Да не има нешто ново? (со демек суптилен поглед упатен кон стомакот.) Ау сум се поправила толку па изгледам како трудна? Мојот најчест одговор, по што следи збунето мрморење од страна на поставувачот на прашањето.
booo znacit prasanjevo Koga ke se mazis e tolku cesto, cudo nekoe... 1. Peglana ti e kosata? 2. Koga ke se mazis?
што не идеш да најдеш работа? Кога ќе има ново да слушнеме ( за бебе), зашто си толку бела!? бла бла бла...
Дали се фарбаш? не, мажи, ама не сум ни бугарска певаљка тип со косава И стварно се занимаваш со книжевност, не личиш така? Демек ако се занимавам со уметност, немиена треба да одам.
Твоја ли е косата или имаш надградба? .Моја е! Оди ли факултето?-На што одговарам: не, стои, јас одам кај него. Што има ново?(колку да се најде на муабет)-А старото го знаеш?! Омиленото:Како љубовта *wink wink*?(Претежно од машки особи).
Сите овие прашања зависат од возраста. Нормално е ако студираш да те прашаат до каде си, или ако одиш со некој подолго време дали пралинирате свадба. Јас моментално студирам така да можете да заклучите што ме прашуваат најчесто. Дали сум положила и сл. работи.
Јадеше ли? Најчесто поставувано прашање од домашните. Зошто не се јавуваш на телефон? Затоа што постојано телефонот ми е на нечујно.
Еј некој килограм си се здебелила .. али ај не ти стои лошо цццц ми здосадија со ова веќе .. и јас си знам дека сум си накачила некој килограм па ќе ослабнам и што сега ??
Изгледа на сите нас од ж. пол ни поставуваат стереотипните прашања: Кога ќе се мажиш ? Кога ќе раѓаш? А недај боже да кажеш дека немаш намера ниту едно, ниту друго, ќе те сместат веднаш во оние на кои им фали нешто ! Јас од инает негативно им одговарам, па нека си лупаат главата ^_~