- Dali ja farbash kosata? - NE! (ova od moi 5 godini me prashuvaat) - Navistina bojata na kosata ti e prirodna? Da ne lazhesh? - () - Zoshto vezhbash ti, koga nemash potreba? ( Pa za da nemam potreba, glupi lugje) - Od kade go kupi... toa i toa? E tuka obichno gi lazham, za da ne kupuvaat isti raboti kako mene - Shto nanesuvash? I baranje detali vo vrska so kozmetika, a jas nishto posebno ne nanesuvam, bebeshki kremi. Osobeno me nervira: Kade beshe/kade kje odish na odmor/vikend/na x den/po x povod? Kje dojdesh so mene __ ____ ? *random ponuda za izleguvanje Nema chovek so koj da se vrze pameten muabet.
1) Колку време сте заедно со дечко ти? -Скоро 3 години. -Аууу, и не ви е досадно? 2) Што студираш? -Дефектологија. -Еее, што е тоа? 3) Што си унамќорена? Зошто цело време си сериозна? Зошто си мртва во фацата? Зошто си толку бледа? 4) Си се фарбала? -Не. Па што и ставаше на косата што ти осветлела толку? 5) Како успеа да ги остаиш цигарите? Овие ми се секојдневие...
1.Си се поправила? 2.Ова ново ти е? 3.Шо фарба користиш? 4.Оти не се мажиш? 5.Оти не работиш? 6.шо заврши? Ааамии со гимназија ништо Со глупи лујџе глуп муабет
Што пρавиш? Добаρ си? И вρвот абе κога κе се жениш ти ? А јас едвај чеκам да пρаша неκој κога κе се жениш таκа слатκо се смеам и на κρај одговаρам ти κога κе собеρеш за поκлон 1000 евρа за κум/а да ми бидеш κажи ми одма се женам? Е добρо бе не се лути само пρашав
Oti uste ne se mazis? Sto rabotis? Od kaj ti e deckoto? Mnogu ko da e vazno od kade e. Lele 30 godini imas?
Кога ќе престанеш со цигарите, у колку саат се враќаш од работа, планираш да се жениш "или да те почекаме уште малку", зашто мобилниот ти е ставен на вибрации, ќе одиш да изпазариш до маркет.
Секој почеток на годината следи прашањето - Годинава ќе те мажиме ли? Кога сум со внучко - Кога ќе си родиш и ти едно? 10 пати во текот на еден ден - Ќе одиш во продавница? За што имаш телефон кога никогаш не го слушаш кога ѕвони? Каде си сега со работа? Ќе сакаш една тужба/жалба/поднесок/проектна/дипломска да ми направиш? Зошто пушиш цигари?
Кога свадба? и сега што планирате? зошто не ти се приметува дека си бремена,ти јадеш нешто?- најчесто - не бе луѓе на воздух и од љубов живеам или па ве лажам дека сум бремена
Македонското прашање на сва времена: Колку плаќаш? Колку плаќаш стан? Колку плаќаш факс? Колку плаќаш за ова за она..? Чилекс, не ги давате од џеб па толку да им ја мислите!