Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое средно училиште да го одберам?

Дискусија во 'Образование' започната од Teddey, 14 јануари 2011.

1. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Сакав да прашам дали Орце има правен смер во 3та и 4та година? Така нешто слушнав ама не сум сигурно дали е точно. :D

2. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    па како и другите гимназии има ОА смер...за право и економија....во 3та се учат правни предмети, а во 4та економски предмети :D

На cveke123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Скав да ве прашам нешто иако знам дека ќе се оддалечам од темава но знае ли некој кое средно училиште е за занимавајне со актерство или слично, пример режисер,актер?

4. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Jaс учев во уметничко па препорака ми е фала богу тоа.

5. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    za sredno neznam ama znam deka faklutet ima vo karpos

6. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Средно за актерство у USA или каде било надвор од границите на Македонија.Овдека слабо таа работа а факс има..ама слабо некако и тој не го бидува.Ако сакаш актерка или HOLLYWOOD или пак ако те влече Индија BOLLYWOOD.!

7. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Една моја другарка сакаше да работи со маркетинг и се запиша во економско. После рече дека ќе се запише на економски факултет. Веројатно смерови некој си. Не се разбирам многу во тоа, но ова ти го кажувам врз основа на тоа што ние сме праеле муабет.
    Од Петко на Станко, па до Митра стигнало, работава. :lol:

8. IAnna

IAnna Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Сега почнав 8мо одд и малку е рано да размислувам за средно, но да си прашам за мислење.
    Се двоумам меѓу ЈБТ и Корчагин. Според вас кое е подобро и каде повеќе се учи? Кажуваат дека и во двете гимназии е многу строго ова она. Ве молам за мислење! :)))))))

9. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    во ЈБТ ти е полесно за учење но незнам дали би можела да се вклопиш во друштвото а Корчаги ти е потешко знам пошто сестра ми се запиша таму и е мн строго училиште :devil:

На IAnna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. katejanevska

katejanevska Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    дали во гуц има смер за внатрешно уредување така слушнав ако не во кое средно училиште има многу сум заинтересирана за тоа?

11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    За учење двете се тука негде исто, не дека е толку тешко во Корчагин колку што зборат, а и не се на некоја голема оддалеченост, така да кај и да живееш мање више исто пат ти доаѓа и со истите автобуси се иде.Ама во Корчагин многу подобро друштво ќе најдеш, а башка и Веро и ГТЦ ти се одма до тебе, така да Корчагин би ти препорачала. :)
    Единствено во ЈБТ поубави машки има, ако ти значи нешто информацијава. :lol:

12. chocolate.chick

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Во учење се тука негде, од исти книги се учи, така што само професорите се различни. За друштво, ќе се вклопиш и во едното и другото. Тие муабети дека има дигнати и мамини и татини принови/принцези, не се ни малку вистинити. Супер се децата, сите се фини и ќе воспоставиш супер контакт.

Каде и да се запишеш, скоро цел Центар ти е на дланка, нема којзнае колкава разлика. Околу ЈБТ само имаш повеќе пицерии, млечни ресторани, бурекџилници и сл. Во школото имаш кантина (навистина е средено и чисто, храната е супер, а и продаваат сокови, кроасани и чипсови по иста цена која се продаваат во продавниците.) и кафич (и тука се продава храна), така што немора многу многу да се двоумиш од каде и што да јадеш.

И јас се двоумев повеќе овие две училишта, но се одлучив за ЈБТ само зошто имам таму 3-4 врски, зошто има некои предмети кои не ми одат, па ако имам 4, без проблем да ми ги поправат на крај.

Ако се одлучиш за ЈБТ пиши ми ЛП, ќе ти кажам што те интересира.

13. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Јас ти го препорачувам Корчагин. Не е толку страшно како што сите викаат. Само треба да го загрееш столчето уште на почеток и се ќе биде во ред понатаму. Професорите, сега за сега сите ми изгледаат океј. За строги, строги се, но не се катили. Сепак ќе имаш одлична основа за на факултет и без мака ќе си поминеш. А за ЈБТ незнам многу. Само имам слушната дека таму одат многу шмизли и татини ќерки и мамини синови-богаташки деца. Така да, мислам дека подобро ќе се вклопиш во средината во Корчагин. И да, немојте да викате дека во Корчагин немало убави машки. Има и тоа како. Ехее, дојдете само вие, има да плакнете очи, убавина. :lol:

14. mi-mi-g

mi-mi-g Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Кое? :?:
    Се мислам помегу гимназијата Брака Миладиновци и економско (ама не Борис,другото).Според вас што е подобро? Уште во пето си имав зацртано во глава што сакам,ама сега нешто се предомислив.Гимназија или Економско?

15. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^зависи што сакаш да студираш...но, ако се одлучиш за економско јас би ти рекла во Борис да одиш, а не во тоа другото...и поблиску е до центар, а и подобро е (во смисла на подобро рангирано) ;)

16. mi-mi-g

mi-mi-g Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Знам дека е подобро...ама неможам во Борис.Колку посакувам,ама неможам.И да.Стварно во Моша нема правен смер? :?:

17. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    зошто неможеш? ;) првпат слушам дека таму нема правен смер...јас мислам дека има ;) :wasntme:

18. chocolate.chick

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Јас би ти препорачала економско, иако гимназија е подобро.
    Конкретно „Браќа Миладиновци“, не е толку елитна гимназија како повеќето во Скопје. Квалитетно образование нема да добиеш, ќе учиш само колку за оценка. Тепачки има постојано, а и со албанците имаат често конфликти. Децата во главно се супер, но очекувај секакви афери и трачеви низ школо, зошто цело Драчево е таму.

Ако се запишеш во Борис немора да значи дека после мораш да идеш на економски факултет. Зависи што те влече па според тоа да се ориентираш. Иако во Борис ќе ти е тешко на почетокот заради стручните предмети, после ќе се привикнеш и нема да имаш гајле, но сепак ќе стекнеш квалитетно образование.

19. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Искрено, и двете ти се тапа.Јас учам во Борис, и ако си учела редовно, до душа и да не си учела толку, нема да ти биде тешко.Има разлика од школо до школо, не би да ги навредувам другите школи, ама јас во хемиско, ПТТ, Влахов, па и Моша, не би стапнала.

Ако одиш во гимназија, оди во Георги, не е толку тешко, а добро училиште е.Секако тука се и Орце, Карев, тие се малку потешки.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Најтопло ти препорачувам Корчагин. Тврдам дека никаде нема да ја добиеш таа основа за животот каква што ќе добиеш во Корчагин. Тешко е, ама те учи како да се справуваш со животот како на никое друго место. Нема да згрешиш, верувај. :)

На cveke123 и MacaLove им се допаѓа ова.