Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое средно училиште да го одберам?

Дискусија во 'Образование' започната од Teddey, 14 јануари 2011.

1. kiko817

kiko817 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Jas sum 8 odd vo osnovnoto uciliste Hristijan Todorovski Karpos i deka momentalno sme na raspust i treba da pocneme da mislime kade vo koe sredno ke odime iskreno sum zainteresiran za SUGS "Orce Nikolov" i sakam da slusnam vase milsenje kakvi se nastavnicite kakvi se decata i okolinata Slusnav deka bilo tesko no jas ne se plasam od ucenje ...Vase milsenje
    [mod-kirilica:27mymkun][/mod-kirilica:27mymkun]

2. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Има на приватниве, за Фон и за Европски знам сигурно. А од државните имаш факултет за безбедност, смер криминалистика. На нивните страни ќе најдеш повеќе информации :)

3. ole13

ole13 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Koj bi bil podobar izbor za sredno obrazovanie informatika i

Sakav da se zapisam farmacija 8 odd sum no koj i da prasav site mi velea deka e mnogu tesko i cel zivot ke ti pomine vo ucenje ... Domasnite mi velat da se zapisam informatika bidejki bilo mnogu poubavo i perspektivno vo cel svet ..Sakam da prasam koj predmeti se ucat informatika ??? :) :tmi:

4. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Јас ке ти предложам да се запишеш фармација, бидејки со таа диплома од школо можеш слободно да работиш во аптека, фактички тоа е занает, ке си ја одржуваш фамилијата. Точно е дека во фармација одат најсилните ученици,и воопшто не е лесно :)
    А за информатика, се учат уште од прва година стручни предмети, и мора да продожеш и на факултет :)
    А вака со фармација можеш да учеш општа медицина, биохемија, фармација ..

5. dzvezdicka12

dzvezdicka12 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    12
    иако сите викаат дека било ко затвор, да треба пак утре у средно да се запишувам, ќе си го одберам пак Корчагин! :lol: бубалица фор евер! :rock:

На zaki288 и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  6. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    Општи прашања

Луѓе има некое средно училиште за фотографирање?..Многу сакам да фотографирам :lol: :$

7. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    Општи прашања

знае некој? :$

8. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Општи прашања

Има уметнички училишта (како и уметнички насоки во гимназиите), но конкретно за фотографирање, мислам дека нема.

9. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Општи прашања

Има курс, нема средно школо.

10. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    тоа е твој избор нема потреба да слушаш што ти зборуваат другите ти нормално дека ќе се запишеш кон тоа што најмногу те влече ;)

11. mawotosweetie

mawotosweetie Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Што мислите за Борис ?
    Знам дека за учење е потешко, ама мене ме интересира општо (дружба,наставници и сл.).

12. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Прво ти го видов коментарот на другата тема, па ги споив двете за да ти одговорам целосно.

Основно нешто ти е дека математика не можеш да избегнеш, задолжителна е и ја има во секое средно, до четврта се учи, дури и во правните смерови во Борис и Арсениј и во медицинско.Значи, од неа не се спасуваш никако.Е сега, ова со глумата - имаш драмска секција и во Корчагин и во Орце, за другиве школи не знам.Прават мјузикли, комедии, драми и се прилично успешни и во двете гимназии(сум гледала претстави на учениците).Хемија и физика нема во Борис, без разлика дали ќе бидеш правен или економски смер.Е сега, смеровите во гимназиите се бираат во трета.Ако одиш во Корчагин или во Орце, првите две години ќе учиш се што ти е дадено, а во трета и четврта ќе учиш предмети според смерот што ќе го одбереш - ПМА, ПМБ или ОХА.Во ПМА има многу часови математика неделно, затоа не ти го препорачувам, ПМБ е за медицина, се посветува повеќе внимание на хемија и биологија, и ОХА е бизнис, право, логика...Борис е стручно средно, уште во прва година ќе си одбереш дали сакаш правен или економски смер, за професорите ми кажувале дека се во принцип ок, ама како и во секое школо има и такви што се построги.За друштвото, искрено мислам дека е подобро во Орце и во Корчагин, во Борис имам чувство дека отиде се живо, од многу добри до многу лоши деца, така да, не би рекла дека е нешто посебно.Се надевам помогнав 8)

13. mawotosweetie

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3

Фала на советите и информациите, искрено се мислам меѓу Корчагин и Борис (иако половина од тие што учат со мене ќе идат во Борис) но Корчагин е гимназија која бара многу учење и тоа ме плаши ( сепак знам дека е голема привилегија да се учи таму, и после тоа гордо да се каже каде имате учено средно и да бидете горди на самите себе) ќе се консултирам со родителите и ќе се одлучам но сепак мислам дека нема многу да ми помогнат :/

14. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662

Многу ми е долго како цитат, па го ставив во спојлерче :lol: Види со твоите, па одлучи си.Најбитно е одлуката да е твоја, да не е заради тоа што некој врши притисок врз тебе за да се запишеш во школо во кое не сакаш.И имај во предвид дека ако не ти се свиѓа класот или школото, секогаш постои опција да се префрлиш на друго место 8)

На mawotosweetie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mawotosweetie

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    има ли негде средно за актерство во соседните држави?

16. booble.girl

booble.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Што мислите за Васил Антевски-Дрен правен смер?:)
    Ме интересира строго ли е многу,има ли многу за учење?Како е со наставниците,бараат ли многу?Какви деца се запишуваат?Има нафурани повеќе или приземјени се децата,нормални за дружење?Лесно е ли да се вклопиш?
    Благодарам однапред,очекувам најбрзо одговор.

17. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Да ве прашам нешто,сакам да учам англиски значи англиска парарелка затоа штоа сакам послем тоа да се запишам на Филолошки факултет е сега на кое средно ми препорачувате да идам?

18. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    И јас го сакам истото треба сега во септември да се запишувам па ако знаете кажете некое средно :)

19. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Гимназија а потоа насока Јазично.

20. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на: