваа мојава типка ми донесе четири мачоришта пред некој ден. Четири бе, ќе ме збудалат. Сите се исти, мали, црни со белко малку, досадни, мјаукаат, уствари пиштат по цел ден пааааа... :D Така да сега имам вкупно пет мачки и две кучиња. И брат ми едно, три :rofl:

3. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    238
    Се истепале на Илинден кога не бевме дома.
    И моите се истепаа кога немаше никој дома :lol:

4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Од мала чував папагалчиња, ама скоро сите имаа несреќен случај.
    После тоа чував аквариум , ама многу голем , со големи риби, и тоа беше преокупација на татко ми подолго време.
    Едн ден сестра ми донесе маче, и од тој ден станав опседната со нив. Долго време после тоа чував само мачиња, можеби подолго од 5 години. Една дури и ми се породи, па дома имав 5 мачиња се на се. Просто ги обожавам.

Најмногу се иритирам кога некој ќе ми каже мачките биле лукави и лицемени. |( Тоа е еден глупав факт, проширен насекаде, воопшто не е точно. За мене мачките се многу интелигентни животни, доста разбираат и имаат посебен начин на комуницирање со луѓето со кои живет.

Деновиве се мислев дали повторно да земам маче, има во моја близина едно легло со 4 мали преслатки мачиња. Само треба д го донесам дома и мајка ми да се растопи :)

5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Еднаш пробав во тањир ама избегаа. Смотковци бе :lol: . Следен пат ке ги ставам пак во тањир тоа ке им дојде како џакузи а ова ванглава како базент :rofl: . Може затоа се плашеа толку :D

6. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    Beautiful шо напрај со кученцето (малтезерчето) ?? да не го спари случајно:?

7. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Жал ми е пак ке те разочарам :( не сум го спарила се надевам дека кутрото ќе го доживее уште еднаш тоа задоволство :D бидејќи веќе старее и после веќе нема да може :) . Баш ми е жал знам колкава е желбата ама ете нема ништо ако бидне нешто веднаш ќе те известам :)

П.С.Еве на пазар3 видов сеа оглас еве го линкот во порака ќе ти го пратам

8. LaLy

LaLy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    40
    Imam edno Mache...pa i duri sum malce prazna sho imam samo edno.Od bebe sum rastena so machki i gi OOZHAVAM!Ednash imav duri 11 :D :D :D .Sega ovaa e Belo so Zholti fleki.Posho site mi izumrea ovaa si go zemav od patot i mnogy si go sakammmmmmmmmm.Se vika Snezhno topche :D :D (malky smeshno ),ali nema veza site moi machina imaat chudni ili Amerikanski iminja :D .I plus nauchno dokazhano e deka intelegentnite lugje chuvaat machki :)

9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Моето куче као што кажав не беше спарено и уште не е а има веќе 7 години . Сретнав една жена во парк кога си го шетав моево и почна да плаче . Ми рече дека нејзиното пекинезерче умрело зашто сакала вештачки да го оплоди ( искрено , не знаев дека и кучиња вештачки се оплодуваат ) и никогаш да не го терам моево . Ако не сака , не сака .. си ја сакам и без да сум тетка :)

10. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    Душица да не знајш ти случајно или некој друг на форумот шо улога игра педигрето кај кучињата.... шо е разликата меѓу куче со педигре и куче без педигре..???

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Види педигрето е уствари родовник на кучињата, на неговите родители баби дедови прадедовци.... со цел да се зачува потеклото на кучето и да не се измеша со некој од предците, кога имаш педигре можеш да се снабдиш и со останатите документи потребни за кучето како пасош и слично, исто така со тоа можеш и да го носиш на изложби и слично. Ако ме прашуваш мене не ми игра никаква улога, денеска луѓево со тоа само сакаат да направат пари :^)
    Можеш да извадиш педигре доколку и двата родители на кучето имаат претходно педигре, чини околу 30 евра.
    Ако те интересира уште нешо прашај позз

12. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Јас пред 2 години моето го носев на одмор со мене и му извадив пасош без проблем а нема педигре :) . Педигрето го користат оние што ги носат кучињата по изложби и натпревари и оние кои прават бизнис од тоа со нивна продажба

П.С. Nanna ти стигна ли ЛП бидејќи кај мене уште стои во СЕ ИСПРАЌААТ

13. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    238
    Ако е стварно тоа дека интелигентните луѓе чуваат мачки,јас автоматски сум Ајништајн :lol: Инаку мојата мачка вчера роди 8 така да сега имам вкупно 13,од кои 6 се без име,така да ако имате предлози пишете некое име, еве LaLy може и ти да ми пишеш некое интересно именце и така сите имаат обични имиња па да сменам малце ;)

14. Histerica

Histerica Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    1
    јас имам женско папагалче и женско маченце. :$ : D

15. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    Луѓе помагајте... Барам кученце Малтезер малечко женско. ама да е до кај 150-160 евра. оти немам поќе пари :( ако знајте некој да продава комшија ваш или било кој и да е нека пиши плссссс ;(

16. peperutka30

peperutka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Imam samo pudlice i mace. najdobri drugarcina se. Samo maceto mi e polose koga ke se raboti za hrana :)

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не смеат да јадат ништо друго кучињата до 1 година освен кучешката храна, побарај во продавници за миленичиња или прашај ветеринар, има мека храна за кучиња, не е препорачливо да јадат се и сешто до 1 година :^)

18. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Па дур е мало , како ќе го навикнеш да јаде тоа и понатаму ќе јаде . Моето куче не сака ни да мирисне од таа специјална за кучиња што беше . Што јадеме ние , и тоа јаде . Сега дека мало давај му нешто полесно , моето не е мало ама јаде сварени батаци со леб , ко каша некако мајка ми го прави тоа . :)

19. Marence.D

Marence.D Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16
    Мачорче малеечкоооооо си имаам... хехехе многу си го сакам, преубаво ее :D :D :D :D :D
    се заљубив на прв поглед во него :rofl:

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Како бе се‘ искина? :^)
    Нели заби немаше?